• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldinjo copy, Borijelo paste, Dida save!

Copy/paste pobjeda Milana u režiji Ronaldinja i Borijela... Na kraju "save" od Dide.

 Ronaldinjo copy, Borijelo paste, Dida save!  Izvor: MONDO

Rosoneri su na San Siru, zahvaljujući dvostrukom asistentu Ronaldinju i dvostrukom strijelcu Marku Borijelu zabilježili četvrtu pobjedu u posljednjih pet mečeva u svim takmičenjima protiv neugodne Parme - 2:0 (1:0).

Ipak, njih dvojica, ali i svi ostali u Milanu, moraju da čestitaju trećem čovjeku, golmanu Didi na tome što je rezultat na kraju bio 2:0. Dida je u 37. godini pokazao da je i dalje čovjek koji može da zaustavi i naprecizniji udarac.

Prvi put, u 11. minutu, probuđeni Ronaldinjo promiješao je dvojicu čuvara, usput primjetio da je Borijelo u dobroj poziciji, pasom u prostor izbacio ga pred Mirantea, a napadač Milana bio priseban - 1:0.

Drugi put, u trećem minutu nadoknade, Ronaldinjo je uposlio Borijela, a on akrobatskim volej udarcem drugi put savladao Mirantea - 2:0 i atraktivan gol za navijače Milana pred odlazak kući.



Milano je u srijedu izgubio dva boda u 89. i 93. minutu meča u Napulju, uprkos vođstvu od 2:0.

Isključivo je Dida zaslužan što ove večeri nije bilo 1:1 u dva navrata... Prvo je u 24. minutu Galopa centaršutem pronašao Valerija Božinova, a on glavom poslao skoro perfektan udarac ka golu. Dida je nekako uspio da ga odbije.

Potom je u 70. minutu bivši fudbaler Milana Alberto Paloši umalo zagorčao život rosonerima, ali je njegov udarac u situaciji 1 na 1, Dida odbranio - glavom!

Na kraju, Milan je došao do sedme pobjede nad Parmom kod kuće u posljednjih osam sezona. Jedini put od 2001. godine, kada je Parma neporažena napustila San Siro bio je prošle godine (1:1).



Grogirani Napoli sa tri krošea iz podređenog položaja naneo je tehnički nokaut favoritu, na njegovom terenu.

Juventus je do 59. minuta vodio sa 2:0 proitv Napolitanaca. Na kraju - 2:3!

Napoli je golovima Slovaka Mareka Hamšika (59. i 81) i Argentinca Hesusa Datola (65) priredio još spektakularniji kam-bek od onog u srijedu, kada je u vanrednom kolu, na svom terenu gubio takođe sa 2:0, a onda golovima Luke Ćigarinija u 90. i Hermana Denisa u trećem minutu nadoknade izjednačio protiv Milana.

Tim iz Napulja igra fantastično od kada je poslije poraza od Rome na Olimpiku (2:1) smijenjen Roberto Donadoni, a postavljen Valter Macari. U međuvremenu, Napoli je slavio u Firenci (1:0) i dobio Bolonju na svom terenu (2:1)...

Sa deset od mogućih 12 bodova, Macari je očas posla popeo Napoli na poziciju sa koje se vidi plasman u Ligu šampiona.

Juventus je golovima Davida Trezegea (35) i Sebastijana Đovinka (54) nagovijestio da će prići lideru Interu na bod, pred njegov duel u nedelju, ali je ostao na "minus 4", tako da nerazuri u Livornu imaju priliku da odmaknu najvećem rivalu na bitnih sedam bodova razlike.

Trener Juventusa Ćiro Ferara u duelu protiv tima iz svog rodnog grada, nije mogao da računa na Alesandra Del Pjera, a šansu u napadu pružio je Trezegeu i Đovinku, iza kojih je komandovao Dijego ... To što je Napolitanac promiješao karte u odnosu na srijedu, kada je Juventus pregazio tada drugoplasiranu Sampdoriju u Torinu sa 5:1, osvetilo mu se.

Hamšik i Datolo "častili" su golmana Juventusa Điđija Bufona sa tri komada na dan kada je dobio drugo djete.

Posljednji put Napoli je neporažen napustio tener Juventusa 1998. godine i tada je bilo 2:2.



REZULTATI I PAROVI 11. KOLA:

Juventus - Napoli 2:3 (1:0)
/Trezege 35, Đovinko 54 - Hamšik 59, 81, Datolo 65/

Milan - Parma 2:0 (1:0)
/Borijelo 11, 90+3/

U nedelju (15.00):

Kaljari - Atalanta
Kjevo - Udineze
Fiorentina - Katanija
Livorno - Inter
Roma - Bolonja
Sampdorija - Bari
Sijena - Lacio
Palermo - Đenova (20.45)

TABELA: Inter 25, Juventus (+1) 21, Sampdorija 20, Milan (+1) 19, Parma (+1) 17, Napoli (+1) 17, Đenova 16, Palermo 15, Fiorentina 15, Bari 14, Kjevo 14, Udineze 14, Kaljari 13, Roma 11, Lacio 10, Atalanta 9, Bolonja 9, Livorno 9, Katanija 7, Sijena 5 bodova.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC