• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapelo ne da Englezima da pjevaju

Selektor Engleske Fabio Kapelo kategorično je odbacio mogućnost da reprezentativci učestvuju u snimanju mundijalske himne.

 Kapelo ne da Englezima da pjevaju  Izvor: MONDO

Englezi pred evropska i svjetska prvenstva imaju običaj da naprave pjesmu koja prati pripreme fudbalera i njihovo učešće na takmičenju.

Neke od tih pjesama uđu u legendu, kao "World in motion" u izvođenju Nju Order i Džona Barnsa za SP u Italiji 1990. godine, ili "Three lions" Lajtning sidsa, za EURO 1996. u Engleskoj i u izmijenjenoj verziji za Mundijal u Francuskoj 1998.

Ali pred Južnu Afriku 2010. neće biti ništa od toga, iako su mnoga velika imena kontaktirala Fudbalsku asocijaciju Engleske, nudeći saradnju.

Kapelo je jednostavno rekao: "Ne želim da igrači rasipaju koncentraciju na bilo šta što nije direktno vezano za teren".

Među favoritima za snimanje himne nezvanično je bila grupa Tejk det, a šuškalo se i da će se Nju Order ponovo okupiti da obrade "World in motion", sa Riom Ferdinandom u gostujućoj ulozi, umjesto Barnsa!

Takva pjesma sigurno bi postala popularna i profitabilna, dio prihoda mogao bi da ode u humanitarne svrhe, ali iskusni italijanski trener svejedno nije želio ni da čuje.

Koliko je Kapelo ozbiljan u namjeri da Englesku konačno vrati u svjetski vrh, govori i podatak da je fudbalerima zabranio sve marketinške aktivnosti uoči Mundijala, dok su njihove supruge i djevojke dobile naređenje da ostanu daleko od Južne Afrike.

Nekadašnji strateg Milana, Reala, Rome i Juventusa je tokom posljednjeg okupljanja reprezentacije tresnuo tanjir o pod, kada je jednog od igrača vidio kako kuca SMS...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC