• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Dvominutni bljesak Partizana

Crno-bijeli pobijedili Napredak 3:1 (0:0). Goste načeli Krstajić i Ljajić u 48. i 50. minutu, a dokusurio Petrović u finišu.

 JSL: Dvominutni bljesak Partizana Izvor: MONDO

Partizan je nastavio potjeru za Crvenom zvezdom. Pobjedom u posljednjoj utakmici 10. kola Jelen Superlige, nad Napretkom (3:1), smanjio je prednost vječitog rivala i lidera prvenstva na četiri boda.

Da postave temelje devete uzastopne pobjede nad Kruševljanima, crno-bijelima je bilo dovoljno dva minuta. U 48. minutu Mladen Krstajić je načeo goste, a u 50. je Adem Ljajić udvostručio prednost.

Međutim, poslije tačno sat igre "čarapani" su vratili neizvjesnost u meč (2:1), da bi dileme oko ishoda razriješio Radosav Petrović u 87. minutu.

Poslije uspavanke u prvom poluvremenu, u kome je Partizan igrajući u sporom ritmu stvorio tek dve prilike, otpor Kruševljana slomio je Krstajić. Iskusni defanzivac je sa skoro 30 metara iz slobodnog udarca precizno ciljao uz stativu - 1:0.

Radost domaćih navijača nije se još stišala, a Ljajić je usamljen sa šest metara glavom sproveo loptu u mrežu na odličan centaršut Srđe Kneževića.

Odbrana crno-bijelih već dugo ne igra na visokom nivou, a novu potvrdu toga donio je Jao Antvi. Tamnoputi napadač Napretka izbjegao je ofsajd zamku i kada se našao pred golmanom Aleksandrom Radosavljevićem, rutinski ga je matirao.

Nisu izabranici Nenada Sakića imali prilike da izjednače, ali su pritiskali crno-bijele i slutilo je na neizvjestan finiš. Ipak, kada su se gosti previše zaletjeli, Ljubomir Fejsa je povukao kontranapad i sa golom "spojio" Radosava Petrovića u 87. minutu za konačnih 3:1.

Trener Partizana Goran Stevanović odlučio je da "ohladi" Moreiru. Kreator igre aktuelnog šampiona Srbije je u lošoj formi, pa za njega nije bilo mjesta u protokolu.

Stevanović je prvu izmjenu načinio u finišu prvog poluvremena kada je umjesto povrijeđenog Klea u igru uveo Branu Ilića. Na startu drugog dijela igre umjesto Nemanje Tomića na teren je poslao Nikolu Vujovića, čijom rolom nije bio zadovoljan, pa ga je izveo poslije pola sata (ušao Petrović).

Partizan je pobjedom nad Napretkom napravio uvertiru pred naredni evropski izazov. U četvrtak u 4. kolu Grupe J Lige Evrope dočekuje Briž.

Prvi stručnjak Napretka Nenad Sakić isključen je poslije trećeg gola crno-bijelih, zbog prigovora.

Smederevo opet pobijedilo Hajduk

Fudbaleri Smedereva su za samo četiri dana nanijeli i drugi poraz kulskom Hajduku - 2:1. Poslije pobjede na svom terenu u Lav Kupu Srbije (3:0), Smederevci su bili bolji i u Kuli u okviru 10. kolu Jelen Sueprlige.

"Oklopnici" su do treće pobjede u šampionatu, koja im je donijela značajan napredak na tabeli, stigli golovima u prvom poluvremenu. Samo tri minuta bilo je potrebno izabranicima Blagoja Paunovića da steknu prednost od dva gola (Jovanović i Ćeran u 24. i 27. minutu). Živanović je u 46. minutu smanjio i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

Smederevo je poslije šest vezanih prvenstvenih utakmica bez pobjede konačno stiglo do sva tri boda, dok su Kuljani, poslije poraza od Metalca, doživjeli drugi uzastopni neuspjeh.

Rezultati 10. kola:

Vojvodina - Mladi radnik 3:0 (2:0)
/Aleksić 30, Tadić 34, 49/

Borac - OFK Beograd 2:0 (1:0)
/Dmitrović penal 18, Mugoša 54/

Javor - C. zvezda 0:2 (0:2)
/Vilotić 17, Lekić 40/

Čukarički - Metalac 0:1 (0:0)
/Jeremić 65/

BSK - Rad 0:0

Spartak ZV - Jagodina 1:1 (0:0)
/Janjuš 78 - Vusljanin 54/

Nedjelja

Hajduk - Smederevo 1:2 (0:2)
/Živanović 46 – Jovanović 24, Ćeran 27/

Partizan - Napredak 3:1 (0:0)

TABELA: Crvena zvezda 28, Partizan 24, Vojvodina 20, OFK Beograd 17, Jagodina 14, Spartak 13, Javor 13, Borac 13, Metalac 12, Smederevo 12, Hajduk 10, Napredak 10, Mladi radnik 10, Rad 8, BSK 8, Čukarički 7 bodova.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC