• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevanović: Zaboravimo Ligu šampiona!

"Partizanu nedostaju prepoznatljivost i sistem, u kojem će se uvijek, nevezano za ljude, znati gdje je kome mjesto".

 Stevanović: Zaboravimo Ligu šampiona! Izvor: MONDO

Trener Partizana Goran Stevanović pozvao je kritički nastrojeni dio javnosti da njemu i igračima koje vodi ne sudi po ljetošnjem neuspjehu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

On je u intervjuu "Večernjim novostima" rekao da ekipu posmatra kroz prizmu učinjenog za posljednja dva mjeseca, otkako je na mjestu šefa stručnog štaba naslijedio Slavišu Jokanovića.

Stevanović je "prezadovoljan" onim što Partizan pokazuje u domaćem prvenstvu.

"Još smo, na neki način, osuđeni zbog toga što nismo ušli u Ligu šampiona, a mislim da to nije korektno. Smatram da je poslije tri mjeseca red da se taj neuspjeh ostavi za nama. Ja sam prezadovoljan onim što pokazujemo u domaćem prvenstvu, pobjeđujemo uz dosta postignutih golova. Imali smo dva remija, ali vjerujem da će se to i drugima dogoditi", rekao je Stevanović.

On je ponovio da ne može "današnja izdanja ovog tima da povezuje sa neispunjenim ambicijama od ljeta".

Ipak, pokazalo se u Ligi Evrope da Partizan nema kvalitet ni za drugo po snazi evropsko takmičenje i da mu utakmice sa Šahtjorom, Tuluzom i Brižom umnogome otežavaju život.

"Evropa nas sprečava da uđemo u seriju pobjeda i dobrih igara. Veliki je uspjeh za bilo koji klub sa ovih prostora da se plasira u Ligu Evrope. Druga strana medalje, koliko god mi imali želju i ambiciju, jeste veliki raskorak između elitnih timova i nas iz Srbije. Koštaju nas ti porazi mnogo, prije svega mira i psihičke stabilnosti, ali su isto tako i velika škola za mlade igrače".

Stevanović je podsjetio da je Partizan ostao bez Tošića i Obradovića, da će uskoro otići i Ljajić, što predstavlja "neriješiv problem". Na drugoj strani, Šahtjor je "zalutao" u Ligu Evrope, po svemu mu je mjesto u Ligi šampiona, a igra u skoro istom sastavu već pet godina.

Popularni Plavi mašta o ozbiljnijoj šansi i radu na duge staze u Partizanu, jer se trenutno "grčevito bori da iz polušanse postigne gol".

"Ako u ovih godinu dana stvorimo dobre temelje, siguran sam da ćemo za godinu-dvije, ko god da bude trener tada, imati odličnu bazu za mjesto u eliti. Kada sam rekao da su mi potrebna dva prelazna roka, nisam želio da time nekog 'prozovem', nego smatram da bi poslije tog perioda moja ideja o Partizanu došla do izražaja".

Najbolji primjeri njegove vizije su Barselona i košarkaški klub Partizan.

"Tokom karijere u Španiji sam imao priliku da igram protiv Barselone. Potpisujem vam da Johan Krojf i dan-danas vodi glavnu riječ u tom klubu, jer se u njihovom stilu igre ništa nije promijenilo od 1991! To nedostaje Partizanu, prepoznatljivost i sistem, u kojem će se uvijek, nevezano za ljude, znati gdje je kome mjesto. To je uspio Duško Vujošević, kojem se svake godine bitno mijenja ekipa, ali svaki igrač koji dođe odmah zna svoje obaveze, gdje je došao i prilagođava se Partizanu, a ne klub njemu".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC