• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dule Savić igrao za klince u Banjaluci

Sportske legende Dušan Savić i Dejan Bodiroga posjetili su u ponedjeljak Banjaluku. Dule igrao fudbal sa vladikom Grigorijem, a Dejan gledao.

 Dule Savić igrao za klince u Banjaluci Izvor: MONDO

Legendarni napadač Crvene Zvezde Dušan Savić i košarkaška zvijezda Dejan Bodiroga u društvu vladike zahumsko-hercegovačkog Grigorija prisustvovali su u ponedjeljak otvaranju zimske lige u malom fudbalu za djecu "Football friends“ u Banjaluci.

Velikani srpskog sporta potpisivali su autograme, slikali se i družili sa mališanima, a najveću pažnju privukao je revijalni meč između selekcije trenera banjalučke Dječije fudbalske akademije i selekcije novinara pojačane Duletom Savićem, vladikom Grigorijem te svjetskim šampionima u kik-boksu i boksu Draženkom Ninićem i Goranom Delićem.

Prva zvijezda bio je, naravno,  Dule Savić. Iako je završio karijeru prije 20 godina, Dule je još jednom oduševio publiku svojim driblinzima, asistencijama i golovima podsjetivši na dane kada je sa Crvenom Zvezdom harao travnatim terenima bivše Jugoslavije i Evrope.

Svaki njegov potez publika je pozdravljala aplauzom, a mališani su u publici ushićeno uzvikivali čuveno "Dule Savić“ iako niko od njih nije bio rođen kada je on izvodio bravure u Zvezdinom dresu.

"Oni me vjerovatno znaju kroz filmove, ali jako mi je drago da me vole i oni najmlađi. Ovo nije ni prvi ni posljednji put da igram sa vladikom Grigorijem i svaki put je lijepo igrati na ovakvim utakmicama. Nisam znao da ću da igram, da sam znao spremio bih se bolje, jer imam problema sa koljenima i leđima. Ovako malo sam se povukao nazad, ali kada smo počeli da gubio morao sam u napad“, rekao je za MONDO idol mnogih generacija na ovim prostorima.



Dule Savić je dodao da je u Banjaluku došao prvenstveno zbog djece, jer je svjestan koliko im znači podrška velikih asova poput njega i Bodiroge.

"Ja to posmatram iz prizme klinca koji je odrastao na Ubu i igrao fudbal, a Dragan Džajić, velika zvijezda jugoslovenskog i evropskog fudbala, tada je dolazio da nas gleda i to nam je bilo važno. Kada vas kao klinca gledaju veliki asovi, to je motiv da pokažete sve što znate i igrate najbolje“, rekao ja Dule Savić.

On se osvrnuo i na uspjehe svog omiljenog kluba Crvene zvezde, koja je nakon dve sezone posrtanja ponovo na vrhu tabele Jelen Superlige.

"Mnogo bolje je nego prethodne dve godine u kojima nije bilo ni rezultata ni atmosfere, ni uspjeha. Moram da čestitam ovoj upravi koja je bila hrabra i ušla u posao spašavanja kluba. Najveće zasluge za ovaj uspjeh ima i Vladimir Petrović Pižon koji je uspio od mlade ekipe da napravi tim koji pobjeđuje i nadam se da će tako biti do kraja prvenstva i da ćemo sljedeće sezone igrati u Ligi šampiona“, dodao je Savić.

Zvezdina legenda oduševio je i vladiku zahumsko-hercegovačkog Grigorija, s kojim se odlično slaže na terenu i van njega.

"Više puta igrao sam sa Duletom. On je bio igrač kad sam ja bio navijač i drago mi je što on sada igra zbog mene, kao što sam ja navijao za njega. Naravno velika je razlika između njega i nas, ipak je on školovan fudbaler, dok mi imamo samo talent“, rekao je vladika Grigorije kojem je pripala čast da otvori turnir u Banjaluci.

Dejan Bodiroga u Banjaluci nije igrao fudbal, umjesto toga uživao je fudbalskim majstorijama, posebno onih najmlađih čije molbe za autogram nije mogao da odbije.

"Ovdje sam privatno, ali iskoristio sam priliku da sa vladikom Grigorijem otvorimo ovaj turnir i pogledam ove sjajne klince i poželim im mnogo sreće. Ovo im mnogo znači, jer već sada počinju da maštaju o uspjehu gledajući velike sportiste, a ovo im je prvi korak ka takmičenju i druženju“, rekao je Bodiroga.

Osim organizovanja košarkaškog kampa za djecu u Trebinju Dejan Bodiroga nakon završetka karijere gotovo da i nema dodirnih tačaka sa košarkom, a tako će kaže i ostati, bar još neko vrijeme.

"Poslije 20 godina bavljenja košarkom prvi put sam si dao za pravo da uzmem veći odmor i to prija. Za sada se neću vraćati košarci, ovaj odmor mi prija i trenutno želim da se posvetim svojoj porodici, prijateljima. Nemam nikakvih planova da se angažujem u nekom klubu ili savezu, a kasnije vidjećemo“, poručio je legendarni košarkaš.

Zimska "Football friends" liga u organizaciji banjalučke Dječije fudbalske akademije počela je u ponedjeljak, a igraće se tokom novembra, decembra, marta i aprila. U njoj učestvuje preko 400 dječaka i djevojčica iz osam gradova RS, uzrasta od osam do 12 godina.

(Goran Arbutina, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC