• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilaštvo traži smjenu Vladana Lukića

Državno tužilaštvo je zatražilo da se Vladanu Lukiću zabrani obavljanje funkcije predsjednika FK Crvena zvezda, prenosi "Blic".

 Tužilaštvo traži smjenu Vladana Lukića Izvor: MONDO

Prema istom izvoru, tužilaštvo traži da mu se odredi prekršajna kazna u zahtjevu, koji je u ponedjeljak stigao kod sudije za prekršaje.

"Na sudu je da odredi u kome će periodu zabraniti Lukiću da bude sportski funkcioner i koliko će mu novčanu kaznu odrediti, kao i Zvezdi. Zabrana obavljanja funkcije tražena je zbog nedoličnog ponašanja Lukića na utakmici u Novom Pazaru", rečeno je "Blicu" u tužilaštvu.

Glavni tužilac Srbije Slobodan Radovanović podnio je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv kluba i njenog predsjednika zbog dukserice koju je nosio na utakmici Lav Kupa Srbije u Novom Pazaru. Lukić je imao duksericu na kojoj je pisalo: "Dok se zemlja oko sunca kreće", a tužilac Radovanović tvrdi da je to početak pjesme čiji nastavak glasi: "Zvezdini se huligani umiriti neće. Zveče štangle, palice i lanci, evo, idu Zvezdini ludaci".

Kazne za ovaj prekršaj iznose od 300.000 do milion dinara za pravno lice, u ovom slučaju Crvenu zvezdu, i od 20.000 do 50.000 dinara za fizičko lice, odnosno Lukića.

"Predsednik Lukić se oglasio prije nekoliko dana saopštenjem i nema namjeru da ponovo iznosi svoj stav. Pitamo se na čemu može da se zasniva tužba kad na Lukićevom duksu nije bio nikakav sporni tekst, niti poziv na nasilje. Ubijeđeni smo da bi svaki student prava mogao da obori tako klimavu tužbu", rekao je portparol Zvezde, Marko Nikolovski.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC