• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milanski derbi – mrtvilo, pa ludnica!

Autor mondo.ba

Veliki milanski derbi bio uspavanka sve do sredine drugog poluvremena, kada je ekipa Dejana Stankovića promašila penal, a onda tim Siniše Mihajlovića stigao do ubedljive pobede.

Večeras slavi crveno-crna polovina Milana.

Rosoneri su u još jednom “Derbiju dela Madonina” sa ubjedljivih 3:0 savladali ljutog rivala i stigli do tri važna boda kojima su zadržali priključak za ekipama iz samog vrha tabele, a Siniši Mihajloviću donijeli mnogo mirniji nastavak sezone na klupi.

Trener kojeg mediji smjenjuju praktično iz kola u kolo pobijedio je svog velikog prijatelja i učitelja, Roberta Manćinija i stigao do druge pobjede u njihovom tek trećem međusobnom duelu.

Uprkos činjenici da je oko 77.000 navijača napravilo odličnu atmosferu na tribinama San Sira i ovaj derbi većim dijelom je nažalost opravdao očekivanja. Nažalost, jer okršaji Milana i Intera u posljednje vrijeme znače rovovsku borbu na terenu, koju odluči jedan detalj, jedan trenutak inspiracija i greška, a u posljednjih sedam duela viđen je tek osam golova.

I ovaj, 164. milanski derbi u Seriji A, ukupno 216. bio je takav sve do 73. minute, a onda je Milan kaznio promašeni penal Intera, a potom i potpuno deklasirao ekipu Roberta Manćinija. Italijanski trener debakl svoje ekipe nije posmatrao sa klupe pošto je isključen u 50. minutu zbog prigovora sudiji.

Prvih 45 minuta donijelo je praktično po jednu priliku na obje strane. Donaruma je odbranio pokušaj Edera, ali na drugoj strani Handanović nije ništa mogao u 35. minutu poslije skoka i udarca Aleksa.

Honda je uputio idealan centaršut sa desne strane, a brazilski štoper uradio je ono što radi najbolje i doveo svoj tim u vođstvo.

Gol Aleksa za Milan - Inter 1:0
Izvor: YouTube

Siniša Mihajlović nije se prktično pomjerio smjesta, mirno je sve posmatrao jer znao je da će se do kraja voditi rovovska borba.

A na terenu je sve prštalo, čemu je doprinio i sudija Antonio Damato, koji je pustio prilično žestoku igru.

Pomenuti arbitar nije se oglasio ni kod duela Donarume i Edera, kada je mladi golman stigao do lopte i pritom srušio najboljeg strelca Serije A. Igrači Intera tražili su penal, bijesan je bio i Manćini i nekoliko sekundi kasnije Damato ga je poslao na tribine.

Pokušao je Inter da nešto promijeni uvođenjem Ikardija umjesto Jovetića i bio je to pun pogodak. Tačnije bio bi da je napadač Intera poslije izborenog jedanaesterca u 64. minutu pogodio mrežu umjesto stative!

U praktično 60 sekundi potvrdila su se dva nepisana fudbalska pravila: ono da igrač nad kojim je načinjen prekršaj ne izvodi jedanaesterac, ali i ono da ćete za promašaj biti kažnjeni.

A igrači Milana kaznili su rivala već u sljedećem napadu. Nijang je odlično centrirao, a Baka je postigao svoj 11. gol u sezoni i Milan je bio pred velikom pobjedom.

Gol Karlos Baka
Izvor: YouTube

Ako je poslije ovoga i bilo dileme, ona je riješena četiri minute kasnije kada je doživio kada je Nijang dobru igru krunisao golom za ubjedljivu pobjedu Milana 3:0.

Gol Nijanga
Izvor: YouTube

Potpuni debakl spriječio je Handanović nešto kasnije odbranivši pokušaj Balotelija koji je prethodno ušao u igru zamijenivši Nijanga koji je ovacijama ispraćen sa terena.

Milan je ovom pobjedom zadržao korak sa vodećim timovima na tabeli, iako za liderom Serije A, Napolijem, zaostaje 14 bodova. Rosoneri su svjesni da je napad na titulu nemoguć, ali će do kraja sezone pokušati da izbore plasman u Ligu šampiona, što bi definitivno bio veliki uspjeh poslije desetog mjesta osvojenog prošle sezone.

Sa druge strane, ekipa Roberta Manćinija ima šampionske ambicije, ali su one debelo uzdrmane serijom od četiri utakmice bez pobjede. Poraz od Sasuola, potom remiji sa Atalantom i Karpijem, te ovaj ubjedljiv poraz od najvećeg rivala, Roberta Manćinija stavljaju u poziciju u kojoj je do juče bio njegov prijatelj Siniša Mihajlović.

Italijanski sportski mediji sada će dobiti novo omiljeno ime o čijoj sudbini će nagađati pred početak svakog narednog kola.

SERIJA A - 22. KOLO:

Kjevo - Juventus 0:4 (0:2)
/Morata 6, 40, Aleks Sandro 61, Pogba 67/

Bolonja - Sampdorija 3:2 (2:0)
/Munije 12, Donsah 24, Destro 87 penal - Murijel 54, Korea 81/

Đenova - Fiorentina 0:0

Napoli - Empoli 5:1 (2:1)
/Iguain 33, Insinje 37, Kamporeze 51 autogol, Kaljehon 83, 88 - Paredes 28/

Torino - Verona 0:0

Udineze - Lacio 0:0

Milan - Inter 3:0 (1:0)

/Aleks 35, Baka 73, Nijang 77/

U subotu:

Karpi - Palermo 1:1 (0:1)
(Mankozu 74 penal - Đilardino 24)

Atalanta - Sasuolo 1:1 (1:1)
(Denis 32 - Berardi 27)

Roma - Frozinone 3:1 (1:1)
/Naingolan 18, El Šaravi 48, Pjanić 84 - Ćofani 23/

TABELA: Napoli 50, Juventus 48, Fiorentina 42, Inter 41, Roma 38, Milan 36, Sasuolo 33, Lacio 32, Empoli 32, Bolonja 29, Torino 27, Kjevo 27, Atalanta 27, Palermo 25, Udineze 25, Đenova 24, Sampdorija 23, Karpi 19, Frozinone 16, Verona 11.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC