• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Falkao je uzalud dolazio...

Pročitajte kako je propao pokušaj Kolumbijca da se vrati u Atletiko Madrid i proba da oživi karijeru.

Ništa mu nije bilo teško, seo je na avion i doleteo u Madrid kako bi u najkraćem roku mogao da skoči na traku za trčanje i prođe lekarske preglede.

Ali, poslednjeg dana prelaznog roka u Evropi, izostao je najvažniji telefonski poziv iz Kine.

Sve je propalo...

Radamel Falkao, u jednom trenutku možda i najbolji centarfor na planeti, sve dok ga Klaudio Ranijeri nije poslao na teren protiv trećeligaša u osmini finala Liga kupa, bio je jako blizu povratka na "Visente Kalderon" u ponedeljak uveče.

Očajan zbog toga što već pune dve godine ne uspeva da zaigra fudbal koji mu je doneo slavu i novac, Falkao je preko mega menadžera Žoržea Mendeša zatražio i dobio odobrenje i od Čelsija i od Monaka da pokuša da "napravi" transfer u Atletiko Madrid. Tamo je Dijego Simeone trebalo da radi na rehabilitaciji i njegove karijere, nakon što se već neko vreme muči sa Fernandom Toresom.

Falkao

Bojaka 1/8

River Plata 45/105

Porto 72/87

Atletiko Madrid 70/90

Monako 13/22

Mančester junajted 4/29

Čelsi 1/11

Kolumbija 25/62

Martinez

Independijente Medeljin 21/28

Čijapas 36/69

Porto 92/133

Atletiko Madrid 3/22

Kolumbija 10/36

I, prema informacijama iz Španije, Simeone je želeo to, ali...

Da bi do povratka i došlo, prvo je morao da ode Falkaov zemljak, vršnjak i kolega iz reprezentacije – letos 35 miliona evra plaćeni – Džekson Martinez. Momak, koji je poput Falkaa, u Portu radio šta je hteo, nije se snašao u prvih šest meseci na "Kalderonu", dao je tri gola, uz dve asistencije, na 22 utakmice i Simeone je želeo da ga pusti da kao 29-godišnjak ostvari mega ugovor u Kini.

Čekao se Peking Guan, ponoć je bio rok, ali Kinezi se nisu javili. Zašto? Moguće da im je 35 miliona bilo previše, mada je za njih ove zime malo šta bilo previše.

Prema drugoj verziji, Martinez nije želeo da napusti Evropu u ovom trenutku.

Bilo kako bilo, Atletiko je prvo želeo da povrati uloženo u Martineza, pre nego što okuša sreću sa čovekom koji je "Kalderon", Madrid, Evropu i svet držao pod tenzijom noseći crveno-beli dres i koji je, potom, na silu odveden u Monako gde su mu u pomenutom meču Liga kupa pokidani ligamenti kolena i – kako sada stvari stoje – zauvek uništena karijera.

Šta se potom dogodilo? Falkao je prvo propustio Svetsko prvenstvo u Brazilu, tačnije pokušao je da nastupi, ali to nije bilo to. Pritom je preuzeo veliki rizik na sebe trenirajući nedovoljno spreman i pod tenzijom, što je potom dovelo do serije novih povreda.

Po završetku Mundijala kratko se vratio u Monako, zaigrao, nagovestio krizu forme, ali je ipak "na staro ime" dobio šansu kod Luja van Gala u Mančester junajtedu, koji je platio 7,6 miliona evra za njegovih godinu dana na pozajmici, plus astronomsku platu u rangu one koju prima Vejn Runi. Nije išlo dobro. Povrede, sitne, nešto krupnije, loša forma, spora adaptacija, jezička barijera, tek prošlog leta Žoze Murinjo, preko svog agenta i prijatelja Mendeša, odlučio je da on plati sedam miliona evra Monaku za novu "rentu".

Bilo je još gore!

Čovek koji je u dresu Porta dao 72 gola na 87 utakmica i potom prodat za 40 miliona evra, a potom za dve sezone u Atletiku dao 70 golova na 90 utakmica i potom prodat za 43 miliona evra, nije odigrao nijedan meč za Čelsi od 31. oktobra (serija od 16 propuštenih utakmica), a pre toga bio je strelac jednom na samo devet nastupa, po pravilu sa klupe.

Nije samo loša forma i odsustvo samopouzdanja problem kod Falkaa, već i to što je konstantno u problemima sa povredama mišića i ostalih delova tela, pa mnogi smatraju da je sve posledica straha i psihološke nestabilnosti. Da li bi Simeone uspeo da ga vrati? Teško je reći. I dalje se muči da uradi isto sa još jednom vanserijskom karijerom koja se vanserijski sunovratila – Toresovom.

Uglavnom, Kolumbijac je mogao da napravi mesta Kolumbijcu u Atletiku, ali nije. Sada Falkao ima skoro mesec dana da se odluči da li i sam želi da ode u Kinu, kada su mu vrata "Kalderona" ostala zatvorena ispred nosa.

Od ranije ima ponudu Guanovog "večitog rivala" kada su cifre u pitanju – Đijangsu Suninga.

Možda jedan Kolumbijac ipak ode tamo daleko...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC