• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lekić: Navijači, dođite, navijaću s vama!

Dejan Lekić nastavlja da ispunjava zahtjeve trenera na terenu i da zaslužuje kritike u svlačionici.

 Lekić: Navijači, dođite, navijaću s vama!  Izvor: MONDO

Poslije gola kola, u mreži Javora za sigurnih 2:0 u Ivanjici, centarfor crveno-bijelih popeo se na ogradu da prekid golgeterskog posta proslavi sa Delijama i zaslužio žuti karton.

Lekić je prethodno zaradio četiri žuta kartona u prvih pet kola šampionata, zbog čega nije mogao da igra na najtežem gostovanju koji je Crvena zvezda ima u dosadašnjem toku lige, u Novom Sadu protiv Vojvodine (0:1). Trener Vladimir Petrović Pižon tada ga je opomenuo i rekao da "igrač Crvene zvezde ne može sebi da dozvoli četiri kartona u prvih pet kola".

Svjestan da su ga ponovo savladale emocije, Lekić se izvinio zbog nove opomene koju je upisao u svoj dosije.

"Baš sam napravio glupost, ali šta da radim. Izvinjavam se svima i zaista ću paziti ubuduće. Ponio me gol i činjenica da sam nekoliko utakmica čekao na njega. Volim golove, volim pobjede i kad do njih dođe mnogo sam srećan i ne umijem to da sakrijem. Kad sam vidio karton u sudijinim rukama shvatio sam da sam napravio nepromišljen potez", slegao je ramenima Lekić, koji je prije solo prodora sa sredine terena, slaloma između nekoliko fudbalera Javora i gola u mreži Damira Kahrimana posljednji prvenstveni gol postigao 12. septembra u duelu sa Metalcem na Marakani.

Tačnije, tada je bio strijelac dva puta, a onda je na šesti pogodak čekao mjesec i po dana... Čekanje se isplatilo, Zvezda je ponovo pobijedila i sa da sa devet pobjeda iz deset kola dočekuje Hajduk iz Kule u subotu (15.30) na svom stadionu.



Lekić je pozvao Delije da mu se pridruže na tribinama i da svi zajedno bodre saigrače protiv čvrstih Kuljana.

"Dođite da navijamo zajedno, jer i ja ću morati da navijam, a ne da igram, kad ne pazim na kartone", rekla je Zvezdina "devetka".

"Čekamo vas na Marakani. Dođite da ostvarimo još jednu zajedničku pobjedu i da nastavimo pobjedonosni niz. Jasno je svima da nova energija koja se širi klubom i među navijačima daje velike rezultate", dodao je momak rođen 7. juna 1985. godine u Kraljevu, koji poslije deset kola dijeli prvo mjesto liste strijelaca sa Laminom Dijarom (Partizan), Draganom Mrđom (Vojvodina) i Dušanom Tadićem (Vojvodina).

Svi su postigli po šest golova.

Ali, na onoj drugoj, bitnijoj, tabeli timova Superlige, Zvezda ima značajnu prednost u odnosu na Partizan i Vojvodinu. Pobjeda protiv Hajduka mogla bi samo da utvrdi Zvezdinu poziciju pred finiš jesenjeg dijela prvenstva i mečeve sa Čukaričkim (21. novembar), Partizanom (28. novembar), BSK Borčom (5. decembar) i Spartakom (12. decembar).

Duele sa Hajdukom, Partizanom i Spartakom, crveno-bijeli igraju kod kuće. A, razmišljaju samo o prvom narednom rivalu.

"Uhvatili smo dobar ritam, a mene neće biti. Pobjeda protiv Javora je pokazala koliko je Zvezda ozbiljan tim, i isto tako ćemo ući u duel sa Hajdukom. Moji drugovi imaju veliki motiv da pobijede ekipu iz Kule i vjerujem da će to uspjeti. Svaki rival je za poštovanje, ali mi jesmo favoriti na svom stadionu i pred velikim brojem svojih navijača", poručio je Lekić.


Atmosferu pred gostovanje Hajduka u Ljutice Bogdana podgrijao je finansijer Kuljana Nikola Džomba, koji je žestoko napao predsjednika FK Crvena zvezda Vladana Lukića zbog toga što je na Kup duelu sa Novim Pazarom nosio sporan navijački duks Delija.

Džomba je, između ostalog, rekao da je Lukića još ranije trebalo protjerati iz fudbala.

"Potpuno podržavam akciju tužilaštva da se podnese prekršajna prijavu protiv Vladana Lukića. Dobro su se sjetili da to urade! On je trebalo da bude protjeran iz našeg fudbala još poslije skandala koji je napravio u Kruševcu, kada njegova Zvezda nije uspjela da pobijedi, a on je u loži napao predsjednika Zajednice prvoligaša. To je skandal, šta taj čovjek radi i šta on sebi dozvoljava. Naš igrač je napadnut u tunelu na Marakani i nikom ništa. Njihov stadion nijednom nije bio suspendovan. I kad tako nekome pustite da radi šta hoće, on onda svašta sebi dozvoljava. Predsjednik kluba treba da dođe na utakmicu u odijelu, da sjedi u loži i razgovara sa svojim kolegama, a on dolazi u dukserici i daje podršku huliganima. Strašne se stvari događaju u srpskom fudbalu", rekao je Džomba.

Odgovor na ove Džombine riječi sa Marakane još nije došao, a nije nemoguće da će u Zvezdi pripremiti odgovor na - terenu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC