• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi remi Partizana, igrao i Živković

Fudbaleri Partizana su posle pobede nad kineskom ekipom Jončan, u drugom meču dana "odmerili snage" sa ruskom Ufom, a u meču sa mnogo borbe na sredini terena - nije bilo golova.

Ufa bolja u prvom poluvremenu, a Partizan bolji u drugom. To je opšti zaključak posle tvrde utakmice.

Dve provere u jednom danu kao da su bile previše za fudbalere Partizana, pa se u finišu prvog poluvremena videlo da igračima crno-belih nedostaje svežine. U utakmici u kojoj su oba tima igrala vrlo borbeno nije bilo preterano velikih uzbuđenja, a na kraju ni golova.

PARTIZAN - UFA 0:0

Može se reći da su Rusi bili opasniji u prvom poluvremenu, dok je Partizan zaigrao bolje onda kada je u 60. minutu ušla "druga ekipa", pa su preko Birmančevića i Živkovića najčešće pretili crno-beli. Doduše, bez udarca u okvir gola.

Navijače Partizana je upravo najviše zanimalo da li će se Andrija Živković naći u timu nakon što je odbio da produži ugovor, bar dok mu ovaj ne istekne, a on je zaigrao u nastavku meča. U prvom delu igre Partizan je pokušao da uspostavi kontrolu na sredini terena i pokušavao je preko Stevanovića, ali je onda ruska ekipa podigla nivo igre.

Golman Šaranov je bio u centru pažnje u tim trenucima, a Partizan je izdržao nalet Rusa i do kontrole došao tek kada je "druga" ekipa ušla na teren posle sat vremena igre.

Birmančević i Živković su bili najaktivniji fudbaleri crno-belih, ali ni oni nisu uspeli da pretvore "nulu" u "jedan", pa je ovo prvi remi Partizana na pripremama.

Partizan do 60. minuta: Šaranov, Bandalovski, Subić, Stevanović Miladin, Milenković, Jevtović, Lukić, Kosović, Golubović, Alen Stevanović, Fofana.

Partizan od 60. minuta: Kljajić, Vulićević, Bogosavac, Marko Jovanović, Gogoua,Everton, Brašanac, Birmančević, Živković, Mihajlović, Božinov.

NAJAVA MEČA.

Nakon pobede nad rumunskim Klužom (3:1), Arsenalom iz Tule (1:0), a potom i u današnjem "matine" terminu protiv kineske ekipe Jončan Šizjačun (2:0), Partizan igra svoju četvrtu utakmicu na pripremama pod trenerom Ivanom Tomićem.

Protivnik je ruska ekipa Ufa koja se takmiči u Premijer ligi Rusije i trenutno zauzima 13. mesto na tabeli. Radi se o ekipi koja ima problema sa postizanjem golova (16 na 18 utakmica), ali i ekipi koja poseduje veliki broj internacionalaca.

Uprkos najavama da Andrija Živković do podne ima ultimatum da se odluči da li će produžiti ugovor sa Partizanom, te da je utakmica sa kineskim timom njegova poslednja u dresu Partizana i da će biti vraćen sa priprema, on se nalazi u timu koji će nastupiti od 60 minuta.

Da li ovo znači da se desilo nešto u pregovorima ili ne, ostaje da se vidi...

TEKSTUALNI PRENOS:

19.23 - Partizan ponovo pokušava preko Živkovića po desnoj strani, ali bez opasnosti po golmana ruske ekipe.

19.13 - Živković vrlo aktivan po desnoj strani, nema međutim velikih prilika.

19.07 - U toku je 75. minut, a Partizan kao da je "svežiji" sa novom postavom, pa tako su sve opasniji u napadu. Pripretio je i mladi Birmančević.

18.58 - Došlo je do "promene sastava", pa kao što je i najavljeno na terenu je Andrija Živković

Kljajić, Vulićević, Bogosavac, Marko Jovanović, Gogoua,Everton, Brašanac, Birmančević, Živković, Mihajlović, Božinov.

18.46 - Počelo je drugo poluvreme i opet su Rusi konkretniji. Imali su dva pokušaja, ali Susuev nije prošao.

18.25 - Poslednji pokušaj u prvom delu meča bio je preko Alena Stevanovića. Udarac sa skoro 30 metara je zakačio jednog igrača ruske ekipe i završio pored gola. Kraj prvog poluvremena.

18.13 - Iako je na početku utakmice delovalo kao da će Partizan uspostaviti kontrolu, Rusi su znatno bolji rival što se poluvreme više bliži kraju. Njihovi pokušaji su izblokirani u dva navrata, pa još uvek nema golova.

18.07 - Ponovo nešto mirniji tempo igre...

18.02 - I ponovo Šaranov... Sada golman crno-belih nije mogao ništa da uradi, ali je na njegovu sreću lopta prošla pored stative. Ufa u ovim trenucima opasnija.

17.57 - Šaranov je u centru pažnje. Prvo je intervenisao glavom, a potom je i posle prekida krenuo na loptu, ali je fauliran.

17.50 - Ovo se ipak može nazvati pokušajem... Alen Stevanović se našao u prilici nakon dobrog proigravanja Fofane, ali je izblokiran. Posle kornera Partizan je imao još jednu priliku, ali je lopta otišla preko gola.

17.43 - Bez većih prilika u prvih desetak minuta utakmice, ali je Partizan taj koji pokušava da uspostavi kontrolu utakmice kroz veći posed lopte. Jedini pokušaj je bio preko Kosovića, ali je to bilo daleko od prilike za gol.

17.30 - Bez obzira na prvobitnu najavu da Aleksandar Subić neće igrati zbog bolova u kičmi, on se ipak našao u prvoj postavi Partizana.

17.00 Ostalo je još oko pola sata do početka druge pripremne utakmice Partizana danas, a zanimljivo je da će Andrija Živković ipak zaigrati za crno-bele i to od 60. minuta kada je planirano da uđe potpuno drugih 11 igrača.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC