• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Ne znam čime sam zaslužio da me vole

Iskusni stručnjak vidi Srbiju kao potencijalni hit narednog Mondijala. Ne krije želju da vidi "Zemunelo".

 Osim: Ne znam čime sam zaslužio da me vole Izvor: MONDO

Ivica Osim poslije moždanog udara (doživljenog prije dve godine) ne gleda fudbal... Bar ne u mjeri u kojoj bi želio.

"Ljekari mi ne daju zbog stresa. Kažu - ne igraj se glavom. Znaju i oni da je nemoguće bez nerviranja pratiti fudbal. Meni kao treneru, pogotovo. Još uvijek me izbace iz takta igrači koji komplikuju jednostavne stvari. Ali, dug je to period života da bih ga se tek tako odrekao, zaboravio. I dalje učim. I, kad mogu, uživam u toj specifičnoj fudbalskoj pravdi, gdje David ne mora uvijek biti gubitnik, a Golijat obavezno pobjednik", počeo je "Štraus sa Grbavice" priču za "Danas".

Čuveni stručnjak je i dalje obožavan na "ovim prostorima".

"Stvarno ne znam čime sam to zaslužio. Ne mislim da sam išta posebno uradio. Možda sam, jedino, bio hrabriji od ostalih. Uvijek sam pričao ono što mislim, makar se zbog toga morao sa svima posvađati. Ili je to zbog toga što sam sa Željezničarom stao u polufinalu Kupa UEFA, a s reprezentacijom Jugoslavije penalima zaustavljen u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. To je od mene, izgleda, napravilo nekakvu tragičnu figuru, a ljudi vole takve".

Bivši trener Željezničara, Partizana, Panatinaikosa, Šturma i Džef junajteda vjeruje da reprezentacija Srbije može mnogo na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

"Srbija je potencijalni hit Svjetskog prvenstva, kao što je doskora bila Hrvatska, a nekada afričke i dalekoazijske zemlje. Ima nekoliko sjajnih individualaca, poput onog malog plavušana Krasića, i selektora sa iskustvom i znanjem, koji će sigurno spreman dočekati turnir. Bojim se, jedino, da je opet na (s)ceni gladijatorski fudbal. Vidim da ponovo važi ona stara 'ko leži, taj ne bježi'. Oni koji nemaju, kao mi, fudbalere čije lopte 'imaju oči' nameću igru s puno trke i agresije, čak prljavštine. Vidjećemo kako će se Srbija snaći u takvom ambijentu".

Osim nema dilemu - Svjetsko prvenstvo 1990. je najsjajnija tačka trenerske karijere.

"Najponosniji sam na generaciju reprezentativaca sa Mondijala 1990. Srećan sam što sam vodio takve igrače i ljude, što poslije svega nisu zaboravili jedni na druge. Ni mene".

Iako 20 godina nije bio u Srbiji, otkako je otišao sa klupe Partizana, ne krije da ima želju da se vrati u Beograd.

"Imam veliku želju da vidim Partizanov sportski centar Teleoptik. Neću reći da sam baš ja njegov idejni tvorac, ali, recimo da sam sa Nenadom Bjekovićem i Žarkom Zečevićem mnogo puta pričao o takvom trening kampu. Sim Amar ga je prije nekoliko godina posjetio sa Željezničarom i prenio mi da je malo takvih u Evropi", rekao je između ostalog Ivica Osim.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC