• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevanović: Ne možemo gore od onoga u Brižu!

"Siguran sam da teren nećemo napustiti postiđeni, već da ćemo izaći uz aplauze", kaže trener Partizana pred meč sa Brižom u Humskoj.

 Stevanović: Ne možemo gore od onoga u Brižu! Izvor: MONDO

Teoretski - Partizan može do evropskog proljeća, ali u to skoro da niko ne vjeruje... Praktično - u Humskoj 1 svi razmišljaju samo o prekidu crne serije u Ligi Evrope, koja datira još iz vremena kada se to takmičenje zvalo Liga UEFA.

Šampion Srbije dočekuje Briž (četvrtak, 21.05) u 4. kolu Grupe J. Prethodni poraz Partizana u Belgiji od istog rivala bio je deset uzastopni u ligaškoj fazi evropskih takmičenja.

Gosti će imati veliki motiv, jer su u ravnopravnoj borbi sa Tuluzom za plasman u narednu rundu, ali ni kod crno-bijelih ne bi smela da izostane želja za pobjedom, pogotovo što je posljednja u Humskoj zabeležena još 2004. godine kada gostovao grčki Egaleo.

Od tada, Partizan je ne računajući kvalifikacije za evro-kupove pobijedio samo ukrajinski Donjeck u gostima, u nok-aut fazi Lige, tj. Kupa UEFA, na proljeće 2005. godine.

"Nemamo prava da obećavamo i igramo se riječima... Ali, siguran sam da teren nećemo napustiti postiđeni, već da ćemo izaći uz aplauze", počeo je priču trener Partizana Goran Stevanović.



"Imperativ pobjede imamo i Briž i mi, jer i dalje imamo teoretske šanse da prođemo grupu. Olakšavajuća okolnost je to što u drugoj utakmici sa istim rivalom u dve nedjelje, nema tajni. Mi ne možemo gore, a Briž je tada igrao približno svom maksimumu. Opterećenje je podjednako za oba tima, mi takođe nosimo breme, jer ne smijemo da se poigravamo imenom kluba", dodao je Stevanović.

Šef struke Partizana priziva i pomoć sa neba.

"Nadam se lijepom vremenu, što bi nama više odgovaralo, jer se Briž uzda u fizičke, prije nego tehničke sposobnosti".

Poslije "hlađenja", u tim se vraća i Almami Moreira, čije ime nije bilo u protokolu na prethodnoj prvenstvenoj utakmici sa Napretkom (2:1). Stevanović se dotakao i pisanja pojedinih medija da je između njih dvojice bilo sukoba.

"Žao mi je što se od svega ovde pravi trač..."

"Moreiri je bila neophodna pauza. Znam u čemu je problem, a zna i on. Očekujem da će zablistati poslije odmora, jer je on naš najbolji igrač", rekao je Plavi.



Uz konstataciju da Kleo skoro sigurno neće biti spreman do četvrtka uveče, Stevanović se osvrnuo i na prethodni duel sa Brižom.

"Radili smo na ključnom problemu, a to je skok igra. Očekujem da ćemo ovog puta napraviti ravnotežu i u tom elementu, ali i da ćemo steći prednost u napadu. Znamo da vrijedimo i kada bih bio siguran da ćemo prikazati makar dio repertoara iz utakmica sa Vojvodinom, Jagodinom i Radom, ne bih brinuo za rezultat", nada se Stevanović, pred susret sa timom koji je 13 puta bio šampion Belgije i koji je, kao i Partizan, jednom igrao finale Kupa šampiona.

Za Briž neće igrati iskusni defanzivac Karl Hefneks, ali se u tim vraća još iskusniji napadač Vesli Sonk, koji će činiti opasan tandem sa Hrvatom Ivanom Perišićem, strijelcem oba pogotka za Briž u prvom duelu na Jan Brejdel stadionu u Belgiji (2:0).

Kao i njegov kolega na klupi košarkaškog tima Duško Vujošević i šef struke fudbalera Goran Stevanović nada se da će se Grobari organizovati i pružiti podršku i jednima i drugima.

"Ima dovoljno nas Grobara, da napunimo i stadion i halu, ali nama je sada podrška potrebnija. Dule i ekipa su već napravili mnogo do sada. Ipak, dok budemo igrali bićemo srcem uz košarkaše, a siguran sam i oni uz nas", zaključio je Stevanović.



Ljubomir Fejsa je jedan od najboljih fudbalera šampiona Srbije u posljednje vrijeme.

"Vrijeme je da uzmemo bodove u Evropi. Uz pomoć našeg 12. igrača, navijača, daćemo 150 odsto mogućnosti i nadam se napustiti teren uzdignutih glava, sa bodom ili sva tri", optimista je mladi vezista.

"Ja se ne kladim, ali svima preporučujem da odigraju 'keca', slobodno...", uvjerava Fejsa.

GRUPA J

Partizan – Briž (21.05)

Tuluz – Šahtjor (21.05)

TABELA: Šahtjor 9, Tuluz 4, Briž 4, Partizan 0.

(R. Jakšić, MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC