• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kartoni produžili Blaževićev spisak

Selektor reprezentacije BiH Miroslav Blažević za dvomeč sa Portugalom pozvao je 26 igrača zbog problema sa žutih kartonima.

 Kartoni produžili Blaževićev spisak Izvor: MONDO

Popularni Ćiro je na okupljanje u ponedeljak pozvao najviše do sada fudbalera zbog problema sa žutim kartonima, koje ima čak devet reprezentativaca BiH.

"Niko realan ne može da pomisli da ćemo u Lisabonu proći bez novih žutih kartona jer je Portugal, ekipa koja akumulira najviše kartona protivnika. E, zato sam na okupljanje pozvao 26 igrača, jer ama baš ništa ne želim da prepustim slučaju", rekao je selektor u srijedu u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, ovo je njegov najvažniji susret u karijeri.

"Nikad u 40 godina rada nisam imao značajniju utakmicu. Na nama je veliki pritisak, velika očekivanja, a odgovorno tvrdim da ‘Evropa navija za BiH’! Svi žele da mi prođemo, ali malo njih i vjeruje u to".

Potom je selektor izdiktirao spisak. Nova imena su Haris Medunjanin iz Valjadolida i Ermin Zec iz Šibenika, a poziv u reprezntaciju ponovo je dobio i Ninoslav Milenković koji je upisao sedam nastupa u vrijeme kada je selektor BiH bio Blaž Slišković. U odnosu na nekoliko ranijih utakmica, na spisku nema Mirka Hrgovića.

Za razliku od prehodnih okupljanja reprezentacije, ovo nije zakazano u Sarajevu, već u Novom Vinodolskom u Hrvatskoj.

"S obzirom na klimatske uslove u Portugalu, odlučili smo se za jadransku obalu. U Kvarnerskom zalivu odradićemo osam treninga, i odigrati jednu pripremnu utakmicu".

Ćiro je naglasio da bi najviše volio da BiH pobijedi Portugalce sa 5:0, ali je priznao da bi bio zadovoljan minimalnim porazom uz postignuti pogodak.

Golmani: Asmir Begović, Kenan Hasagić, Nemanja Supić

Odbrana: Sanel Jahić, Emir Spahić, Safet Nadarević, Boris Pandža, Adnan Mravac, Ninoslav Milenković, Džemal Berberović, Damir Mirvić

Vezni red: Sejad Salihović, Admir Vladavić, Zvjezdan Misimović, Senijad Ibričić, Haris Medunjanin, Samir Muratović, Elvir Rahimić, Miralem Pjanić, Zlatan Bajramović, Semir Štilić, Dario Damjanović

Napad: Edin Džeko, Vedad Ibišević, Ermin Zec, Zlatan Muslimović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC