• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Široki Brijeg skinuo Borac sa vrha!

Pobjedom nad Sarajevom (2:0) u zaostalom meču Premijer lige BiH, Široki Brijeg sa liderske pozicije skinuo Borac, koji ima bod manje.

 PREMIJER BiH: Široki Brijeg skinuo Borac sa vrha! Izvor: MONDO

Fudbaleri Širokog Brijega nisu prokockali priliku da se na "Pecari" domognu prvog mjesta na tabeli Premijer lige BiH. U odgođenom meču devetog kola, savladali su Sarajevo (2:0), pa je banjalučki Borac poslije 13 kola morao da prepusti prvu poziciju na prvenstvenoj tabeli.

Golove za domaćina u srijedu popodne postigli su Hrvoje Mišić u 56. i Brazilac Vagner u 68. minutu, a oba puta je asistent bio Argentinac Varea.

Utakmica je trebala da bude odigrana 4. oktobra, ali je odgođena zbog navijačkih nereda, koji su završili tragičnom smrću pristalice "bordo" tima Vedrana Puljića. Zbog toga su u cijeloj Hercegovini preduzete vanredne mjere bezbjednosti, ali se gostujući navijači, kao što je najavljeno, nisu pojavili, već su organizovano posjetili grob pokojnog Puljića.

Veći dio prvog poluvremena susreta na "Pecari" pripalo je gostima iz Sarajeva, koji su u dva navrata pogađali okvir gola domaćina. Prvo je u 24. minutu Milan Muminović zatresao stativu, da bi u nastavku napada Alen Škoro uzdrmao prečku!

Napadač Sarajeva Škoro nije imao svoj dan pošto je u prvih 45 minuta propustio još dvije stopostotne prilike, što se osvetilo ekipi Mehmeda Janjoša u nastavku.

Izabranici širokobriješkog trenera Tonija Karačića takođe su stvorili par dobrih šansi u prvom poluvremenu, ali na visini zadatka bio je golman bordo tima Muhamed Alaim.

Ipak, Alaim je kapitulirao u 56. minutu nakon što je Mišić, na centaršut Varee, najviše skočio u šesnaestercu i glavom zakucao loptu u mrežu - 1:0.

Meč je prelomljen 12 minuta kasnije, kada je ponovo Argentinac Varea "spojio" Vagnera sa čuvarom mreže gostiju, a Brazilac je bio neumoljiv - 2:0.

"Bordo" tim je pokušao barem da postigne počasni gol, ali domaćin se dobro branio. Posljednjih nekoliko minuta, gosti iz Sarajeva su igrali sa igračem manje, pošto je zbog povrede teren morao da napusti Alen Avdić, a trener Janjoš je ranije izvršio sve tri izmjene.

Široki Brijeg - Sarajevo 2:0 (0:0)
/Mišić 56, Vagner 68/

Gledalaca: oko 1400. Sudija: Vukasović (Trebinje). Žuti kartoni: Topić i Bandović (Široki), Dudo, Maksumić (Sarajevo).

ŠIROKI BRIJEG:
Bandović, Ćutuk, Peraica /od 77. Pinjuh/, Topić, Martinović, Šilić, Barišić, Mišić /od 84. Križanović/, Diogo, Wagner, Varea /od 90. Glavina/. Trener: Toni Karačić.

FK SARAJEVO: Alaim, Dudo, Belošević, Džakmić, Torlak, Hamzagić, Muminović, Maksumić, Hadžić /od 70. Janjoš/, Škoro, Avdić. Trener: Mehmed Janjoš.

Tabela: Široki Brijeg 26, Borac 25, Velež 23, Sarajevo 19, Zrinjski 19, Leotar 19, Željezničar 19, Olimpik 18, Modriča 17, Travnik 15, Rudar 14, Sloboda 13, Čelik 12, Zvijezda 11, Slavija 10, Laktaši 8 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC