• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva enciklopedija o fudbalskim klubovima Srpske

Zaljubljenik u fudbal iz Donjeg Šepka kod Zvornika pokušava da napravi prvu enciklopediju aktivnih klubova iz Republike Srpske!

 Prva enciklopedija o fudbalskim klubovima Srpske Izvor: MONDO

Danas postoji 287 aktivnih klubova, počev od Premijer lige BiH, pa sve do opštinskih liga, u okviru Fudbalskog saveza Republike Srpske, na teritoriji od Novog Grada do Trebinja!

Ovaj podatak, koji malo ljudi zna, pošto ne postoji nikakav informator, knjiga ili nešto slično na osnovu čega bi zainteresovana osoba mogla da dobije više podataka o klubovima u okviru FS RS, natjerao je 26-godišnjeg Milana Đorđića iz Donjeg Šepka, kod Zvornika, da se potrudi i napiše prvu enciklopediju.

Iako je svjestan težine posla, ne odustaje, jer želi da napravi preglednu knjigu o klubovima u okviru FSRS, piše banjalučki "Fokus".

"Enciklopedija klubova RS koju pripremam obuhvata period od formiranja FS RS, pa sve do danas, a planiram da predstavim 287 aktivnih klubova, počev od šest premijerligaša, pa sve do klubova iz opštinskih liga. Sve ovo govori o obimnosti enciklopedije koja do sada nije urađena na našim prostorima. Ukratko, na jednom mjestu naći će se svi klubovi Republike Srpske", rekao je Đorđić, koji već nekoliko mjeseci prikuplja građu za knjigu.

"Radim na knjizi od septembra i do sada sam prikupio podatke za 85 od 287 klubova. Treba reći da većina klubova, a posebno oni iz opštinskih liga, još nisu upoznati s mojim radom, a nadam se da će i oni uzeti učešće u ovom projektu, jer je ovo prava prilika za njihovo promovisanje. Zato ih sve pozivam da u što kraćem periodu dostave svoje podatke", dodao je autor.

Prema njegovim riječima, zainteresovani klubovi mogu da se informišu na zvaničnom internet sajtu Fudbalskog saveza RS, gdje je postavljeno obavještenje o enciklopediji.

"Očekujem od samog saveza i svih ljubitelja fudbala u Srpskoj da mi pomognu kako bih istrajao do konačne realizacije knjige, koja će mnogo značiti razvoju fudbala Republike Srpske", naglasio je Đorđić.

(MONDO, foto: Fokus)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC