• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Neka čeka Vokri, ja neću doći

"Otkazao sam poziv FIFA da se sastanem sa delegacijom nepostojećeg saveza međunarodno nepriznate zemlje Kosovo", kaže prvi čovjek FSS.

 Karadžić: Neka čeka Vokri, ja neću doći  Izvor: MONDO

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić obavijestio je čelnike FIFA da mu ne pada na pamet da doputuje u Cirih na pregovore sa tzv. FS Kosova i njegovim prvim čovjekom Fadiljem Vokrijem.

"Otkazao sam poziv FIFA da se sastanem sa delegacijom nepostojećeg saveza međunarodno nepriznate zemlje Kosovo i da tom prilikom razmatramo situaciju na teritoriji južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija", rekao je Karadžić za "Sport".

Iako je iz Ciriha stigao zvaničan poziv na pregovore, brzo je stigao odogovor sa Terazija da niko neće doći.

"Još 26. oktobra poslali smo pismo u kome smo bili decidni da ne prihvatamo takvu inicijativu", dodao je Karadžić.

Još nije poznato kako će FIFA reagovati na beogradsko "NE", ali za sada FSS ima podršku UEFA, koja "je protiv organizovanja sastanaka sa nelegitimnim predstavnicima nepostojećih organizacija", tvrdi Karadžić.

"Evropska fudbalska unija je protiv organizovanja ma kakvih sastanaka sa nelegitimnim predstavnicima nepostojećih organizacija i pruža svu zaštitu interesima srpskog fudbala i FSS", kaže Karadžić, koji je u pismo generalnom sekretaru FIFA Žeromu Valku između ostalog napisao:

"Sjedište Fudbalskog saveza Kosova i Metohije je u Kosovskoj Mitrovici i tu se održavaju sastanci svih relevantnih tijela ovog Saveza", kao i "Na osnovu Statuta FSS, a na koji je data saglasnost FIFA i UEFA, Fudbalski savez Kosova i Metohije je član FSS".

S druge strane, prvi čovjek tzv. FS Kosova Fadilj Vokri već je bio otputovao u Cirih, gdje je saznao da iz Beograda neće doći niko.

"Čekam Karadžića. Biće tu i predsjednik FIFA Josef Blater, kao i ljudi iz UEFA. Sastanak bi trebalo da počne u četvrtak u 15 časova", rekao je Vokri u telefonskom razgovoru za "Sport".

Na pitanje šta očekuje od Karadžića, Vokri je odgovorio:

"Da fudbalski podrže FS Kosova. Znam da će biti teško i da će biti kamenja spoticanja. Nas u FS Kosova ne zanima politika, nego samo sport i fudbal prvenstveno. Pokušavamo da se izdignemo iznad političkih voda".

Vokri je u to ime čak uputio i poziv FSS da reprezentacija Srbije odigra revijalnu utakmicu sa tzv. Kosovom u Prištini.

"Jesam. Želim da izabranici Radomira Antića dođu u Prištinu i odigraju revijalnu utakmicu. Treba da gledamo u budućnost, a ne u prošlost", rekao je Vokri.

Šta o tome misle na Terazijama uglavnom su napisali u dopisu FIFA.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC