• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mulalić pred Antaliju: Želimo još dva pojačanja

Autor Samir Cacan

Fudbaleri sarajevskog Željezničara otputovali su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo u Antaliju gdje će nastaviti pripreme.

 Igrači Željezničara otputovali na pripreme u Antaliju Izvor: MONDO/Samir Cacan

Šef stručnog štaba tima s Grbavice Edis Mulalić zadovoljan je prvim dijelom priprema i utakmicama koje su odigrali njegovi izabranici.

Mulalić je zadovoljan kako su novi igrači prihvaćeni u ekipi i kako su se postavili tokom pripremnih utakmica, te dodao da trenutno nema većih problema.

“Blagojević je imao gripu, ali će biti dobro. Zolotića smo malo poštedjeli jer ima problema s mišićem, ali će biti sve dobro. Moguće da će propustiti ovu prvu pripremnu utakmicu", izjavio je šef struke “plavih”.

24 igrača otputovala u Tursku

U Tursku su otputovala 24 igrača i to: Vedran Kjosevski, Irfan Fejzić, Aldin Ćeman, Siniša Stevanović, Kerim Memija, Aleksandar Kosorić, Jadranko Bogičević, Emir Hodžurda, Mirko Kramarić, Kemal Osmanković, Jovan Blagojević, Nermin Zolotić, Samir Bekrić, Mailson Dos Santos Oliveira, Tiago Rodrigues Faria, Miroslav Stevanović, Dženis Beganović, Mirza Halvadžić, Srđan Stanić, Ivan Lendrić, Dejan Đermanović, Enis Sadiković, Dino Hasanović i Ajdin Mujagić.

Tokom pripremnih utakmica u Međugorju i Sarajevu priliku su dobili skoro svi igrači, ali ta praksa, prema Mulalićevim riječima, neće biti nastavljena u Turskoj.

“Koliko ćemo mijenjati, zavisi od igrača te od njihovog zdravstvenog stanja. Mislim da nećemo više puno mijenjati, jer smo već napravili kostur ekipe. Ipak, sastav ćemo birati i prema protivniku, što je stvar taktike”, rekao je Mulalić i istakao da sve zavisi od igrača koji moraju zaslužiti mjesto u početnom sastavu.

Iako je Željezničar tokom prelaznog roka doveo dvanaest igrača, na tome, prema Mulalićevim riječima, se neće stati.

“Lista pojačanja nije zaključena, dobrih pojačanja nikad dosta. U opticaju su još dva igrača koja imaju ugovore s drugim klubovima. Čekamo da se sastane komisija za arbitražu, pa ćemo vidjeti šta će biti", kazao je Mulalić i dodao da mu je jako bitno da ima veći broj igrača koji mogu odgovoriti zahtjevima, s obzirom na to da Željo igra na “dva fronta”.

U Antaliji će igrači Željezničara odigrati tri pripremne utakmice i to protiv FC DAC iz Slovačke (11. februara), danskog Vendsyssela (15. februara) i FC Illichivets Mariupol iz Ukrajine (18. februara). Mulalić kaže da su protivnici “po mjeri”.

"Baš sam sinoć gledao njihove utakmice i dobre su ekipe. FC DAC igra s jednim napadačem i dosta je sličan Širokom Brijegu, našem prvom protivniku na proljeće", kazao je trener Željezničara.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

“Očekujem taj bolji dio priprema kada je planirano uigravanje ekipe da se što bolje pripremimo za to prvo kolo. Tamo ćemo imati dobre uslove za rad i da će sve proteći u najboljem redu i da neće biti povreda”, kazao je Aleksandar Kosorić kapiten Željezničara.

“Konkurencija je velika i to je dobro za cijelu ekipu, da budete na najboljem nivou i pružate najbolje partije. Samo ako dobro trenirate i igrate imate priliku da budete među prvih jedanaest što je svima cilj. Kada igrate za Želju morate svaku utakmicu da pobijedite, pa i onu prijateljsku, tako da pristup mora biti maksimalan”, kazao je Kosorić medijima pred odlazak u Tursku.

Plavi će u Antaliji ostati do 19. februara kada je planiran povratak u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC