• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adžić: Na zimu dovodimo samo dva igrača

"Redovno sam u kontaktu sa Rambom Petkovićem. Imamo dogovor da nam preporuči pravo pojačanje", kaže Ivan Adžić.

 Adžić: Na zimu dovodimo samo dva igrača  Izvor: MONDO

Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić, poslije 11 nužnih transfera prethodnog ljeta, ove zime namjerava da dovede samo dvojicu fudbalera, a trenutno crveno-bijeli rade skauting za 12 igrača iz Srbije.

Imena se još skrivaju, a ko su favoriti, vjerovatno će se saznati po završetku jesenjeg dijela prvenstva, 12. septembra, kada se svedu utisci, rezultati, statistika... Ujedno, nepunih 20 dana kasnije počeće januarski prelazni rok.

U Zvezdi smatraju da nije neophodno dovoditi više od dvojice igrača, jer ekipa koju je Adžić ljetos selektirao na brzinu sa trenerom Vladimirom Petrovićem za sada dominira Superligom Srbije i napreduje u Lav Kupu.

"Planiramo da dovedemo dvojicu... Moraju da budu prava pojačanja, ne samo da popune broj", kaže Adžić.

Nije samo dobra igra ekipe razlog da se broj pojačanja svede na dva, već i borba sa nagomilanim dugovima. Da na računu nije oštar minus, vjerovatno bi Adžić dobio razriješene ruke da dovede i veći broj igrača.

Suočena sa nagomilanim dugom, Uprava Zvezde svakako će razmotriti ponude za svoje fudbalere, ukoliko ih bude.

Iako je Pavle Ninkov navodno u fokusu velikog broja timova, za njega nije stigla još nijedna zvanična ponuda, a Zvezda bi bila zadovoljna samo sa onom većom od četiri miliona evra. I to, ukoliko bude imala adekvatnu zamjenu "na lageru", jer je pozicija desnog beka deficitarna, tj. Ninkov trenutno nema pravu alternativu u sastavu.



Zvezda je "tanka" i na lijevom beku i pretpostavlja se da će Adžić najprije tu potražiti pojačanje na zimu, jer je ljetos predugo i na kraju neuspješno pregovarao sa Mogrenom oko transfera Luke Pejovića. Zvezda ima jednog lijevog beka Nikolu Ignjatijevića, koji je ove sezone propustio nekoliko utakmica zbog povrede i tada se potvrdila potreba za još jednim kvalitetnim igračem na toj poziciji.

Ukoliko ga ne pronađe u Srbiji i regionu, Adžić će okrenuti telefonski broj čovjeka sa kojim je dijelio svlačionicu na "Marakani" od 1991. do 1995. godine, a to je Dejan Rambo Petković.

Rambo je u 37. godini i dalje aktivan fudbaler, igra za najpopularniji tim Brazila, Flamengo i ima status legende u zemlji koja je najveći fudbalski izvoznik na svijetu. Petković sa kraćim prekidima igra u Brazilu od 2000. godine i nastupao je za Flamengo, Vasko Da Gamu, Gojas, Atletiko Mineiro, Fluminenze i Santos.

Ako neko može Zvezdi da preporuči dobrog fudbalera iz Brazila, to je onda Rambo.

"Redovno sam u kontaktu sa Rambom. Imamo dogovor da nam preporuči fudbalera koji bi u svakom smislu bio vrhunski i pravo pojačanje", dodaje Adžić, koji je prethodnog ljeta iz Zete doveo dvojicu Brazilaca, Savija i Kadua.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC