• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dujković: "Orlići" dosta sa "carinjenjem"

Ratomir Dujković objavio spisak igrača mlade reprezentacije Srbije za utakmice sa Norveškom i Danskom.

 Dujković: "Orlići" dosta sa "carinjenjem" Izvor: MONDO

Ratomir Dujković, selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije, saopštio je spisak od 24 igrača na koje računa za naredne dvije utakmice protiv Norveške (15.11.) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i prijateljske protiv Danske (19.11.).

Za razliku od prethodnih mečeva, Dujković će moći da računa na seniorskog reprezentativca Marka Milinkovića, kao i na igrače iz omladinske reprezentacije.

Porazima od Slovačke i Hrvatske svi krediti su potrošeni. Računica je jasna. Da bi se "orlići" sigurno našli u baražu za finalni turnir potrebno je da u preostalim utakmicama u grupi zabilježe maksimalan učinak.

Dujković je situaciju u mladoj reprezentaciji uporedio sa onom koju Partizan ima u Ligi Evrope.

"Kao i Partizan, i mi moramo sve da dobijemo. Uvjereni da možemo to. Da bi stigli do tog cilja, koji bi nam garantovao plasman na Evopsko prvenstvo, nije dovoljno da pokažemo samo želju i htijelje, već i odnos igrača prema protivnicima mora da se promijeni", rekao je Dujković i dodao da su u prethodne duele "orlići" ulazili sa lošom motivacijom.

"Obaveza je takva da može da nas ukoči, ali i da krila. Imamo kvalitet, ali ne igru i rezultate."

Selektor misli da je glavni razlog lošeg starta u kvalifikacijama razlika u načinu rada koji igrači imaju u svojim klubovima i reprezentaciji.

"Oni se ne podudaraju. Mi tražimo što manje kontakata sa loptom i na treningu sve odlično funkcioniše. Problem nastaje na utakmici, onda počinje 'carinjenje' lopte."

Poslije četiri kola Srbije se nalazi na trećem mjestu svoje kvalifikacione grupe. Slovačka je lider sa 10 bodova iz četiri meča, Hrvatska je osvojila četiri boda manje, ali iz tri utakmice, Norveška ima četiri boda iz isto toliko mečeva, dok Kipar iz pet utakmica ima tri boda koja je osvojio na gostovanju u Hrvatskoj.

"Orlići" se okupljaju u ponedeljak (9.11.) u Beogradu. Istog dana sele se u svoju bazu u Novom Sadu, gdje ih 15. novembra od 13 sati očekuje kavlifikaciona utakmica sa Norvežanima. Cijena ulaznica je (oko 4 KM) za sjever, istok – 5. 5 KM, i za zapad 8 KM. Prijateljski meč sa Danskom, domaćinom narednog šampionata za mlade, igra se 19. novembra u Kopenhagenu sa početkom u 14 sati.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Živko Živković (Metalac), Branislav Danilović (Rad), Budimir Janošević (Čukarički).

Odbrana: Aleksandar Ignjatović (Fejenord), Milan Milanović (Lokomotiva), Vujadin Savić (C. Zvezda), Marko Jovanović (Partizan), Rajko Brežančić (Partizan), Siniša Stevanović (Partizan).

Sredina terena: Ljubomir Fejsa (Partizana), Nikola Gulan (Empoli), Ivan Radovanović (Atalanta), Nemanja Tomić (Partizan), Dušan Tadić (Vojvodina), Miloš Bosančić (Slovan), Adem Ljajić (Partizan), Nemanja Matić (Čelsi), Filip Đuričić (Herenven), Aleksandar Ignjovski (Minhen 1860), Marko Milinković (Košice).

Napad: Miralem Sulejmani (Ajaks), Slavko Perović (C. Zvezda), Danijel Aleksić (Vojvodina), Nemanja Milić (OFK Beograd).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC