• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mali" je, ali neka drugi misle o tome!

Autor mondo.rs

"Mislim da je to samo moja prednost i da bi protivnički igrači trebalo da brinu kako da me zaustave", kaže Zvezdin "Atomski mrav", koji je - inače - 12 centimetara viši od najnižeg igrača svih vremena.

 "Mali" je, ali neka drugi misle o tome! Izvor: MN PRESS

Sa svojih 166 centimetara visine, Zvezdin "Atomski mrav" Srđan Plavšić najniži je igrač ekipe i jedan od najnižih u Superligi.

Ali, daleko od toga da spada među najniže trenutno u svetu fudbala, o istoriji da i ne govorimo.

Fudbal su igrali i, verovali ili ne, 12 centimetara niži igrači od Plavšića, o čemu je MONDO već pisao. Ipak, daleko od toga da 20-godišnji Novosađanin, koji je stigao među crveno-bele prošlog leta, ima konstituciju kojom bi mogao da "preti" rivalima.

I ne radi to. Ali, tokom godina naučio je da svoju sitnu građu iskoristi na pravi način i pretvori je u svoju prednost. Hitrina, stabilnost, sitan korak, dobra tehnika, "poslušne noge", brz start, "lagan" trk, dobra kondicija, itd.

"Od malena sam bio niži u odnosu na vršnjake, evo to me prati kroz celu karijeru. Nemam problema s tim, štaviše zbog toga što sam niži od drugih, niže mi je i težište i teže me je zaustaviti... Mislim da je to samo moja prednost i da bi protivnički igrači trebalo da brinu kako da me zaustave", poručio je sa Kipra omaleni vezista, koji će po svemu sudeći u prolećnom delu sezone šansu vrebati iz drugog plana.

Dolaskom Damiena Le Taleka, došlo je do rotacije u startnih 11, Marko Grujić pomeren je unapred na poziciju na kojoj je, najčešće igrao Plavšić, a prednost na krilima u ovom trenutku imaju klasični krilni napadači, Aleksandar Katai i Slavoljub Srnić.

Plavšić je za sada odigrao 19 utakmica u dresu Crvene zvezde, postigao dva gola i zabeležio čak osam asistencija. Kao igrač Spartaka, zabeležio je 28 nastupa u zvaničnim mečevima, postigao dva gola i imao jednu asistenciju.

Ipak, daleko od toga da "Atomski mrav" ne vidi svoju šansu i da je neće iskoristiti kad mu bude pružena...

"Stigla su pojačanja, mislim da sada imamo kompletan tim. Konkurencija je jaka, što je svakako dobro. Svako se bori za mesto u timu, a moje je da treniram i borim se, jer onaj ko se bude najbolje pokazao taj će sigurno i igrati", rekao je Plavšić u razgovoru za "Sportnetwork".

Iako se bore, otprilike, za iste pozicije na terenu, Plavšić i Srnić su i "cimeri" i najbolji prijatelji.

"Sa njim sam 'najbolji', tu su još Cvetković, Gavrić, Pavićević... Svi se družimo, ali najbolji sam prijatelj sa Srnićem, jer smo cimeri", rekao je Plavšić, bivši vezista subotičkog Spartaka, koji je poput ostalih već pomalo nestrpljiv.

"Svi smo se već uželeli i utakmica i prvenstva, da nastavimo pobedonosni niz. Nadam se da će se to dogoditi u prvom kolu protiv Lučana, a posle toga igramo sa Partizanom 'večiti derbi'. Kada dođe vreme za taj meč, za njega ćemo se i pripremati i o njemu pričati", poručio je i rekao da, ako Zvezda uzme titulu na kraju Superlige, to nikako neće biti nezasluženo.

"Zaslužujemo je, na osnovu svega što smo pokazali u prethodnoj godini, a nadam se i u ovoj. Verujem da ćemo uspeti u tome", kaže momak koji ističe da je, kako zbog konstitucije, tako i zbog stila igre, Lionel Mesi najbolji fudbaler sveta.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC