• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Runi sledeći ide u Kinu"

Autor mondo.rs

Proslavljeni evropski trener, koji trenutno radi u Šangaju, vidi lidera Mančester junajteda kao jednu od budućih evro-zvezda koje će se preseliti u Aziju.

Već je dobro poznato da se ne bi trebalo smejati fudbalerima koji odlaze u Kinu. Čini se da ćemo već sledećeg leta licirati još zvučnijim imenima igrača koja će se preseliti u Aziju.

Sven Goran Erikson, nekadašnji trener Benfike, Rome, Sampdorije, Lacija, Mančester sitija i drugih klubova, kao i engleske reprezentacije, jasno vidi scenario prema kojem će najbolji fudbaleri Starog kontinenta odlaziti u Kinu.

Među njih ubraja i Vejna Runija (30), najboljeg igrača Mančester junajteda.

Erikson od 2014. radi u Šangaju, gde vodi istoimeni tim i zarađuje 20 miliona evra po sezoni. Prema njegovim rečima, Englez bi odlaskom u Aziju postao najplaćeniji igrač na svetu.

"Na azijskom tržištu mogla bi da se pojavi sjajna ponuda za njega.Ko ne bi voleo Runija u ekipi? Ipak, prilično sam siguran da u ovom trenutku on ne želi da ode iz Junajteda. U svakom slučaju, pre ili kasnije videćemo igrače kao što su Ronaldo, Mesi i Runi u ovoj ligi. Ne možete skrajnuti činjenicu da je novac najvažniji faktor", rekao je Šveđanin.

Runijev trenutni ugovor sa Junajtedom ističe 2019 i ostaje da se vidi da li će on i zaista biti naredna "meta" Kineza, koji su ove zime već doveli Ramireša, Fredija Guarina, Aleksa Tešeiru, Žervinja...

"Timovi iz Japana, Južne Koreje i Australije dominirali su Ligom šampiona Azije, ali je Gvanžu Evergrande osvojio to takmičenje dva puta u prethodne tri sezone. Fudbal je ovde non stop na TV ekranima - i to ne samo Premijer liga ili Liga šampiona, već sve evropske lige. Kineska liga je u razvoju i zato privlači toliki broj velikih imena. Najbolje stvari će tek uslediti. Fudbal ovde napreduje sve vreme i veoma su ambiciozni i kad je u pitanju reprezentacija, a najveći problem je jezik, jer je Evropljanima jako teško da ga nauče. U velikim gradovima, kao što je Šangaj, veoma je lakše, jer ljudi govore engleski", dodao je Erikson.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC