• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Crno-bijela bruka traje

Partizan doživio i 11. uzastopni poraz u ligaškom evropskom takmičenju. U Humskoj ga pobijedio i Briž - 4:2 (2:0).

 LE: Crno-bijela bruka traje Izvor: MONDO

U Humskoj 1 ništa novo - višesezonska rasprodaja ugleda i dalje je u toku...

Decenijama stican renome, fudbaleri Partizana nastavljaju da srozavaju.

Partizan je doživio 11. uzastopni poraz u Ligi Evrope (prethodno Liga UEFA). I Briž se gostio na crno-bijeloj strani Topčiderskog brda - 4:2 (2:0).

Gosti iz Belgije zasluženo su odnijeli sav plijen iako je jasno da se radi o ekipi, koja je po kvalitetu, daleko od evropskog krema. Međutim, nasuprot sebe imali raštimovanog rivala, sa nesigurnim golmanom, odbranom koja to nije, veznim redom bez ideje i znanja, tupim napadom...

Ali, to je već uobičajena crno-bijela slika u evropskom ramu.

"Žao mi je navijača, zaslužili su više", bio je prvi komentar trenera Partizana Gorana Stevanovića poslije utakmice.

"Imamo grč u evropskim utakmicama. Pravimo mnogo individualnih grešaka što je nedopustivo. Sami sebi dajemo golove. Strah se usadio u igrače", dodao je Stevanović.

GOLOVI:

28. minut - Džonatan Blondel je protutnjao lijevim krilom pored Brane Ilića i centrirao po zemlji, lopta je prošla iza leđa kompletne zadnje linije crno-bijelih i stigla do Ivana Perišića, kome usamljenom na "drugoj stativi" nije bilo teško da je proslijedi u mrežu - 0:1.

Poslije dva pogotka u Brižu prije dve nedjelje, hrvatski internacionalac je ponovo bio strijelac protiv Partizana.

36. minut - Ponovo je odbrana Partizana izigrana. Karel Gererts je "izbacio" na desno krilo Perišića, koji je poslije gola upisao i asistenciju, jer je sa golom spojio Dorža Kuemahu. Kamerunac je, slično kao Hrvat osam minuta ranije, iz neposredne blizine zatresao Partizanovu mrežu.

52. minut - Rezervista Miloš Bogunović "otresao" je Antolina Alkaraza uz desnu aut liniju, a zatim pronašao Adema Ljajića na 15 metara od gola. Mladi reprezentativac Srbije precizno je ciljao - 1:2.

57. minut - U strijelce se ponovo upisao Kuemaha. Lopta je preletjela Đorđevića, a Kamerunac je sa 17 metara šutirao precizno - 1:3.

66. minut - Vašington je smanjio na 2:3. Marko Lomić je izveo prekid, Mladen Krstajić je vratio loptu do gorostasnog Brazilca, koji je glavom zakucao u gol.

74. minut - Vadis Ođiđa Ofoe je povisio na 2:4. Izveo je slobodan udarac sa 30 metara, a lopta je prošla ispod golmana Aleksandra Radosavljevića.

Partizan je utakmicu završio sa desetoricom, jer je u 80. minutu isključen Mladen Krstajić. Drugi žuti karton dobio je zbog oštrog starta.

Na tribinama se okupilo 6.250 gledalaca. Mnogi su se opredijelili da hladnoću u Humskoj zamijene toplinom hale Pionir u kome su crno-bijeli košarkaši ostvarili prvu pobjedu ove sezone u Evroligi.

A oni koji su ipak došli na stadion, ponovo su ga napustili razočarani. Još tokom prvog poluvremena svoje ljubimce su počeli da "čašćavaju" zvižducima.

Zato, kada su čuli da je u Pioniru pao Orlean, pozdravili su trenera košarkaša Duška Vujoševića i Humskom je zagrmilo:

"Uzmi Dule FK Partizan"...

Na južnoj tribini je stajao transparent sa vulgarnom, ali jasnom porukom Grobara Savi Miloševiću - ne žele ga na funkciji predsjednika Partizana.

Partizan - Briž 2:4 (0:2)

STRIJELCI: 0:1 - Perišić u 28, 0:2 - Kuemaha 36, 1:2 - Ljajić u 52, 1:3 - Kuemaha u 57, 2:3 - Vašington u 66, 2:4 - Ođiđa u 74. minutu.

PARTIZAN: (4-2-3-1): Radosavljević - Knežević, Đorđević, Krstajić, Lomić - Fejsa, B. Jovanović (od 75. Tomić) - Ljajić, Moreira, Ilić (od 46. Bogunović) - Dijara (od 50. Vašington).

BRIŽ: (4-3-3) Stejnen, Klukovski, Alkaraz, Donk, De Mets (od 87. Vermulen), Blondel, Ođiđa, Garerts, Dirar (od 58. Akpala), Kuemaha, Perišić (od 82. Simajs).

SUDIJA: Robert Šergenhofer (Austrija). ŽUTI KARTONI: Jovanović, Krstajić, Moreira, Đorđević (Partizan), Dirar, Blondel (Briž). CRVENI KARTON: Krstajić (Partizan) u 80. minutu.

Grupa J, 4. kolo:

Partizan - Briž 2:4 (0:2)
/Ljajić 52, Vašington 66 - Perišić 28, Kuemaha 36, 57, Ođiđa 74/

Tuluz - Šahtjor 0:2 (0:0)
/Adrijano 50, Gai 63/

TABELA

1. Šahtjor 4 4 0 0 14:2 12
2. Briž 4 2 1 1 9:8 7
3. Tuluz 4 1 1 2 5:10 4
4. Partizan 3 0 0 4 5:13 0

Parovi 5. kola (3. decembar, 19.00): Šahtjor - Briž, Tuluz - Partizan.

Parovi 6. kola (16. decembar, 21.05): Briž - Tuluz, Partizan - Šahtjor.

(MONDO, foto Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC