• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobre vesti za Luku i zvezdaše!

Autor mondo.rs

Ako je prosečan period oporavka posle povrede ukrštenog ligamenta kolena šest meseci, mladi fudbaler Crvene zvezde biće zdrav i spreman za trening značajno pre toga.

Luka Adžić dobio je, s razlogom, priliku ove zime da pokušao odmah da se nametne u paklenoj konkurenciji kada je navala Crvene zvezde u pitanju, ali doživeo je veliki peh.

Ne samo on, već i Crvena zvezda kao klub.

Ovaj talentovani "klinac", sin bivšeg kapitena i sportskog direktora Crvene zvezde Ivana Adžića, doživeo je povredu prednjeg ukrštenog ligamenta kolena i morao je na operaciju. Stoga, Lukin put ka prvom timu kluba za koji navija od malena donekle je usporen, ali ne i zaustavljen.

"Operisan sam pre tačno deset dana i sada se osećam stvarno odlično. Juče je bila prva kontrola i svi su zadovoljni mojim napretkom jer je iznad proseka. Već sam počeo i sa laganim vežbama koje imam svaki dan i to mi odgovara", rekao je 17-godišnji Adžić.

On je nakon debija u prijateljskoj utakmici protiv Ludogoreca, odigrao i jedno poluvreme protiv Ankarana, a kada je dobio priliku i u meču sa Koprom, dogodila mu se jedna od najtežih povreda u svetu sporta. Bio je na terenu svega par minuta, pre nego što je pao s bolnom grimasom na licu, a to je značilo da su za Luku pripreme završene.

Adžić je potom poslat u Italiju, na operaciju, za koju se pobrinuo profesor Pjer Paolo Mariani, čovek koji je oživeo i karijere Darka Lazovića i Marka Petkovića.

Adžić u razgovoru za portal FK Crvena zvezda prenosi komentari lekarske ekipe u Rimu o tome da će mu za potpuni oporavak, odnosno povratak u pun trenažni proces, biti potrebno oko četiri meseca.

To je znatno manje od proseka kada je pomenuta povreda u pitanju, a to je šest meseci, s tim da su se neki sportisti neretko oporavljali i više – osam, deset, itd.

"Dobio sam dosta poruka podrške i svima bih se zahvalio jer mi to mnogo znači. Jedva čekam da se 22. februara vratim u Beograd i vidim sa saigračima i drugarima. Neću biti tu za prvo kolo u nastavku prvenstva, ali s obzirom na to da sam video kako ekipa dobro radi i šta sve može, ne sumnjam u odličan start protiv Mladosti", rekao je Adžić.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC