• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi poraz Junajteda, Van Gal "vozi" u Ligu Evrope

Autor mondo.rs

Vlasnici Mančester Junajteda ne smenjuju Luja van Gala, Luj van Gal ne donosi rezultate. I "davljenik" je pobedio slavni klub.

Nema smene Luja van Gala.

Nema pobeda. Prosto...

Fudbaleri Mančester Junajteda zabeležili su novi poraz u Premijer ligi, čak sedmi ove sezone, čime su se možda i oprostili od ideje da naredne sezone učestvuju u Ligi šampiona i uberu sve plodove koje ona donosi.

Nakon što ih je porazio i "davljenik", Sanderlend, Van Galu i "malokrvnim" zvezdama slavnog kluba ostalo je da se nadaju da će vodeći kvartet napraviti veliki broj kikseva do kraja sezone, jer trenutno - s utakmicom manje - Mančester Siti ima šest bodova više od gradskog rivala, koji je peti.

Za sada...

Sanderlend - Mančester Junajted 2:1 (1:1).

Ovaj rezultat je ISTORIJSKI iz više razloga:

a) Sanderlend je prvi put od izgradnje "Stadiona svetlosti" 1997. godine pobedio Mančester Junajted kao domaćin u Premijer ligi Prvi put! Sada je skor 1-4-9.

b) Od osnivanja Premijer lige, Junajted nikada posle 26 odigranih kola nije postigao manje golova. Sada je na 33;

c) Od osnivanja Premijer lige, Junajted nikada posle 26 odigranih kola nije osvojio manje bodova. Sada je na 41;

Ovo je jedna od najskupljih generacija koje je slavni klub imao od kada je fudbal postao biznis i kada su cene fudbalera dramatično skočile, a rezultatski svakako najgora - eliminacija iz Lige šampiona u prvoj rundi i oboreni negativni rekordi i po uspešnosti u Premijer ligi i po efikasnosti.

"Crne mačke" nisu samo izbaksuzirale "baksuza" Van Gala, već i nadigrale njegov preskup tim. Pobedio je bolji, a do tri boda momci Sema Alardajsa, koji su u prošlom kolu došli do 2:2 na "Enfildu" protiv Liveprula iako su do 80. minuta gubili 2:0, stigli su igrom iz prekida.

David De Hea sačuvao je "tuce" poena Junajtedu ove sezone svojim odbranama, ali danas nije imao svoj dan. Doduše, u 3. minutu bio je zaklonjen i nije mogao, do poslednjeg časa, da vidi da centaršut Vahbija Khazrija ide u mrežu.

SEMAFOR:

1:0, 3. minut – gol Vahbija Khazrija;

1:0, 15. minut – povreda Jana Kirhofa;

1:0, 37. minut – povreda Matea Darmijana;

1:1, 39. minut – gol Antonija Marsijala;

2:1, 82. minut – autogol Davida De Hee;

Potom, mogli su do gola i jedni i drugi, a nakon nove povrede za "đavole", ovog puta Matea Darmijana, gosti su stigli do izjednačenja. Bledi, ali uporni Huan Mata za jedinog ornog i vidno raspoloženog u timu Junajteda, Antonija Marsijala i - 1:1 pre odmora, ali...

U nastavku utakmice nekada nezaustavljivi Junajted, koji je pod serom Aleksom Fergusonom gazio dok ne izgazi rivala bez obzira na aktuelni rezultat, kao da je izašao po remi i za to je bio kažnjen u 81. minutu. I ovog puta Khazri je izveo prekid, tačnije korner, Majkl Karik pogledom je markirao snažnog Laminu Konea, koji je zakucao loptu glavom ispod De Hee, a onda ipak proslavio pogodak jer je Marsijal sa gol-crte tako izbio loptu da je napucao u leđa svog golmana i praktično ga osudio na to da bude "strelac" presudnog gola na utakmici.

Ovaj karambol završen je porazom Junajteda, koji je u finišu meča mogao da bude još ubedljiviji, umesto da se panika preseli na drugu stranu terena, gde je dominirao 27. januara angažovani štoper Kone, doveden iz Lorijena.

Sanderlend je četvrtu pobedu kod kuće, posle onih nad Njukaslom, Stoukom i Aston Vilom, zabeležio u nedelji u kojoj je klub morao da raskine ugovor sa Adamom Džonsonom, važnim fudbalerom koji je promenio iskaz u suđenju za navodnu obljubu maloletnice i priznao da se "udvarao", ali poricao da je bilo seksualnog odnosa.

Van Galov tim, kada su utakmice Premijer lige u pitanju, ostao je sa samo jednom pobedom na strani na poslednjih sedam gostovanja i to onom "najslađom", nad Liverpulom, koja je samo zamaskirala nešto što je sasvim očigledno - OVO između Holanđanina i kluba sa "Old Trafofda" nikako ne funkcioniše.

U poslednjih deset kola u prvenstvu, Junajted nije vezao dva ista rezultata, ekipa bi na čas zablistala i pobedila na "Enfildu" ili deklasirala tvrdi Stouk kod kuće, ali bi sasvim sigurno potom usledio ili poraz ili remi. Od kraja decembra, kada je Junajted vezao tri poraza u nizu u Premijer ligi, nije došao isti ishod evo već deveto kolo zaredom.

POSLEDNJIH 10 REZULTATA JUNAJTEDA
/u Premijer ligi/

Poraz: 13. 2. Sanderlend – Mančester Junajted 2:1
Remi: 7. 2. Čelsi – Mančester Junajted 1:1
Pobeda: 2. 2. Mančester Junajted – Stouk Siti 3:0
Poraz: 23. 1. Mančester Junajted – Sautempton 0:1
Pobeda: 17. 1. Liverpul – Mančester Junajted 0:1
Remi: 12. 1. Njukasl – Mančester Junajted 3:3
Pobeda: 2. 1. Mančester Junajted – Svonsi 2:1
Remi: 28. 12. Mančester Junajted – Čelsi 0:0
Poraz: 26. 12. Stouk Siti – Mančester Junajted 2:0
Poraz: 19. 12. Mančester Junajted – Norič 1:2





GOLOVI

1:0



1:1



2:1



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC