• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić vratio Lazovića za provjere na Ostrvu

Radomir Antić ništa ne mijenja, pa ni kad su u pitanju prijateljske utakmice protiv Sjevrne Irske i Južne Koreje.

 Antić vratio Lazovića za provjere na Ostrvu Izvor: MONDO

Igrači koji su odveli Srbiju na Mundijal u Južnoj Africi pozvani su i za ta dva prijateljska meča - Sjeverna Irska (14. novembar, Belfast) i Južna Koreja (18. novembar, London).

Umjesto povrijeđenog Vladimira Dišljenkovića, Antić je kao trećeg golmana pozvao čuvara mreže Vojvodine Željka Brkića, a u tim se poslije suspenzije vraća i Danko Lazović.

"Razmišljali smo o protivnicima i opredijelili smo se za dve ekipe koje neguju potpuno drugačiji stil igre. Selektor Sjeverne Irske Najdžel Vortington forsira engleski način igre. Oni igraju dobro u prekidima i po bokovima. Južna Koreja je ekipa koja nije izgubila prethodnih 27 utakmica, a svojim kvalitetom izborili su se da igraju na Svjetskom prvenstvu", rekao je Antić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Antić je rekao da za njega ne postoje prijateljske utakmice, jer je svaki meč šansa za novu potvrdu kvaliteta.

"Odabrao sam ova 22 igrača, jer je njima potrebna potvrda da rastu iz dana u dan. Svaki meč je šansa za dokazivanje i ja smatram da ne postoje prijateljske utakmice. Ne možemo da živimo od prošlosti, već stalno moramo da dokazujemo kvalitet, u koji ne sumnjam", dodao je on.

Sa Antićevog spiska zbog povreda su izostali golman Vladimir Dišljenković i odbrambeni fudbaler Ivan Obradović. Ekipi će se sa nekoliko dana zakašnjenja zbog obaveza u klubovima, priključiti Nikola Žigić i Ivica Dragutinović.

Na pitanje novinara zašto se na spisku nalazi igrač Partizana Radosav Petrović koji nije standardan u svom klubu, Antić je rekao:

"Drago mi je što svih sedam ili osam miliona Srba ima svoju reprezentaciju. Ipak, žao mi je što se jedan mladi igrač provlači kroz pitanja novinara. To je moj izbor kao selektora Srbije".

Antić nije želio detaljnije da odgovori na pitanje o mogućnosti produženja ugovora sa Fudbalskim savezom Srbije.

"Ovo je posljednje mjesto na kojem bih želio da pričam o ugovoru. Ja sam i ranije bio dovoljno jasan i otvoren po tom pitanju", naveo je selektor Srbije, koji sa FSS ima ugovor do kraja Svjetskog prvenstva 2010. godine.

On je dodao i da je sa čelnicima Valensije razgovarao o statusu Nikole Žigića u tom klubu.

"Pričao sam sa njegovim trenerom i predsjednikom kluba. Oni su prezadovoljni Žigićevim ponašanjem i radom na treninzima. Valensija je veliki klub koji igra u tri takmičenja i dobro je da Žigić ima šansu da igra. Ipak, ne dozvoljavam sebi da trenerima drugih ekipa namećem svoj stav", rekao je on.

Na Antićevom spisku su:

golmani - Vladimir Stojković, Bojan Isailović, Željko Brkić.

odbrana - Branislav Ivanović, Antonio Rukavina, Nemanja Vidić, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Ivica Dragutinović, Aleksandar Kolarov.

sredina - Dejan Stanković, Gojko Kačar, Nenad Milijaš, Zdravko Kuzmanović, Radosav Petrović, Miloš Krasić, Zoran Tošić, Miloš Ninković, Milan Jovanović.

napad - Nikola Žigić, Marko Pantelić, Danko Lazović.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC