• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Derbi mečevi u Banjaluci i Sarajevu

Dvije derbi utakmice igraće se 13. kolu fudbalske Premijer lige BiH.

 PREMIJER BiH: Derbi mečevi u Banjaluci i Sarajevu Izvor: MONDO

U Banjaluci igraju drugoplasirani Borac i trećeplasirani Velež, dok će u Sarajevu snage u 94. vječitom derbiju ukrstiti Željezničar i Sarajevo.
Borac, koji je bio lider Premijer lige sve do srijede, kada je Široki u zaostalom meču devetog kola savladao Sarajevo (2.0) i preuzeo vrh očekuje da će pred domaćom publikom savladati Velež i nastaviti trku za jesenju titulu.
„Bez obzira na tri vezana gostujuća poraza (Prijedor, Travnik i Modriča), kao i preuzimanje liderske pozicije od strane Širokog Brijega, ne osjećamo nikakav pritisak na leđima. Gledamo samo sebe i učinićemo sve da dobijemo Velež. Pred našom publikom, uz požrtvovanu i hrabru igru, pali bi i mnogo bolji rivali nego što su to Mostarci, iako njihovi rezultati nisu za potcijeniti. U jednu ruku drago mi je što se ekipa poput Veleža, nešto slično kao i mi, vratila u vrh našeg fudbala“, rekao je kapiten Borca Darko Ljubojević, koji se polako vraća u formu poslije pauze od mjesec ipo dana zbog povrede meniskusa.
Trener Veleža Abdulah Ibraković pred meč u Banjaluci, koji će od 16 časova i 30 minuta direktno prenostiti BHT, ima puno problema sa povredama igrača.Zbog povreda na Gradskom stadionu neće nastupiti Velagić, Kajtaz, Jugo, Čolić, Kadrić i Obad. U tim se poslije pauze zbog kartona vraća prvi strijelac Premijer lige BiH Aidin Džafić.
„ Njihovo odsustvo sigurno je otežavajuća okolnost za našu ekipu, ali mi iz ove kože ne možemo u drugu. Priliku da pokažu šta znaju dobit će mladi Čemalović i Duraković i mislim da će ekipa koja istrči u Banja Luci biti najmlađa u istoriji Premijer lige.Povratak Džafića za nas je od velikog značenja. Džafić je sjajan napadač i mislim da će u ovoj utakmici to i potvrditi. Osmanagić i Džafić tandem su koji bi poželjela svaka ekipa u našoj ligi, a kada oni imaju svoj dan, onda teško da protivnička mreža može ostati netaknuta. Oslabljeni smo, ali u Banja Luku idemo igrati našu igru, a to znači napadački od prve minute i mislim da uz kvalitetno suđenje možemo do pozitivnog rezultata“, optimista je trener Veleža.

Željezničar i Sarajevo će po 94. put ukrstiti koplja. Ekipa su izjednačene na tabeli, obe imaju po 19 bodova,a jedina prednost mogao bi biti domaći teren, odnosno Grbavica na kojoj igra Željezničar.
„Ekipe su poravnate na tabeli, obje žele pobjedu, sigurno je da će utakmica biti otvorena, bez kalkulacija.Favorita nikada i nema u derbijima, tako da o tome ne treba ni pričati. Mi smo prošle godine smatrani autsajderima, pa smo pobijedili“, rekao je prvotimac Željezničara Srđan Stanić.


Prednost ekipi Amara Osima mogao bi biti i duži odmor jer je Sarajevo prije dva dana gostovalo u Širokom Brijegu gdje su poraženi (2:0) u odloženoj utakmici devetog kola.

„ Očekujem da meč na Grbavici bude pravi spektakl, da najzad pokažemo da smo ga u stanju napraviti. I Željezničar i mi igramo dobro, navijači bi mogli gledati jednu pravu utakmicu. Naravno, želja mi je da Sarajevo sa Grbavice ode kao pobjednik. Tako ćemo se i postaviti, zanima nas samo trijumf“, rekao je trener Sarajeva Muhamed Janjoš.

Parovi 13. kola Premijer lige BiH

Subota:
Zvijezda-Čelik 13.30
Rudar-Olimpik 13.30
Sloboda-Modriča 13:30
Borac-Velež 16.30 (BHT)
Željezničar-Sarajevo 16.30


Nedelja:
Široki Brijeg-Travnik 13.30
Zrinjski-Leotar 13.30
Slavija-Laktaši 13.30 . (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC