• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Željo očekuje pobjedu nad Borcem"

Autor mondo.ba

Direktor sarajevskog Željezničara Mirsad Šiljak nema dilemu oko prolaska u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine iako je rival banjalučki Borac. Edis Mulalić: Moramo u Evropu.

 FK Željezničar o meču sa FK Borac u četvrtfinalu Kupa BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Žrijebom u Sarajevu, plavi sa "Grbavice" su za protivnika dobili banjalučkog "Velikana iz Platonove" u jednom od dva derbija četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja.

Mirsad Šiljak je na konstataciju novinara da se "Borac pojačao, da će biti težak dvomeč za Želju i da je domaći teren u revanšu možda jedina prednost Sarajlija", podvukao da domaći teren nije nikakva prednost.

"Borac se znatno pojačao, ali pojačao se i naš klub. Očekujem pobjedu našeg tima, bez obzira što je prva utakmica u Banjaluci, a revanš u Sarajevu", izjavio je direktor Želje novinarima u Sarajevu.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Prvi dvoboj igra se 9. marta na banjalučkom Gradskom stadionu, a revanš šest dana kasnije na "Grbavici". 

"Vidjećemo, drago mi je što se Borac pojačao, ali mislim da je prednost u ovom trenutku na našoj strani. Zadovoljam sam žrijebom i protivnikom. Nedavno smo igrali sa Borcem i pobijedili 1:0 i nadam se da ćemo i u ovom prilici biti još bolji. U ovom trenutku s našim pojačanjima imamo zaista kvalitetnu ekipu".

Željezničar za liderom Premijer lige Bosne i Hercegovine, tuzlanskom Slobodom zaostaje 12 bodova, ali se plavi nisu odrekli borbe čak i za titulu iako realno, više šanse za osvajanje trofeja imaju u Kupu BiH.

"Borićemo se na oba fronta, ali smo svakako bliži osvajanju Kupa BiH nego prvenstvu", podvukao je Šiljak.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Trener Želje Edis Mulalić u Antaliji je saznao da će njegov tim igrati protiv Banjalučana u četvrtfinalu najmasovnijeg takmičenja.

U izjavi za agenciju "Anadolija" je podvukao da je cilj sarajevskog kluba plasman u Evropu, bilo preko Kupa, bilo preko šampionata.

"Do našeg cilja pokušaćemo doći na dva fronta, Kupu i prvenstvu BiH. Cilj je da Željezničar ponovo igra u Evropi. Daćemo sve od sebe sa novom ekipom i ozbiljnim ljudima koji rade u klubu da izađemo na evro scenu. Sve snage i razmišljanje usmjerili smo da Želju dovedemo do novog evropskog nastupa", rekao je Mulalić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC