• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda jedva protiv Hajduka

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su niz pobjeda u Jelen Superligi Srbije. Jedan gol protiv Hajduka, ali koji vrijedi tri boda.

 JSL: Zvezda jedva protiv Hajduka Izvor: MONDO

Pred oko 7.000 svojih navijača, crveno-bijeli su u 11. kolu JSL pobijedili 1:0, prvim golom Brazilca Savija u dresu Zvezde.

To je peta minimalna pobjeda Zvezde u ovom prvenstvu i ujedno 10. uzastopni trijumf, računajući i dvije utakmice u Kupu Srbije.

Zvezda nije briljirala, kao ni u nekim prethodnim mečevima u prvenstvu, ali je za taj jedan gol bila bolja od gostiju, koji su u Beograd došli da pokušaju da osvoje bod.

Baš kao što su i očekivali u taboru Zvezde prije duela, Kuljani su "parkirali autobus" ispred svog gola i pokušavali su da iznenade domaćina kontranapadima.

Zvezda je povela u 32. minutu poslije dva opasna napada Hajduka. Vladimir Bogdanović je centrirao, lopta je došla na drugu stativu do Slavka Perovića, koji vraća na petarac, a Savio potpuno neometan zakucava loptu u mrežu Angela Manolova.

Prije gola Zvezde, Hajduk je imao dvije dobre prilike. Miloš Živanović je u 25. minutu povukao kontranapad na desnoj strani, proigrao je Nikolu Komazeca, koji sa 10-ak metara šutira preko prečke.

Dva minuta kasnije, Kozoš centrira sa desnog krila, ponovo Komazec pokušava, ovaj put glavom, ali opet preko gola.

U 39. minutu velika prilika za Perovića, poslije kornera Bogdanovića, ali je loptu sa gol-linije izbacio neko od odbrambenih igrača Hajduka.

Drugo poluvrijeme nije donijelo ništa bolju igru, a najviše uzbuđenja bilo je u 63. minutu kada je Aleksandar Jevtić propustio kolosalnu šansu da ranije riješi pitanje pobjednika.

Igrači Hajduka su "poklonili" loptu Bogdanoviću, koji je "izbacio" Jevtića, ali je u situaciji "jedan na jedan" kao pobjednik izašao golman gostiju Manolov.

Pet minuta prije kraja trener Zvezde Vladimir Petrović-Pižon napravio je eksperiment. Umjesto Jevtića, uveo je defanzivca Vujadina Savića, ali on nije pojačao zadnju liniju, već je igrao u napadu!

Kao i prethodne nedelje u Ivanjici, navijači Zvezde su i na ovoj utakmici pružili podršku predsjedniku kluba Vladanu Lukiću, protiv koga je Tužilaštvo pokrenulo postupak zbog sporne dukserice koju je nosio na kup meču u Novom Pazaru.

Delije su, po običaju, vrijeđale i finansijera Hajduka Nikolu Džombu, koji je ponovo vodio tim sa klupe i sve vrijeme je stajao pored aut linije, iako je trener Kuljana Bogdan Korak.

Izvještaje sa ostalih mečeva 11. kola JSL pročitajte OVDJE

TABELA: Crvena zvezda 31, Partizan (-1) 24, Vojvodina 21, OFK Beograd (-1) 17, Spartak 16, Jagodina 15, Smederevo 15, Javor (-1) 13, Borac 13, Mladi radnik 13, Metalac (-1) 12, BSK 11, Hajduk 10, Napredak 10, Rad 8, Čukarički 7 bodova.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC