• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venger ide u Real, ako Usmanov kupi Arsenal

Arsen Venger iznio je bordu Arsenala ultimatum: "Ukoliko Ališer Usmanov postane većinski vlasnik kluba, ja odlazim sa mjesta menadžera".

 Venger ide u Real, ako Usmanov kupi Arsenal  Izvor: MONDO

O ovoj temi i rusko-američkom ratu za prevlast u engleskom Arsenalu, u kojem bi žrtva mogao da bude Francuz, u nedelju pisao je engleski časopis "News of the World".

Globalizacija...

Dodaje se da je francuski menadžer, najuspješniji čovjek koji je trenirao Arsenal u njegovoj bogatoj istoriji, zaprijetio da neće imati dilemu oko toga da li ide ili ostaje, ukoliko Usmanov dobije borbu za prevlast u klubu. Tada bi mogla da se ostvari dugogodišnja želja predsjednika Reala iz Madrida, Florentina Pereza, da dovede Vengera na mjesto trenera.

Glavni konkurent Usmanovu u trci za otkupom akcija Arsenala, Sten Kronke nedavno je uvećao svoj udio u klubu na skoro 30 odsto, a engleski mediji pišu o tome da je Kornkeova inicijativa na berzi za motiv ima namjeru da se Venger zadrži na mjestu menadžera tima.

Poslije prošle sezone u kojoj nije osvojen nijedan trofej, Usmanov je rekao da je Arsenalu neophodan novac za ozbiljna pojačanja i da je njegova grupacija "Red and White" spremna da uloži 100 miliona funti za dovođenje novih fudbalera.



To se direktno kosi sa Vengerovim principom da forsira mlade fudbalere, koji nisu dovedeni kao zvijezde, već koji to postepeno postaju igrajući za Arsenal. Venger je najveći protivnik kreaciji "Galaktikosa" u sjevernom Londonu, a izvor "News of the World" sa Emirata kaže:

"Venger ne želi nijednog vlasnika, koji će mu se miješati u rad sa timom, u principu on je dugogodišnji saboter politike velikih ulaganja".

"To ne znači da Arsen neće potpisati nove fudbalere, već da će se to dogoditi samo pod njegovim uslovima. O tome je jasno obavijestio bord i obećao da će otići ukoliko Arsenal dobije vlasnika koji će odlučivati koji će fudbaleri dolaziti i za koliko novca".

Izvor je dodao:

"Za sada, Venger je srećan sa saradnjom koju ima sa Kronkeom, jer mu se on ne miješa u rad. Isto se ne može reći za Usmanova".

U ovom trenutku, Usmanov posjeduje 23 odsto akcija kluba i zajedno sa Kronkeom učestvuje u borbi za udio koji ima Lejdi Brajsvel Smit (15,9 odsto). Smitu je navodno dosta svega i želi da izađe iz Arsenala.


Ko su gospoda Usmanov i Kronke?

Ališer Burhanovič Usmanov rođen je 1953. godine u Uzbekistanu, tada republici u sastavu SSSR, a bogatstvo koje časopis Forbs procjenjuje na 1,6 milijardi dolara, stekao je najviše zahvaljujući poslovima u teškoj industriji. U poslovnim krugovima važi za "teškog i prijekog Rusa", a mnogi su ga optuživali za malverzacije.

Osamdesetih godina XX vijeka bio je i zatvaran na šest godina zbog kontroverznih radnji.

Važi za jednog od najbogatijih Rusa, ljubitelja baleta.

Enos Stenli Sten Kronke, je američki biznismen, rođen 1947. godine i vlasnik je nekoliko klubova u najrazličitijim sportovima.

Vlasnik je NBA tima Denver Nagets, "soker" ekipe Kolorado Rapids, NHL tima Kolorado Avelanž, a ima i 40 odsto akcija u NFL timu Sent Luis Rems.

Forbs njegovo bogatstvo procjenjuje na 3,5 milijarde dolara, a njegov najveći dio Kronke je stekao u poslovima sa nekretninama.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC