• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jevtić za MONDO: Nisam prevario Pižona

"Nisam, ne bih to uradio nikako", kaže Aleksandar Jevtić povodom izjave njegovog trenera, koji vjeruje da mu je prećutao da ga muči povreda.

 Jevtić za MONDO: Nisam prevario Pižona  Izvor: MONDO

Neposredno poslije pobjede Crvene zvezde nad Hajdukom iz Kule (1:0) u subotu popodne, golom Brazilca Savija Do Valea, trener crveno-bijelih Vladimir Petrović Pižon iskritikovao je svog napadača Aleksandra Jevtića zbog promašene šanse za 2:0, ali i dodao:

"Mislim da mi je prećutao da je povrijeđen. Siguran sam da bi dao gol da je zdrav".

Da li je Jevtić, poslije nedelje u kojoj ga je mučila povreda, prećutao treneru da nije u potpunosti spreman?

"Nisam, ne bih to uradio nikako", kaže za MONDO Aleksandar Jevtić.

"Zaliječio sam povredu, sve je bilo u redu i ne bih igrao da nisam bio u stanju. Izdržao sam napore bez problema", dodao je, ali se i požalio:

"Evo pijem ferveks i vitamine. Sinoć, poslije utakmice uhvatila me je temperatura, ali sam sada bolje. Mislim da me malo 'lomi' grip, ali nadam se ne onaj svinjski", stigao je i da se našali Jevtić, koji očekuje da će se uskoro osjećati dobro.

Poslije pauze zbog reprezentativnih utakmica, prvenstvo će biti nastavljeno 21. novembra, a Crvena zvezda gostuje Čukaričkom. Biće to nova prilika da se niz pobjeda u prvenstvu i Kupu popne na 11.



"Ovako je i Muslinova Zvezda osvojila titulu"

Protiv tvrdih Kuljana, upisana je deseta uzastopna, od remija u 3. kolu u Kruševcu (1:1).

"Prijaju nam dobri rezultati. Ne mogu da kažem da smo očekivali ovakvu seriju rezultata, ne zato što nismo vjerovali da možemo, već zato što smo razmišljali samo o prvoj narednoj utakmici, a tako je i sada. Od početka prvenstva bili smo kao jedan, rješeni da napravimo nešto ove sezone", kaže Jevtić.

"Mislim da je najbitnija stvar ta što ne primamo golove i što odbrana igra odlično, tj. što cijela ekipa igra dobro u denfanzivi. Od Kruševca smo primili jedan gol od OFK Beograda u prvenstvu i Mladosti u Kupu. Kada odbrana odradi posao kako treba, onda je sve lakše, jer ćemo mi 'gore' već dati gol. Jedan, ali vrijedan", opisuje Jevtić tvrdu  igru Zvezde ove sezone.

"Potpuno je nebitno što pobjeđujemo sa 1:0. Pet puta smo ove sezone dobili tim rezultatom i možda jeste tačno da u posljednje vrijeme kvalitet igre nije zadovoljavajući, ali i tako mi bilježimo pobjede. Tako su se osvajale titule, tako je igrala i ona Muslinova Zvezda...", povlači paralelu Jevtić, svjestan da u klubu koji čeka na titulu od sezone 2006/07 niko neće postavljati pitanje da li su pobjede bile "lijepe za oko" ukoliko bi se na kraju titula vratila u Ljutice Bogdana.

"Događa nam se da stvorimo malo šansi i damo jedan gol, a događa se da stvorimo i 'mali milion' prilika i opet damo jedan gol. Ponavljam, najbitnije da odbrana ne prima golove, a mi ćemo već uraditi svoj posao, bilo napadači, bilo neko iz veze".


"Radujem se svakom Perovićevom i Lekićevom golu"

Kada su napadači u pitanju, tu Jevtić deli isti hljeb sa Dejanom Lekićem i Slavkom Perovićem. Lekić je ove sezone postigao devet, Jevtić šest, a Perović pet golova.

"Ja na to gledam samo kao zdravu, najzdraviju konkurenciju i nešto što svakog od nas trojice tjera da budemo bolji iz treninga u trening. Vjerujte, nema trunke ljubomore i zavisti među nama trojicom, radujem se svakom njihovom golu kao da sam ga ja postigao", tvrdi Jevtić i dodaje:

"Pored toga što postižemo golove, jedan drugome često asistiramo kod istih... Da ima sebičluka, ne bi bilo asistencija, a onda ne bi bilo ni golova. Dobro je za ekipu što imamo tri kvalitetna špica, a ne samo jednog ili dvojicu koji su 'sigurni' u startnoj postavi".

Zbog svih loših stvari vezanih za Zvezdu iz prošle sezone, činjenice da su mnogi nosili bodove sa "Marakane", ali i percepcije da crveno-bijeli ove sezone imaju prosječan tim, mnogi vas nisu ozbiljno shvatali na početku. Da li se nešto promijenilo poslije deset uzastopnih pobjeda?

"Shvatili su da ih sada na drugoj strani terena očekuje prava ekipa", kaže Jevtić.

"Ali, uporedo sa rezultatima, pojačava se i pritisak na nas, jer je uvek lakše doći na prvo mjesto, nego na njemu ostati do kraja. Jedini način da se to uradi je da svako od nas sebi kaže da postoji samo prva sljedeća utakmica i nijedna više", podvlači Jevtić, koji je rođen 30. marta 1985. godine u Šapcu.

(N. Janković, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC