• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevanović: Evropa nas troši, ali dominiramo

Tri dana poslije novog u nizu poraza u Evropi, fudbaleri Partizana morali su da se vrate u realnost i nastave jurnjavu za prvenstvenim bodovima.

 Stevanović: Evropa nas troši, ali dominiramo Izvor: MONDO

Uspješno su to uradili, najviše zahvaljujući tome što je Radosav Petrović u 18. minutu uspio da zatrese mrežu mladog reprezentativca Živka Živkovića i otvori put ka četvrtoj uzastopnoj pobjedi u ligi. Prije prvog poluvremena, pogodio je i Almami Moreira za konačnih 2:0.

"Prezadovoljan sam i tokom i ishodom utakmice. Evropa nas troši emotivno i fizički i zaista sam se pribojavao ovog gostovanja. Danas su igrači kao grupa trijumfovali. Dali su sve od sebe i to se isplatilo, a posebno sam zadovoljan igrom odbrane", rekao je trener Partizana Goran Stevanović.

Naredne nedjelje na djelu će biti reprezentacija Srbije, što će crno-bijelima dobro doći da se odmore od tempa srijeda-nedjelja-četvrtak-nedjelja (Kup, JSL, LE, JSL) i oporave pred novo iskušenje u Evropi, zatim i vječiti derbi na stadionu Crvene zvezde.

"Pauza dolazi u pravi čas za nas... Mislim da će se iskustvo stečeno u Evropi reflektovati uskoro i u Jelen Superligi. Naši igrači sazrijevaju na utakmicama u Ligi Evrope. Ide teško, mučimo se, ali mislim da smo dominantni u domaćem prvenstvu", kaže Stevanović.



Da bi se bolje pripremili za predstojeća iskušenja, u Partizanu namjeravaju da upute pismo FSS i zatraže da selektor mladih Ratomir Dujković poslije utakmice kvalifikacija sa Norveškom, oslobi crno-bijele "orliće" i da oni ne otputuju u Dansku na prijateljski meč, već da se vrate u Zemunelo na treninge prvim timom.

Radi se o Ademu Ljajiću, Nemanji Tomiću, Siniši Stevanoviću, Rajku Brežančiću, Marku Jovanoviću i Ljubomiru Fejsi.

"Zamolićemo Savez da nam oslobodi mlade reprezentativce i da oni ne putuju u Dansku, jer se radi o prijateljskoj utakmici", rekao je Stevanović.

Njegov kolega na klupi Metalca, Nenad Milovanović, svjestan je da će momci koje predvodi morati bodove da potraže u duelu sa timovima svog ranga.

"Partizan je bio bolji za dva gola. Ne bih da analiziram igru, ali mislim da smo greškama pomogli da Partizan stigne do golova. Bojažljivo smo ušli u meč, pokušavali preko kontri i polukontri, a da smo bili malo hrabriji možda bismo i dali gol", kaže Milovanović.

"U utakmicama sa Partizanom i Crvenom zvezdom ne možemo da tražimo naš cilj, a to je opstanak u ligi. Trudićemo se da pauzu iskoristimo što bolje", dodao je.

(V. S. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC