• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Sakić otišao iz Napretka

Nešto manje od godinu dana trajala je trenerska priča Nenada Sakića "Saketija" u kruševačkom Napretku.

 JSL: Sakić otišao iz Napretka  Izvor: MONDO

Dobio je posao trenera u decembru prošle, a u novembru ove godine odlučio da iz moralnih razloga, odnosno osjećaja odgovornosti zbog loših rezultata, podnese ostavku,, javio je SOS Kanal.

Napredak je trenutno u zoni ispadanja sa samo 10 bodova iz 11 utakmica. U subotu, Napredak je u Kruševcu poražen od BSK-a sa 2:1.

Što se tiče razlaza Napretka i Sakića, tu, međutim, postoji "začkoljica".

S obzirom na to da Sakić nije imao PRO licencu, tim Napretka je na utakmicama u ovom prvenstvu formalno vodio Jovica Škoro, a Sakić je sjedio do njega na klupi. Suštinski, Sakić je pripremao ekipu za mečeve, a Škoro je sjedio na klupi kao "ovlašćeno lice".

Slična situacija je i u beogradskom Radu, gdje ekipu zapravo vodi Milan Nikolić, ali je "prvi" na klupi Čedomir Đoinčević.

Da li će uprava Napretka odlučiti da Škoro nastavi da vodi ekipu i da je priprema, ili će naći neko novo rješenje, pokazaće naredni dani.

Zanimljivo je da je prošle godine uprava Napretka smijenila upravo Škora sa mjesta šefa stručnog štaba, a umjesto njega dovela Sakića.

Sakić je igrao za Napredak od 1989. do 1994. godine, nosio je i dres Crvene zvezde, a potom je bio član italijanskih Lećea i Sampdorije. Vratio se pod Bagdalu gde je 2007. godine i okačio kopačke o klin.

Sakić je još jedan u nizu trenera koji su ove sezone izgubili posao.

Krenulo je sve sa Miloljubom Ostojićem u Čukaričkom već poslije prvog kola, nastavili su Slaviša Jokanović u Partizanu (došao Goran Stevanović), Dragoslav Stepanović sa Vojvodinom (umjesto njega doveden Branko Babić), Žarko Đurović je otišao iz Borca, gdje ga je naslijedio Miodrag Martać...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC