• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zahirović predstavljen na Grbavici

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

FK Željezničar predstavio je novo pojačanje, Adnana Zahirovića, igrača koji je u karijeri odigrao 20utakmica za reprezentaciju BiH.

 Adnan Zahirović zvanično predstavljen na Grbavici Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Čast mi je što možemo predstaviti novog igrača FK Željezničar. Fokus poslovanja je omogućio klubu da mogu obavljati profesionalne pregovore i ostvarenje uslova i preduslova za potpisivanje ugovora. Zahirović je jedan od omiljenih igrača u BIH. Omogućili smo struččnom štabu da izbore izlazak na Evroipsku scenu", kazao je Mirsad Šiljak, direktor FK Željezničar.

Zahirović kaže da je sretan što se brzo dogovorio sa Željom, te kako vjeruje da tim ove sezone može ostvariti dobar rezultat.

 "Bio sam slobodan igrač i pregovori sa Željom su bili korektni, fer i brzi. Želio bih se zahvaliti ljudima iz Želje što su bili korektni i iznijeli mi viziju kluba koja je slična mojoj viziji i došao sam da pomognem ekipi. Moje je da ostavim 100% sebe na terenu i nadam se da ću pomoći ekipi da ostvarimo zacrtane ciljeve, a to je vrh tabele i Evropa", kazao je Zahirović i izrazio nadu kako će nakon ove sezone ostati kostur ekipe.

O tome da li povratak u Premijer ligu smatra padom u karijeri, Zahirović kaže: "Ne mislim da je greška što sam se vratio u BiH. Mislim da je kvalitet raste i da će sljedeće godine biti još bolje jer je liga 12. Mislim da je ovo najbolji sport za mene. Vidjeli smo sami da je dosta igrača otišlo iz Želje i da su napravili korak naprijed i da su otišli u inostranstvo".

On je dodao da je često pratio bh. prvenstvo i dodao dajere da Željo u bliskoj budućnosti može izboriti grupnu fazu evropskog takmičenja.

Zahirović se pridružio ekipi nakon što je tim prošao pripreme, ali kako kaže spreman je da na najvećem nivou ispuni zahtjeve stručnog štaba. On kaže da za novi tim može nastupiti već protiv Širokog Brijega, ali da je odluka trenera.

"Ljudi iz Želje su riješili tu formalnost oko papirologije. Posljednju utakmicu sam odigrao u februaru i imao sam taj vakum od desetak dana i trenirao sam sam. Osjećam se spremnim ali šef će odlučiti da li ću nastupiti", rekao je Zahirović.

Na konferenciji za medije je predstavljen i novi sponzor kluba Adriatic Group.

"U nednom periodu imamo u plaanu da podršku bh. sportu, jer je sport najbolji ambasador BiH u inostranstvu", kazao je direktor Adriatic Group Amir Bekić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC