• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Inter bez pobjede nad Romom

Inter ponovo nije uspio da pobjegne Juventusu a ekipa Milana koja se prije mjesec dana nalazila na ivici "raspada", sve je bliža vrhu tabele!

 SERIJA A: Inter bez pobjede nad Romom  Izvor: MONDO

Brazilski defanzivac Tijago Silva postigao je gol i autogol, a razliku je na gostovanju Laciju napravio pogodak Alešandre Pata - 2:1. "Rosoneri" su u otvorenoj utakmici imali više šansi za ubjedljiviji trijumf, nego domaći fudbaleri za izjednačenje.

Milan se sa četiri pobjede i jednim remijem u posljednjih pet kola probio na treće mjesto, sa samo dva boda manje od drugoplasiranog Juventusa.

Lacio poslije maksimalnog učinka u prva dva kola ne zna za pobjedu već deset utakmica u prvenstvu, a ni u Ligi Evrope mu ne ide dobro. Vrlo je moguće da će trener Davide Balardini u najskorije vrijeme platiti ceh za to.

Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov solidno je odigrao svih 90 minuta za "nebeskoplave", ali je u 35. minutu dozvolio da mu Pato umakne i glavom povisi na 2:0.

Tik iza Milana na tabeli je Fiorentina, koja je golom Huana Manuela Vargasa u 84. minutu osvojila sva tri boda u Udinama. Peruanac je izveo slobodan udarac, lopta je očešala glavu Paskvalea i odsjela u mreži - 0:1!

U timu Udinezea nije bilo Aleksandra Lukovića, ali se poslije izdržane suspenzije vratio Dušan Basta. Nekadašnji bek Crvene zvezde već u trećem minutu je umalo postigao autogol - spasila ga je prečka...

Sampdorija nije uspjela da odoli Kaljariju na Sardiniji. Domaćin je od 42. minuta imao igrača više (isključen Litvanac Stankevičijus), a do četvrte pobjede u nizu stigao je u samom finišu, kada su Danijele Konti i Alesandro Matri udarcima glavom savladali Luku Kastelacija.

Inter je u večernjem terminu dočekao "potonulu" Romu, ali nije uspio da pobijedi i ponovo stekne sedam bodova viška u odnosu na Juventus. Mirko Vučinić rano je doveo goste u vođstvo, Samjuel Eto izjednačio je na početku drugog poluvremena i to je bilo sve od lidera.

Dejan Stanković bio je u startnoj postavi Intera, dobio je žuti karton zbog oštrog starta na Marku Moti.



REZULTATI 12. KOLA:

Bari - Livorno 1:0 (1:0)
/Alegreti 6/

Bolonja - Palermo 3:1 (1:1)
/Zalajeta 42, 49, Di Vajo 90 - Kjer 45/

Kaljari - Sampdorija 2:0 (0:0)
/Konti 85, Matri 89/

Đenova - Sijena 4:2 (3:0)
/Krespo 2, 18, Paladino 35, Flokari 90 - Paolući 80, Makarone 82/

Lacio - Milan 1:2 (0:2)
/Silva 64ag - Silva 21, Pato 35/

Parma - Kjevo 2:0 (1:0)
/Zakardo 40, Lancaframe 72/

Udineze - Fiorentina 0:1 (0:0)
/Vargas 84/

Inter - Roma 1:1 (0:1)
/Eto 48 - Vučinić 13/

Odigrano u subotu:

Katanija - Napoli 0:0

Atalanta - Juventus 2:5

TABELA: Inter 29, Juventus 24, Milan 22, Fiorentina 21, Sampdorija 21, Đenova 20, Parma 20, Kaljari 19, Bari 18, Napoli 18, Palermo 16, Kjevo 15, Udineze 15, Roma 15, Bolonja 12, Lacio 11, Atalanta 9, Livorno 9, Katanija 8, Sijena 6 bodova.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC