• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" počeli "operaciju Fjord"

Mlada reprezentacija Srbije u nedjelju, 15. novembra igra važan meč u kvalifikacijama za Evrpsko prvenstvo, u Novom Sadu protiv Norveške.

 "Orlići" počeli "operaciju Fjord" Izvor: MONDO

"Mislim da su svi igrači svjesni da nam je utakmica protiv Norveške najbitniji u 2009. godini jer nas pobjeda ostavlja u dobroj poziciji za nastavak kvalifikacija", rekao je selektor mlade reprezentacije Ratomir Dujković na okupljanju u beogradskom hotelu "M".

U prvom duelu u Norveškoj, Srbija je srećno došla do tri boda golom Milana Milanovića u posljednjim trenucima meča.

Odmah poslije okupljanja, mlada selekcija uputila se u svoju bazu u Novi Sad, a Dujković je u međuvremenu ostao bez napadača OFK Beograda Nemanje Milića, koji je povrijeđen.

Mjesta za kalkulacije nema. Potrebne su sve četiri pobjede u drugom dijelu kvalifikacija EP da bi se obezbijedio plasman u Dansku.

"Ukoliko želimo da prođemo dalje moramo da savladamo sve naše rivale u prestala četiri meča. Mislim da su ovi mladići sposobni da to učine, njihov kvalitet nikada nije bio sporan, samo je pitanje kako će prići utakmici, zbog toga je uz rezultat protiv Norveške bitna", rekao je Dujković.

Selektor mlade reprezentacije je dodao i da je veliki problem u provom dijelu kvalifikacija slaba uigranost tima jer su pitanju fudbaleri iz različitih generacija.

"Morali smo da pozivamo i mlađe igrače od izlaznog 1988. godišta. Evo sada smo pozvali i jednog fudbalera rođenog 1992. godine (Filipa Đuričića) kako bi dali podršku za sve što je ta generacija do sada uradila", rekao je Dujković.

Posle kvalifikacionog meča sa Norveškom, "orlići" će otputovati u Dansku na prijateljski meč sa domaćinom narednog Evropskog prvenstva 2011. godine.

Poslije četiri odigrane utakmice u Grupi 7 kvalifikacija, srpska selekcija ima šest osvojenih bodova i nalazi se na diobi drugog mjesta, iza vodeće Slovačke koja ima deset poena.

Cijene ulaznica za meč Srbija - Norveška ostaju iste kao i u prethodnim akcijama, 200 dinara za sjeverrnu tribinu, 300 dinara za istočni i 400 dinara za Zapad.

Za predstojeće dve utakmice, selektor Dujković je pozvao sljedeće igrače:

Golmani: Živko Živković (Metalac), Branislav Danilović (Rad), Budimir Janošević (Čukarički);

Odbrana: Aleksandar Ignjatović (Fejenord), Milan Milanović (Lokomotiva), Vujadin Savić (C. Zvezda), Marko Jovanović (Partizan), Rajko Brežančić (Partizan), Siniša Stevanović (Partizan);

Sredina terena: Ljubomir Fejsa (Partizana), Nikola Gulan (Empoli), Ivan Radovanović (Atalanta), Nemanja Tomić (Partizan), Dušan Tadić (Vojvodina), Miloš Bosančić (Slovan), Adem Ljajić (Partizan), Nemanja Matić (Čelsi), Filip Đuričić (Herenven), Aleksandar Ignjovski (Minhen 1860), Marko Milinković (Košice).

Napad: Miralem Sulejmani (Ajaks), Slavko Perović (C. Zvezda), Danijel Aleksić (Vojvodina).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC