• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćirini "zmajevi" se okupljaju, redovi za karte

Reprezentativci BiH počeli pripreme za mečeve baraža sa Portugalom u kojima možda neće biti Kristijana Ronalda. "Planule" karte za revanš u Zenici.

 Ćirini "zmajevi" se okupljaju, redovi za karte Izvor: MONDO

Izabranici Ćire Blaževića počinju u ponedjeljak sa “operacijom Portugal” okupljanjem u
Novom Vinodolskom (Hrvatska) gdje će se pripremati za mečeve baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010 sa Portugalom koji se igraju 14. i 18. novembra.

Ćiro je ekipu odveo na pripreme u Novi Vinodolski, jer smatra da je tamošnja klima slična lisabonskoj.

Vezista Liona Miralem Pjanić, iako ima lakšu povredu, dolazi na pripreme i biće spreman za utakmicu u Lisabonu.

"Što se više bliži utakmica, to mi je jasnije kakvog smo snažnog protivnika dobili. Mi smo napravili čudo plasmanom u dodatne kvalifikacije, a u Lisabonu ćemo morati da budemo na vrhuncu moći i sposobnosti. Sve drugo neće vrijediti, moramo biti najbolji", rekao je "trener svih trenera".

U svom stilu Ćiro je nastavio: "Znam da je selektor Portugala bio na utakmici Hofenhajma i Volfsburga, znam da će pratiti svaku sitnicu i neće ništa prepustiti slučaju. Nadam se da će ovaj stari lisac ipak pripremiti neko iznenađenje za njega”.

Napadač Volfsburga Edin Džeko smara da će biti ključno da selekcija BiH odigra čvrsto u odbrani.

"Najveća naša prednost su jedinstvo i odlučnost ekipe. Svi smo mi braća i sjajno se slažemo. Vrlo smo opasni, pogotovo u napadu. Ono što nam nedostaje je iskustvo", rekao je Džeko.

Reprezentacija BiH će do četvrtka u Novom Vinodolskom odraditi osam treninga i odigrati jednu utakmicu sa hrvatskim četvrtoligašom “Vinodolom”, a zatim će u petak otputovati u Portugal.

Ronaldo pod upitnikom

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Karlos Keiroš održao je obećanje - pozvao je Kristijana Ronalda za odlučujuće baraž mečeve za plasman na Svjetsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine.

Da li će Ronaldo igrati za sada je pod znakom pitanja.

Njegov klub Real Madrid i čelnici Portugalskog fudbalskog saveza proteklih dana vodili su pravi verbalni rat oko Ronalda. Dok su Madriđani tražili od Keiroša, inače bivšeg trenera "kraljevskog kluba", da ne zove Ronalda, jer se još nije oporavio od povrede skočnog zgloba, Portugalci su smatrali da je njegova dužnost da se odazove pozivu državnog tima.

Madridski "As" objavio je da će najskuplji fudbaler svijeta najvjerovatnije morati na operaciju, ako u narednih desetak dana ne sanira povredu članka.

"Kakvo je tačno stanje sa Ronaldovom povredom vidjećemo kada dođe na pripreme. Uvrstio sam ga na spisak i mislim da će biti u timu, pa makar igrao samo nekoliko minuta", rekao je Keiroš.

U Realu su, međutim, uporni da ne puste Ronalda i poručuju da bi mogao da ugrozi karijeru ako bude odigrao samo par minuta protiv BiH.

A šta o pozivu Ronaldu misli selektor reprezentacije BiH Ćiro Blažević?

"Nije sportski da se radujem tuđoj nesreći, ali srećan sam što ga je Karlos Keiroš (selektor Portugala) zvao, jer znam da neće igrati", odgovorio je Ćiro u svom stilu.

Redovi za karte u Zenici i Sarajevu

Prodaja karata za revanš meč baraža sa Portugalom koji se igra 18. novembra u Zenici počela je u ponedjeljak uz ogromno interesovanje građana.

Stotine građana i prije početka prodaje okupilo se ispred prodajnih mjesta u Zenici i Sarajevu, a neki od njih mjesta su zauzeli još u tri sata ujutro kako bi se domogli “zlata vrijednog” komadića papira.

Karte za utakmicu sa Portugalom prodaju se po cijeni od 40 KM za zapadnu tribinu, 30 KM za istok, 25 KM za sjevernu i 20 KM za južnu tribinu.

Jedan navijač može kupiti do pet karata, a očekuje se da će karte biti rasprodate do kraja dana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC