• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi": Prijateljski mečevi kao Mundijal

Fudbaleri Srbije počeli su u Kovilovu pripreme za prijateljske utakmice sa Severnom Irskom i Južnom Korejom.

 "Orlovi": Prijateljski mečevi kao Mundijal Izvor: MONDO

Ovi mečevi će, prema njihovim riječima, predstavljati prave provjere za ono što ih čeka na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine.

"To će biti dve utakmice po našoj mjeri, pogotovo je Koreja ozbiljan rival. Sjevernu Irsku ne poznajem previše, ali su do posljednjeg kola kvalifikacija vodili borbu za prvo mjesto u grupi. Imamo mnogo samopouzdanja, a pobjede su nam potrebne zbog bodova na FIFA rang listi koja se gleda na žrijebu za SP", rekao je golman Vladimir Stojković.

Stojković je rekao i da ne razmišlja pretjerano o žrijebu za grupe na Mundijalu, koji će biti održan 5. decembra u Kejptaunu.

"Biće teško na žrijebu. Ne bih sada previše govorio o tome. Potrebno nam je malo sreće, ali vjerujem da ćemo u Južnoj Africi pokazati šta i koliko možemo", rekao je on.

Golman Srbije dodao je i da još ne zna da li će smjena Paula Benta na klupi Sportinga, kluba za koji igra, uticati da dobije veću minutažu.

"Istina je da je on otišao i, kako nam je rekao predsjednik kluba, u narednih sedam dana trebalo bi da bude imenovan novi trener. Ne bih sada pričao o tome, već kada dođe vrijeme", rekao je Stojković.

Na pitanje novinara kako se čuva od nove vrste gripa, Stojković je odgovorio: "Pričao sam sa klupskim ljekarima, ali nisam primio novu vakcinu. Vakcinisam sam protiv normalnog gripa, a pijem dosta vitamina C i trudim se da izbjegavam gužvu".



Fudbaler moskovskog CSKA Miloš Krasić ocijenio je da "orlovi" u naredne dve utakmice imaju priliku da potvrde autoritet stečen kroz kvalifikacije za SP.

"Razmišljamo samo o pobjedama. Profesionalno ćemo pristupiti ovim mečevima, kao da su u pitanju kvalifikacije. Samo tako možemo da sačuvamo autoritet i da potvrdimo kvalitet", naveo je on.

"Od ova dva protivnika, mislim da je Sjeverna Irska manje kvalitetna, a Južna Koreja se plasirala na Svjetsko prvenstvo. Neće nam biti lako, ali naša ekipa ima kvalitet za pobjede", dodao je Krasić.

Zbog odličnih igara ove godine, za Krasića je zainteresovano nekoliko velikih evropskih klubova.

"Još ne mogu da kažem ništa konkretno. Imam nekoliko ponuda, a po završetku sezone u Rusiji vidjećemo šta će biti", dodao je Krasić.

Igrač Mančester junajteda Zoran Tošić ocijenio je da "ne postoje prijateljske utakmice", jer je svaki meč nova šansa za dokazivanje.

"Svaku utakmicu doživljavam najozbiljnije, kao novo dokazivanje. Nalazimo se na dobrom putu i ove mečeve bi trebalo da shvatimo kao odličnu provjeru za ono što nas čeka u Južnoj Africi", rekao je on.

Tošić je, od dolaska u Mančester početkom godine rijetko dobijao šansu u prvom timu, ali je negirao da zbog toga razmišlja o promjeni kluba.

"Ne želim da donosim ishitrene odluke, već želim da napredujem i nametnem se u Mančesteru. Smatram da mi je tamo mjesto i ne želim da budem nespreman kada budem dobio pravu priliku", rekao je Tošić i dodao da mu "mnogo znači što selektor Radomir Antić ima povjerenja u njega, iako ne igra često".

Antić je na spisak uvrstio 22 igrača, a zbog povreda su otpali golman Željko Brkić i odbrambeni igrač Ivica Dragutinović, koji će u srijedu ipak doći u trening kamp nacionalnog tima. Umjesto Brkića i Dragutinovića, Antić je pozvao štopere Jagoša Vukovića i Nenada Tomovića.

Reprezentacija će se u Kovilovu spremati do petka, kada putuje u Belfast. Dan kasnije u tom gradu će igrati protiv Severne Irske, a 18. novembra u Londonu protivnik "orlova" biće Južna Koreja.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC