• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gornji dom" bez pobede, Radnički u naletu!

Autor mondo.rs

Drugoplasirani Borac remizirao u Novom Pazaru (0:0), Čukarički izgubio u Surdulici (1:2), a Nišlije još jednim trijumfom stigli do deobe trećeg mesta.

 Superliga, rezultati 25. kola Izvor: MN PRESS

Nikola Maraš, defanzivac Rada i strelac u Subotici
Izvor: MN PRESS

Kiksevi u borbi za drugu poziciju obeležili su subotnje superligaško popodne, koje će biti krunisano "večitim" derbijem.

Posle remija Vojvodine u Gornjem Milanovcu u petak, danas su Borac i Čukarički imali priliku da sa većim adutima uđu u nastavak trke za mesto broj dva, ali ni oni nisu pobedili.

Čačani su gostovali u Novom Pazaru i odigrali meč bez golova, dok je Čukarički izgubio u Surdulici od Radnika 2:1, dočekavši kraj meča  sa igračem manje zbog isključenja defanzivca Đorđa Đurića.

Surduličani su osvojili jako važne bodove u borbi za plasman u plej-of, pogocima Slaviše Stojanovića i Lazara Arsića sa bele tačke. Pri rezultatu 1:0, "brđani" su izjednačili pogotkom novajlije Dušana Lagatora, ali su posle ostanka bez štopera bili prinuđeni na odbranu, a potom i na kapitulaciju sa bele tačke, nakon što je BojanOstojić igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

RADNIK - ČUKARIČKI 2:1

...
Izvor: Superliga

Kikseve ekipa raspoređenih od druge do pete pozicije iskoristio je Radnički iz Niša, koji je pobedio i u drugom "prolećnom" kolu.

Prošlog vikenda, tim Milana Rastavca savladao je kod kuće Javor, a ove subote pobedio je i u Lučanima, golom rezerviste Marka Mrkića, na asistenciju Aleksandra Jovanovića. Jako važna pobeda čvrstih i hrabrnih Nišlija.

MLADOST - RADNIČKI 0:1

...
Izvor: Superliga

Najviše golova ove subote viđeno je u Jagodini, gde je domaćin pobedio OFK Beograd 3:1 na debiju svog novog trenera Stevana Mojsilovića. Dvostruki strelac za "ćurane" bio je Mile Savković, a jedan gol postigao je i Aleksandar Jevtić.

OFK je imao period dobre igre u prvom poluvremenu, krunisao ga je golom Komnena Andrića za izjednačenje, ali je domaćin u drugom delu bio bolji i zasluženo ostavio bodove na svom terenu. Mojsilović je najavio konkretniju Jagodinu i dobio je već na prvoj utakmici.

JAGODINA - OFK BEOGRAD 3:1

...
Izvor: Superliga

Posle skoro pola sata igre bez golova na svim utakmicama, u drugom poluvremenu je prvi pogodio defanzivac Rada Nikola Maraš, ali je to bio samo utešni gol "građevinara" na gostovanju u Subotici, gde je Spartak pobedio 2:1. Strelci su bili Vladimir Torbica i Zoran Ljubinković, koji je poslao loptu u sopstvenu mrežu posle lepog prodora Andreja Mrkele i njegovog prolaska pored iskusnog Milana Ćuluma...

SPARTAK - RAD 2:1

...
Izvor: Superliga

Pre "večitog" derbija, u utakmici između Javora i Voždovca nije bilo golova. Voždovac je tako "odbranio" dva boda prednosti koje ima u odnosu na direktnog rivala u borbi za plej-of.

Rezultati 25. kola

Jagodina - OFK Beograd 3:1 (2:1)
/Jevtić 9', Savković 38', 77' - Andrić 26'/

Mladost - Radnički 0:1 (0:0)
/Mrkić 89'/

Novi Pazar - Borac 0:0

Radnik - Čukarički 2:1 (1:1)
/Stojanović 33', Arsić 85' -  Lagator  37'/

Spartak - Rad 2:1 (2:0)
/Torbica 5', Ljubinković 37' - Maraš 70'/

Javor - Voždovac 0:0

Partizan - Crvena zvezda 1:2 (1:2)
/Gogua 17 - Ibanjez 24, Vijeira 32/

odigrano u petak:

Metalac - Vojvodina 0:0

TABELA: Crvena zvezda 68, Borac 41, Čukarički 38, Radnički Niš 38, Vojvodina 37, Partizan 36, Voždovac 33, Javor 31, Mladost 31, Radnik 30, Metalac 26, Novi Pazar 25, OFK Beograd 22, Jagodina 22, Rad 19, Spartak 19*.

* Na osnovu konačne odluke nadležnih organa FSS, FK Spartak je kažnjen oduzimanjem dva boda.

IZ MINUTA U MINUT:

- Kraj svih utakmica koje su počele u 14. 00 časova -

15.46 - Gol i u Lučanima, gde je Radnički pred pobedom! Pogodak za Nišlije postigao je Mrkić, rezervista, u finišu utakmice.

15.44 - Radnik ponovo vodi protiv Čuke! U 85. minutu Surduličani su stekli vođstvo 2:1, pogotkom Lazara Arsića sa bele tačke. Sudeći prema izveštajima sa stadiona, Bojan Ostojić je prethodno igrao rukom i tako primorao sudiju Anđelovskog da pokaže na belu tačku.

15.37 - Čukarički je u Surdulici ostao bez Đurića i igraće do kraja sa deset igrača. Prvotimac "brđana" isključen je drugim žutim kartonom posle oštrog starta.

15.34 - Jagodina u 77. minutu pravi možda i odlučujući korak ka pobedi i sada vodi protiv OFK Beograda 3:1. Ponovo je pogodio Mile Savković, brzonogi ofanzivac "ćurana", poslavši loptu u levi ugao Čupićevog gola. Domaćin je bio bolji u nastavku i zasluženo stekao prednost.

Mile Savković (s loptom), dvostruki strelac za Jagodinu
Izvor: MN PRESS

15.29 - Konačno - gol! Maraš je pogodio za Rad u Subotici i smanjio vođstvo Spartaka na 2:1. Domaći su preko Ivanovića mogli da reše pitanje pobednika, ali ih je defanzivac "građevinara" zabrinuo u 69. minutu. Zatresao je mrežu nakon što je golman domaćina Janošević odbio loptu nedaleko od sebe.

15.15 - Ni posle četvrt časa igre u nastavku, svi rezultati su isti kao i na pauzi. Podsetimo, u prvih 45 minuta "palo" je sedam golova na pet mečeva.

- Počela su druga poluvremena.

14.38 - Čukarički je već izjednačio u Surdulici! Dušan Lagator je postigao prvi gol u dresu "brđana". Sa oko 20 metara od gola poslao je loptu u donji desni ugao.

14.37 - Spartak duplira prednost! Andrej Mrkela je lepo predriblao Ćuluma, poslao loptu u kazneni prostor, gde je Zoran Ljubinković postigao autogol.

14.35 - Jagodina je vratila prednost! Savković je vratio vođstvo "ćuranima", pogotkom glavom na asistenciju Uroša Nikolića sa desne strane. Čupić je ponovo savladan...

14.33 - Vodi i Radnik protiv Čukaričkog. Strelac je Slaviša Stojanović, koji je pogodio sa oko 22 metra, "opalivši" po lopti koja se odbila daleko od nogu "brđana". Veliko slavlje u Surdulici...

14.26 - OFK izjednačuje! Komnen Andrić je iskoristio centaršut Danijela Avramovskog! Odličan početak meča pod Đurđevim brdom, gde su "romantičari" trenutno bolji rival.

Komnen Andrić, napadač OFK Beograda
Izvor: MN PRESS

14.09 - Pogađaju i Jagodinci. Prvi put pod novim trenerom Stevanom Mojsilovićem. Strelac je nekadašnji napadač Crvene zvezde Aleksandar Jevtić, koji je u 9. minutu ubacio loptu u mrežu posle odbitka. Prethodno je šutirao Mile Savković, a golman Stefan Čupić odbio loptu samo do strelca.

14.05 - Prvi gol u aktuelnom kolu postigao je kapiten Spartaka, iskusni Vladimir Torbica. Doveo je Subotičane u vođstvo protiv Rada, pogodivši posle greške "građevinara" u veznom redu.

Ostanite uz MONDO i pratite aktuelno kolo u tekstualnom prenosu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC