• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Valensija greši i "spava", Bilbao kažnjava

Autor mondo.rs

Merino, Muniain i Aduriz u razmaku od sedam minuta "rasturili" Valensiju na Mestalji.

Prva od tri utakmice Valensije i Atletik Bilbaoa (u osmini finala Lige Evrope igraće 10. i 17. marta) pripala je gostima iz Baskije, ubedljivim rezultatom 0:3.

Atletik je u meču 26. kola Primere bio oslabljen neigranjem povređenog Injakija Vilijamsa, dok je Aric Aduriz presedeo na klupi prvih 68 minuta.

U tom trenutku rezultat je bio 0:0, ali su stvari ubrzo krenule na "vodenicu" Atletika - na zaprepašćenje trenera "slepih miševa" Gerija Nevila, koji je posle devet prvenstvenih mečeva bez pobede uživao u mini-seriji od dva trijumfa i bio uveren da se njegov tim nalazi na pravom putu.

Golovi Sabina Merina u 73, Ikera Muniaina u 77. i Aduriza u 80. minutu pokazali su mu koliko Valensija ima ozbiljnih mana, pre svega na mentalnom planu. Ozbiljnost, odgovornost, koncentracija, požrtvovanje... Sve su to kvaliteti kojih nije bilo u periodu kada se rešavala utakmica.

Merino je glavom doveo Atletik u vođstvo kada je posle centaršuta San Hozea sa desnog boka ostao potpuno sam između Kansela i Mustafija.

Izgubljena lopta Pareha na 40 metara od svog gola, u pokušaju dodavanja petom, kažnjena je po "kratkom postupku", kada je Riko pronašao Muniaina malo iskosa sa desne strane, a ovaj završio polukontru šutom kroz noge golmana Alveša - 0:2.

Debakl kakav je samo desetak minuta ranije bilo teško naslutiti, dostigao je vrhunac pasivnošću odbrane prilikom izvođenja kornera. Visoki Aduriz skočio je kao na treningu i postavio konačan rezultat.

Valensija - Bilbao 0:3
Izvor: Youtube/La Liga


Atletik je u prethodna dva kola poražen od Reala u Madridu i od Sosijedada na San Mamesu, a sa ova tri boda (ukupno 38) se probio na sedmu poziciju i najavio borbu sa Seltom (41) i Seviljom (41) za novi plasman u Ligu Evrope.

Valensija je 12. sa 31 bodom, podjednako udaljena od mesta sa kojih se ide na međunarodnu scenu i od zone ispadanja...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC