• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavoljub Srnić: Malo levo, pa desno

Autor mondo.rs

Levo krilo Crvene zvezde u 150. "večitom derbiju" pokazao da može jednako dobro da igra i po desnoj strani.

 Slavoljub Srnić dobar i po lijevo i po desnom krilu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Loše su fudbaleri Crvene zvezde ušli u 150. "večiti derbi", što su igrači Partizana umeli da iskoriste za nametanje inicijative.

Do sredine prvog poluvremena crno-beli su bili ofanzivniji i opasniji po gol rivala, a onda je trener gostiju Miodrag Božović promenio strane krilima, Aleksandru Kataiju i Slavoljubu Srniću. Bio je to jedan od prelomnih trenutaka da se crveno-beli trgnu i preuzmu kontrolu nad utakmicom, koju su potom rešili u svoju korist (2:1).

Prelaskom Srnića na desnu stranu, Marko Petković je dobio veću podršku u zaustavljanju raspoloženog Nemanje Mihajlovića, a promena mesta nije omela brzonogog napadača da bude i ozbiljna pretnja po gol rivala.

Kao igrač Čukaričkog uspeo je da zatrese mrežu Partizana, umalo je to učinio i kao član Zvezde, ali je početkom drugog poluvremena Bojan Šaranov bio uspešniji u situaciji "jedan na jedan".

"Krivo mi je, naravno, što nisam uspeo da postignem pogodak. Imao sam stvarno izglednu situaciju. Hugo (Vijeira) mi je dao odličnu loptu u prostor, posle koje sam izašao sam na golmana Partizana. Nažalost, nisam uspeo da postignem gol, ali sam upisao asistenciju, zbog čega sam mnogo srećan", izjavio je Srnić za MONDO.

"Još sam pod utiskom utakmice i pobede. Moglo je da bude ubedljivije, ali moglo je da bude i nerešeno. Na našu sreću, bitno je da smo pobedili, napravili još veću razliku u odnosu na najbliže pratioce i nastavili sjajan pobednički niz", dodao je mladi fudbaler crveno-belih.

Srnić je asistenciju upisao za drugi gol Zvezde, kada je odlično centrirao ka Vijeiri, koji se još bolje izvio i udarcem glavom pogodio metu.

Bilo je to u 33. minutu, nedugo pošto je prekomandovan sa leve na desnu stranu.

"Počeo sam uz levu aut-liniju, pa sam prešao kraj desne. Bila je to šefova odluka. Mogu da igram i po desnoj strani, tako da kako god trener odluči, ja sam spreman da odgovorim zahtevima. Verovatno ću se, ipak, već u sledećem meču vratiti na levu stranu", očekuje Srnić.

Sledeći meč crveno-belih biće u subotu, protiv Jagodine na domaćem terenu, a priprema za njega počinje tek u sredu, jer je trener Miodrag Božović za pobedu u derbiju nagradio prvotimce nešto dužim odmorom nego što je uobičajeno.

"Da, iskreno, prijaće nam odmor", ne krije Srnić.

"Dosta smo se istrošili. Posle isključenja kapitena (Aleksandra) Lukovića bili smo prinuđeni da igramo defanzivnije, što nas je dosta iscrpelo".

Crvena zvezda je u 24. kolu Superlige produžila pobednički niz na 21 pobedu (ukupno 22, uz dva remija). S obzirom da dominiraju domaćim prvenstvom i da je titula već pred vratima "Marakane", često se postavlja pitanje kako motivisati igrače za dalji tok takmičenja.

"Neće to biti problem, jer igramo za Crvenu zvezdu koja mora da ide na pobedu u svakoj utakmici. Naravno, tu je i serija za koju želimo da traje što duže".

Priznao je, ipak, Srnić da crveno-beli trenutno nisu na nivou igara iz finiša prvog dela sezone, ali veruje da neće dugo trebati da navijači opet počnu da uživaju u izdanjima ekipe Miodraga Božovića.

"Pauza je tek nedavno završena i kako utakmice budu odmicale, siguran sam da ćemo igrati sve bolje. Bitno je da imamo dovoljno prostora za napredak i uigravanje", zaključio je Slavoljub Srnić u razgovoru za MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC