• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavićević: Ni u snu nisam zamišljao ovako nešto

Autor mondo.rs

Iskusni defanzivac kaže da nije mogao da pretpostavi završetak karijere kao ovaj koji trenutno proživljava u Crvenoj zvezdi.

 Savo Pavićević očekuje da Crvena zvezda obori rekord Benfike Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

S obzirom da mu je 35 godina, Savo Pavićević karijeru polako privodi kraju. Iskusni defanzivac Crvene zvezde igra svoju treću sezonu u crveno-belom dresu.


Po svemu sudeći, u maju će po drugi put podići pehar namenjen šampionu Srbije.

"Ni u snu nisam zamišljao ovakav završetak karijere. Kad sam dolazio u Zvezdu, bila je specifična situacija, jer dugo nismo uzeli titulu. Te godine smo uspeli, a već sledeća sezona je bila teška jer smo imali jako podmlađen tim. Možda u tom trenutku i nije bilo realno da budemo prvaci. Sada je već znatno ozbiljnija priča, istorijski momenti se rađaju. Moramo još nekoliko utakmica da dobijemo da bismo pričali o tituli, čeka nas ozbiljan posao do kraja sezone, ali verujem da možemo", rekao je Pavićević za klupski sajt.

Pre dolaska u Zvezdu, reprezentativac Crne Gore nastupao je za brojne klubove: Njegoš Lovćenac, Hajduk iz Kule, AIK iz Bačke Topole, Tekstilac, Vojvodinu, Energi Kotbus, Kavalu, Makabi iz Tel Aviva, Omoniju iz Nikozije, Hapoel iz Tel Aviva i Anortozis.

Bogato iskustvo doprinelo je da ga mlađi saigrači gledaju sa velikim poštovanjem i da se ugledaju na njega. Nedavno su ga nahvalili Vukašin Jovanović i dvojica igrača iz omladinskog pogona crveno-belih, Dejan Joveljić i Luka Ilić.

"Zahvaljujem se Vuletu i želim mu puno sreće u Zenitu. On je pravi igrač, pravi momak i sigurno će napraviti velike stvari. Gledao sam Zvezda TV kada su gosti bili Dejan i Luka, i tim momcima se zahvaljujem od srca. Uvek gledam da budem tu za mlađe igrače ili novajlije, da im se nađem za sve što im je potrebno i pomognem im. Nije lako biti tako mlad u prvom timu, teško im je da se prilagode i naviknu na nove stvari i, što se mene tiče, tako ću se postavljati sve dok sam tu", poručio je Pavićević.

Pavićević je istakao da se nada da će sa saigračima ove sezone uspeti da nadmaši rekord Benfike u broju uzastopnih pobeda, koji trenutno iznosi 29 utakmica.

"Jednog dana će se pričati o uspesima koje je Crvena zvezda ove sezone postigla, a koji još nisu završeni. Ostaće upisano u istoriji kluba. Drago mi je što sam deo toga. Rekord po broju uzastopnih pobeda mi je trenutno najbitniji, znam da je neprikosnovena Benfika koja ima čak 29 vezanih pobeda. Moguće je stići ih, zašto da ne? Naravno, biće jako teško, ali ako nastavimo da pobeđujemo, moguće je. Naravno da ćemo i mi nekad kiksnuti, ali potrudićemo se da to bude što je kasnije moguće".

Prva naredna prepreka u pohodu na rekord je Jagodina, u subotu od 18 časova na stadionu Rajko Mitić.

"Najbitnije je da mi ostanemo mirne glave i da ne poletimo previše, jer nas već u subotu čeka ekipa koja se bori za opstanak i kojoj su bodovi preko potrebni. Nimalo laka utakmica za nas. Oni će biti zadovoljni i bodom, a mi moramo da idemo na tri. Voleo bih da nastavimo niz pobeda. Oni će izaći zatvorenije, mi moramo biti strpljivi, sa željom da dobijemo svaki duel. Promenili su trenera. Dobili su ozbiljnu ekipu kao što je OFK Beograd, i zaista nam neće biti lako", upozorava Pavićević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC