• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama, penali, Javor u polufinalu Kupa!

Autor mondo.rs

Do 89. minuta Vojvodina je vodila 2:1. Ivanjičani su izjednačili u poslednjim trenucima i prošli u polufinale Kupa na penale.

 Drama, penali, Javor u polufinalu Kupa! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Sjajan meč u Ivanjici!

Javor je vodio na poluvremenu četvrtfinala Kupa, Vojvodina je za dvadesetak minuta preokrenula i bila nadomak plasmana...

Međutim, borbu za trofej nastavljaju Ivanjičani!

Sve do 89. minuta Vojvodina je vodila 2:1, a onda je Jovan Đokić lepim udarcem savladao danas raspoloženog Nikolu Perića i odveo meč u produžetke.

Uoči penala, trener "lala" Nenad Lalatović više je verovao iskusnom Srđanu Žakuli nego Nikoli Periću i to mu nije donelo rezultat.

Javor je iskoristio svih pet penala, Vojvodina je pogodila tri puta, a u odlučujućoj, drugoj seriji, golman Ivanjičana Vladan Đogatović odbranio je udarac defanzivcu "lala" Lazaru Rosiću.

Gol odluke postigao je iskusni Igor Stojaković i tako "overio" prolaz Javora među četiri i zanimljiv je detalj da je njegov tim na isti način ove sezone eliminisao i branioca titule - Čukarički.

Pre ekipe Mladena Dodića, plasman među četiri obezbedili su Borac iz Čačka i subotički Spartak, dok se čeka ishod poslednjeg četvrtfinalnog meča, Partizan - Radnički.

Utakmica u Ivanjici "otvorena" je velikom šansom Marka Docića, kome je Nikola Perić "skinuo" zicer. Međutim, isti igrač savladao ga je u 25. minuta, pogodivši iz slobodnog udarca.

Već postaje pravilo da Docić postiže lepe golove protiv "lala".

...
Izvor: Screenshot/MONDO

Tim rezultatom završeno je prvo poluvreme, u kojem Novosađani nisu našli način da naprave konkretnu priliku. Ipak, to se promenilo odmah posle pauze, kada je ušao novajlija Nikola Ašćerić.

Doskorašnji napadač Radničkog pogodio je na debiju posle manje od dva minuta, iskoristivši asistenciju Filipa Malbašića, na oduševljenje trenera Nenada Lalatovića, koji je visoko digao ruke i u 68. minutu.

Novosađani su u tim trenucima za desetak sekundi prešli ceo teren i akcijom sa šest dodira stekli vođstvo 2:1. Perić je rukom izbacio loptu do polovine terena, gde je prihvatio Nikola Trujić i proigrao Filipa Malbašića, a on je zatresao mrežu nakon što je "lomio" čuvare i Đogatovića.

Od tog trenutka činilo se da je plasman Vojvodine izvestan, sve do burne završnice!

Javor je izjednačio u 89. minutu, golom Jovana Đokića na asistenciju Gajića. Sa desne strane kaznenog prostora pogodio je levi ugao Perićevog gola i najavio penale.

Srđan Žakula je zamenio Perića, ali su ga savladali i Josović, Docić, Dražić i iskusni Igor Stojaković, koji je "overio" plasman Ivanjičana u polufinale! Za "lale" su pogađali Malbašić, Babić i Pankov.

UŽIVO:

5:3Stojaković! Javor je u polufinalu Kupa Srbije!

4:3 Pankov ostavlja Vojvodinu u igri. Morao je da pogodi i pogodio je. Vreme je za petu seriju.

4:2 Siguran je i Dražić! Šutirao je po zemlji, sačekao da Žakula ode u desnu stranu i poslao loptu u mrežu.

3:2 Babić pogađa o stativu. Počinje četvrta serija.

3:1 Pogađa i Docić. Javor pogotkom otvara i treću seriju.

2:1 BRANI ĐOGATOVIĆ! Štoper Vojvodine Lazar Rosić šutirao je po sredini gola, a golman Javora ostavio ruku u vazduhu i "skinuo" šut.

2:1 Žakula je dobro "čitao" Josovićev udarac, ali je lopta prošla ispod njegove ruke. Josović je šutirao u donji levi ugao.

1:1 Žakula u desnu stranu, lopta u drugu. Savladao ga je Đokić. Odmah potom, pogodio je i Malbašić, poslavši loptu u isti ugao.

Prvo poluvreme:

Marko Docić voli da igra protiv Vojvodine!

Jedan od najboljih igrača Javora, koji je ne tako davno "skidao paučinu" sa golova na "Karađorđu", pogodio je mrežu "lala" i ovog popodneva, u Ivanjici.

Nakon što u uvodnim momentima lično nije iskoristio zicer pred Nikolom Perićem, vezista Javora bio je precizan u 25. minutu iz slobodnog udarca, sa oko 20 metara od gola gostiju.

Pogledajte.

...
Izvor: Screenshot/MONDO

I pre i posle tog momenta, Ivanjičani su bili bolji u prvom poluvremenu treće utakmice četvrtfinala Kupa Srbije.

Ekipa Mladena Dodića propustila je najbolju, navedenu šansu već u prvom minutu, a na drugoj strani, odbrana Javora je sve napade Vojvodine rešavala sigurnim intervencijama, pa Novosađani nisu uspevali ozbiljnije da ugroze gol Ivanjičana.

Na čelu ofanziva "lala" u Ivanjici su Nikola Trujić i Marko Vukčević, ali ni oni do odlaska na odmor nisu uspeli da stvore konkretnu priliku.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC