• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Bajerna "pokisli", Dortmund sve bliži

Autor mondo.ba

Uzbudljivo 24. kolo Bundeslige donijelo je veliki kiks aktuelnog šampiona Bajerna protiv Majnca, nakon čega se Borusija iz Dortmunda približila na pet bodova zaostatka u odnosu na Bavarce.

Šampionska trka u Bundesligi nije gotova!

Šok u Minhenu! Bajern Minhen doživio je prvi domaći poraz nakon 17 utakmica u svim takmičenjima!

Aktuelni šampion uoči 24. kola imao je osam bodova prednosi u odnosu na drugoplasiranu Borusiju iz Dortmunda, na "Alijanc Arenu" stigao je već prežaljeni Majnc i činilo se da će to biti još jedna sigurna pobjeda Bavaraca i nastavak pohoda ka odbrani titule.

Ipak, gosti nisu mislili tako.

Bajern je u prvih 45 minuta dominirao, imao svoju prepoznatljivu igru, ali niti jednu priliku nije uspio da pretvori u gol.

S druge strane, Majnc je imao samo jednu i poentirao! Bilo je to sredinom prvog poluvremena. Brz kontranapad gostiju vrhunski je završio Hairo Samperio i svojim šestim ovosezonskim golom donio iznenađujućih 0:1 na "Alijanc Areni".

Dvadesetak minuta trebalo je Bavarcima u drugom poluvremenu da probiju bedem ispred gola Lorisa Kariusa. Učinio je to Arjen Roben, kada je lijepim udarcem sa vrha šesnaesterca precizno pogodio i izjednačio na 1:1. Konačno, nakon 616 minuta posta pogodio je sjajni Holanđanin!

I kada se očekivalo da tim Pepa Gvardiole ubaci u "brzinu više", dođe do potpunog preokreta i upiše već upisane bodove, na kraju su ostali bez ijednog!

Velika serija Bajerna od 17 uzastopnih trijumfa na svom stadionu konačno je prekinuta. Džon Kordoba svoju priliku s klupe dobio je u 62. minutu, a dvadesetak minuta kasnije postigao je možda i najvažniji gol u svojoj karijeri.



S druge strane, Borusija iz Dortmunda nije se namučila. "Milioneri" su poveli golom Adrijana Ramosa u finišu prvog dijela igre, a početkom nastavka Erik Durm poduplao je prednost gostiju.

Ni fenomenalna Herta se ne predaje. Tim Vedada Ibiševića, koji je odigrao cijeli meč, golovima Mičela Vajzera i Salomona Kalua slavio je protiv Ajntrahta i zadržao treću poziciju.

"PENALDŽIJA" FERHEG

Pol Ferheg pogodio je mrežu Hofenhajma u 40. minutu, a holandskom internacionalcu bio je to 14. bundesligaški gol sa "bijele tačke" od ukupno 16 u karijeri.

Bajer Leverkuzen doživio je težak domaći poraz i nastavio da posrće. Verder je na krilima sjajnog Klaudija Pizara pregazio "apotekare". Neuništivi Peruanac postigao je het-trik i tako postao najstariji igrač u Bundesligi koji je postigao tri gola na jednoj utakmici.

Johan Đuru za samo pet minuta zaradio je dvije javne opomene i tako svoj HSV cijelo drugo poluvrijeme ostavio sa igračem manje. Iskoristio je to Šalke, postigao tri gola i osigurao trijumf, a gol utjehe za Hamburger postigao je Gojko Kačar u nadoknadi vremena.

BUNDESLIGA - 24. KOLO:

Bajern Minhen - Majnc 1:2 (0:1)
/Roben 64 - Samperio 26, Kordoba 86/

Darmštat - Borusija Dortmund 0:2 (0:1)
/Ramos 38, Durm 53/

Herta - Ajntraht 2:0 (0:0)
/Vajzer 63, Kalu 78/

Hofenhajm - Augzburg 2:1 (1:1)
/Foland 25, Ut 81 - Ferheg 40 pen/

Bajer Leverkuzen - Verder 1:4 (0:1)
/Đilabođi 69 ag - Bartels 5, Pizaro 55, 64 pen, 83/

Borusija Menhengladbah - Štutgart 4:0 (1:0)
/Azar 16, Rafael 60, Herman 68, Groskrojc 90+1 ag/

Šalke - HSV 3:2 (1:1)
/Mejer 37, Huntelar 67, Šof 77 - Miler 5, Kačar 90+1/

Odigrano u utorak:

Hanover - Volfsbur 0:4 (0:1)
/Širle 36, 59, 62, Draksler 69/

Ingolštat - Keln 1:1 (1:0)
/Hinterzer 36 - Modeste 72/

TABELA: Bajern Mihen 62, Borusija Dortmund 57, Herta 42, Borusija Menhengladbah 39, Majnz 39, Šalke 38, Bajer Leverkuzen 35, Volfsburg 34, Ingolštat 31, Keln 30, HSV 28, Štutgart 28, Augzburg 25, Darmštat 25, Verder 24, Ajntraht 23, Hofenhajm 21, Hanover 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC