• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lijanko položio ispit, Srbija izgubila!

Autor mondo.rs

U poslednjoj proveri pred finale kvalifikacija za EURO, svetski i evropski šampioni doživeli su poraz u Pazovi od najbolje reprezentacije na UEFA rang listi. Debitovao je i Vojnović.

  Lijanko Vojnović debitovao je za "orliće", prema rečima selektora Branislava Nikolića položio je ispit i pokazao veliki potencijal, ali je izostanak Luke Jovića i Ivana Šaponjića bio preveliki hendikep za duel sa "furijom".

Nadamo se ne i kada počne zvanični turnir kvalifikacija.

U Staroj Pazovi na Stadionu "Mišel Platini": Srbija – Španija 1:2 (0:1) u finalnoj proveri aktuelnih evropskih i svetskih prvaka pred poslednja tri meča na putu ka UEFA U19 evropskom prvenstvu u Nemačkoj narednog leta.

Strelci: 0:1 Para 24, 0:2 Romera 51, 1:2 Senić 67. Gledalaca: oko 300. Sudija: Nemanja Petković. Pomoćnici. B. Stanojević, G. Stanojević.

Srbija: Vićić, F. Stanković (od 64. min Mijailović), Vojnović, Stojanović, Zlatković, Lutovac, Glavčić (od 64. min Zličić), F. Jović, Senić, Duronjić (od 64. min Perić), Špoljarić (od 64. min Janković). Kapiten: Nemanja Glavčić, Selektor Branislav Nikolić.

Španija: Mendibil (od 60. min Oropesa), Lopez (od 71. min Tores), Karikol (od 60. min Ernandez), Marmol, Para, Gaj (od 46. min Kastiljo), Romera (od 71. min Lopez), Bekera, Serano, Tenes (od 46. min Grueso), Baragan (od 60. min Kvereheta). Selektor Albert Selades.

"Omladinska reprezentacija Srbije poražena je od vršnjaka iz Španije u meču koji je poslužio kao poslednja provera pred martovske kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj", piše na portalu FSS i navodi se dalje:

"Selektor Branislav Nikolić nije mogao da računa na najbolji sastav, a u duelu koji je uglavnom bio izjednačen, presudile su individualne greške naših igračam, pre svih golmana Vičića kod vodećeg gola Španije, a onda i Zlatkovića u nastavku susreta. Gol za 'orliće' postigao je Senić posle lepe akcije našeg tima".

Na putu do Nemačke naša reprezentacija od 24. do 29. marta igra protiv Francuske, Danske i Crne Gore. Samo pobednik grupe igraće na EURO 2016 za omladince.

Susretu u SC FSS u Staroj Pazovi prisustvovao je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, otac selektora "orlića".

"Mislim da mogu biti zadovoljan onim što smo prikazali, pogotovo jer nismo igrali u kompletnom sastavu. Za nas je veliki hendikep odsustvo Luke Jovića i Ivana Šaponjića, igrača koji su ovoj selekciji mnogo toga dali na planu efikasnosti. Čime nisam zadovoljan? Načinom na koji smo primili golove, posle grešaka koje ne bi smele da se događaju", rekao je posle poraza od Španije selektor omladinaca Branislav Nikolić.

O Lijanku Vojinoviću...

"Videla se ogromna želja, ali i veliki potencijal koji poseduje. Lijanko je prvi put u Evropi, za njega je sve novo, klima, sredina, jezik, saigrači. Mislim da možemo biti zadovoljni onim što je pokazao, položio je prvi ispit", rekao je Nikolić.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC