• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrđa za MONDO: Namjerili smo se na Kup Srbije!

"U prvenstvu ništa više ne zavisi od nas. Zato se okrećemo Kupu. Vojvodina svakoga može da dobije u jednoj utakmici", kaže za MONDO kapiten Vojvodine.

 Mrđa za MONDO: Namjerili smo se na Kup Srbije! Izvor: MONDO

Kapiten fudbalera Vojvodine Dragan Mrđa svestan je da je njegov tim izgubio autoritet u Superligi sa dva uzastopna poraza od Partizana i Crvene zvezde, minimalnim rezultatima, 20. i 27. septembra.

Od tada, Novosađani nisu izgubili u ligi, upisali su tri pobjede i dva remija sa novim trenerom Brankom Babićem, ali nisu uspjeli ni da smanje zaostatak za beogradskim rivalima, koji su od 27. septembra izgubili samo dva boda (remi Spartaka i Partizana u subotici).

Pauzu u prvenstvu zbog reprezentativnih obaveza Novosađani dočekuju sa šest bodova manje od Partizana i cijelih deset od Crvene zvezde.

"U prvenstvu ništa više ne zavisi od nas. Prinuđeni smo da pobjeđujemo i da uporedo čekamo kikseve Zvezde i Partizana, ali tih kikseva za sada nema", kaže Mrđa u intervjuu za MONDO.

"Moramo da prihvatimo stvari kao takve i da motivišemo sebe tako da dobijemo što veći broj utakmica koje slijede. Mislim da smo mogli više u ligi da uradimo, naročito u tom periodu kada smo u nedjelju dana izgubili i od jednih i od drugih, ali nema nazad", dodaje uz Dušana Tadića najbolji strijelac tima ove sezone.

Mrđa je svoje nišanske sprave preusmjerio na Kup, gdje je u srijedu na programu žrijeb četvrtine finala.

"Najveće nade polažem u Kup, jer Vojvodina ima kvalitetan tim, sposoban da pobijedi svakoga u Srbiji u jednoj utakmici", ocjenjuje Mrđa, koji je ponikao u mlađim kategorijama Crvene zvezde, a poslije igrao i u prvom timu sa igračima iz svoje generacije, Boškom Jankovićem, Dušanom Bastom, Dejanom Milovanovićem, Aleksandrom Lukovićem...



"Nisam razočaran što me nema u reprezentaciji"

Na početku svog mandata, selektor Srbije Radomir Antić pozivao je Mrđu u nacionalni tim, momak iz Vršca zabilježio je i dva nastupa za "orlove", ali nema ga na posljednjem spisku za prijateljske mečeve sa Sjevernom Irskom u Belfastu (14. novembar) i Južnom Korejom u Londonu (18. novembar).

"Nisam razočaran. Bilo bi mi drago da sam bio na spisku, ali i ovako znam da ću učiniti sve da se na taj spisak vratim", kaže Mrđa, koji dijeli prvo mjesto liste strijelaca sa saigračem Tadićem i centarforom Partizana Laminom Dijarom.

Sva trojica postigla su po šest golova u 11 kola.

"Svojim igrama sam zadovoljan, prvi sam strijelac lige sa Dušanom (Tadićem) i Dijarom, imam i dosta asistencija. Znam da je fraza, ali zaista mislim da mogu i bolje".

Koliko si zadovoljan igrama Vojvodine od kada je promijenjen trener, tj. od odlaska Dragoslava Stepanovića i imenovanja Sose Babića?

"Nije idealno, ali nije ni loše...", prvi je Mrđin komentar na tri pobjede i dva remija u ligi, uz plasman u četvrtfinale Kupa.

"Dobro je, ako se pogleda šta je sve prethodilo promjeni trenera, uz činjenicu da period upoznavanja sa novim šefom nikad nije lak. Najviše žalim za utakmicom u Jagodini. Taj remi došao je isključivo zbog toga što je teren bio u katastrofalnom stanju. Da su postojali regularni uslovi za igru, Vojvodina bi taj meč dobila", tvrdi Mrđa i dodaje:

"Gubili smo 2:0 na poluvremenu, ali smo pokazali da imamo karakter. Nismo se predali, izjednačili smo i da se igrao još koji minut, dobili bismo ih".

"Nekad sam u napadu bio ja i niko više"

Koja je najočiglednija promjena, koju je uveo Babić u odnosu na period kada je tim predvodio Stepanović?

"Novi šef od nas traži da se više igrača priključuje u završnici napada. On je to vidio kao našu najveću manu dok nas nije trenirao. U 90 odsto slučajeva, u završnici akcije pred golom protivnika bio bih ja i niko više... Od kada je Babić šef, uvijek su sa mnom tu Dušan Tadić i Danijel Aleksić, a naročito u meču sa Mladim Radnikom (3:0, prim. aut), vidjelo se kako to funkcioniše", opisao je Mrđa.

Kakva je sada atmosfera u klubu?

"Dobra je, zaista..."

Da li su u FK Vojvodina preduzete dodatne mjere opreza zbog širenja novog gripa?

"Pričali smo sa doktorom u vezi gripa i rekao nam je da ne bismo trebali da paničimo i da je to samo jedna vrsta gripa, s tim da se podigla veća tenzija", kaže Mrđa.

Nije vam promijenjen jelovnik?

"Ne, samo nam je preporučeno da izbjegavamo gužve, okupljanja, da baš i ne moramo da idemo u bioskop dok ovo traje. U klubu svi i dalje normalno fukncionišu", dodaje kapiten Vojvodine, rođen 23. januara 1984. godine.

Od odlaska iz Zvezde 2005. godine, pa do povratka u srpski fudbal, ali u dresu Vojvodine 2008, Mrđa je igrao u Belgiji za Lirs i Veregem, kao i u ruskom Himkiju.

Od ljeta 2008. godine, kada je došao u Novi Sad, Mrđa je postigao 19 golova na 38 prvenstvenih utakmica za Vošu.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC