• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božović: Nama su potrebni Pujol i Pike!

Autor mondo.rs

Le Talek možda i u špicu, Plavšić i Ristić nekad bolji i od startera. O mnogo čemu govorio je trener Crvene zvezde posle 22. pobede u nizu u Superligi.

 Trener Fk Crvena zvezda o odbrani i utakmici sa Jagodinom: Trebaju nam Pujol i Pike Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda nastavila je tamo gde je stala sredinom decembra – "Zvezdino proleće" počelo je s tri pobede u nizu:

Mladost 2:1, Partizan 1:2, Jagodina 3:1.

Ukupno, crveno-beli su ove subote pred 22.122 navijača ostvarili 22. uzastopnu superligašku pobedu, a meč sa Jagodincima prelomila je akcija u 71. minutu utakmice za 71. gol u Superligi, ispostaviće se i 71. gol, na 71. rođendan.

Negde u ovoj igri brojki sakrilo se, u odnosu na ono što je ekipa igrala jesenas, novo neubedljivo izdanje čete Miodraga Božovića, koji ni treći rival nije uspeo da kazni za brojne taktičko-tehničke propuste.

I sam Božović pohvalio je više puta nastup Jagodine na Stadionu "Rajko Mitić", a i trener gostiju Stevan Mojsilović bio je pun hvale za nastup svog tima. Uistinu, gosti su mogli i morali ranije da kazne domaćina, igrom u prvom poluvremenu možda su zaslužili da vode i 0:2, a sve to na račun vidno spore i neuigrane odbrane favorita u kojoj su ovog puta počeli, kao štoperi, Savo Pavićević i Edson da Silva.

Edson je igrao od prvog minuta na premijeri, u paru sa Aleksandrom Lukovićem, kojem je asistirao Pavićević u "večitom derbiju".



Ni treća kombinacija štopera nije donela željenu sigurnost i organizvanu odbranu gola od brojnih kontri rivala.

"Čestitam gostima na odličnoj partiji. Jagodina je u prvom poluvremenu imala dve šanse i realno trebalo je da nam da gol. Damir Kahriman nas je spasao", prokomentarisao je Božović.

"Ali, to je fudbal, nije lako pobediti nikoga, Jagodina me je baš prijatno iznenadila. Igrali su muški, jako, čvrsto, a za nas je ovo bila jako teška utakmica, kakva uglavnom dolazi posle derbija. Svaka čast momcima koji nisu posustali, već su izvukli ovu pobedu iz peta", rekao je i dodao:

"Ja sam umoran kao da sam igrao, mogu da zamislim kako je njima".

Novinari su ga potom pitali da li ga brine igra odbrane i činjenica da je rival stvorio nekoliko "čistih" šansi za gol.

"Zabrinjavajuće jeste, ali svaka utakmica je priča za sebe, fudbal je igra u kojoj može svako da pobedi. Ako protivnik, kao Jagodina danas, napravi dobru strategiju i taktiku, onda lako možete da izgubite", rekao je Božović, ali nije želeo da krivicu za loše svali samo na Edsona i Pavićevića, koji se na kraju povredio i kojeg je odmenio, kao u derbiju Lukovića, Zvezdin univerzalac Damien Le Talek.

Francuz je, kao u Humskoj, odlično odradio posao na štoperu i potvrdio ono o čemu se diskutovalo i posle derbija – da je možda i sasvim, sasvim dobra opcija na poziciji centralnog beka.

"Le Talek je univerzalac, počeo je karijeru kao napadač, možda ću ga probati i kao špica", pola u šali, pola u zbilji je rekao Božović, a potom prokomentarisao...

Trener Jagodine Stevan Mojsilović rekao je čestitao je Zvezdi na zasluženoj pobedi, a svojim igračima za pruženu igru. "Ponosan sam kako smo odigrali dobar deo utakmice. Uticali smo da ova utakmica bude jako dobra, sadržajna, u visokom ritmu. Jagodina se nije obrukala, već se predstavila u dobrom svetlu. Nadam se da će utakmice sa drugim protivnicima rešavati i izboriti se za opstanak", rekao je Mojsilović.

"Mnogo smo im dopustili pred našim golom, jer smo ekipa koja visoko napada, ali ne bih govorio da je za to odbrana kriva, jer ekipa se i brani i napada sa svim igračima. Naša dvojica centralnih bekova previše puta ostavljena su sama, što je posledica našeg stila igre i ofanzive po krilima. Nama su za to potrebni Pujol i Pike, ali nemamo ih i to je to..."

Primećeno je i da je, poput utakmice sa ekipom Mladosti iz Lučana pre dve nedelje na istom mestu, pomalo neinventivnu igru veznog reda momentalno unapredio Srđan Plavšić ulaskom s klupe. Od Plavšića je krenula akcija za Luisa Ibanjeza pre gola Uga Vijeire za 2:1 protiv Lučana, Plavšić i Ibanjez odigrali su skoro istu akciju i večeras za gol Kataija, gore pomenut.

Omaleni Plavšić, okružen visokim "policajcima" u vidu Le Taleka, Mičela Donalda i Marka Grujića, deluje potpuno bezbrižno s loptom u nogama, spreman da iskoristi talenat i napravi potez koji će prelomiti meč, ali je sva tri susreta počeo s klupe.

"Što se zamena tiče, mogu da kažem samo da Plavšić i Ristić nisu zamene, već igrači prvog tima i da se tako i ponašaju. Možda su nekad i kvalitetnije rešenje od onih koji počinju utakmicu", pohvalio je Božović svoje (trenutno) drugopozivce.

Zvezda će u sledećem kolu gostovati Novom Pazaru, dok će Jagodina dočekati Radnički.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC