• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon dobio i četvrtog napadača

Branimir Subašić završio je sa pozajmicom u Kini, vratio se u Crvenu zvezdu i onda se dogovorio sa Ivanom Adžićem da tu i ostane.

 Pižon dobio i četvrtog napadača  Izvor: MONDO

Uveliko paklenu konkurenciju u napadu Crvene zvezde, gdje se u drugarskoj atmosferi golovima i asistencijama nadmeću Dejan Lekić, Slavko Perović i Aleksandar Jevtić, dodatno je pojačao Branimir Subašić.

Beograđanin, koji je prvi put u karijeri obukao crveno-bijeli dres ljeta 2008. godine, dok je sportski direktor bio Goran Bunjevčević, a onda već u januaru 2009. godine morao da ode kada je sportski direktor bio Ilija Ivić, vratio se iz Kine i postigao dogovor sa sadašnjim sportskim direktorom Ivanom Adžićem.

Zadužio je dres sa brojem 99 i namjerava da popravi skor od četiri gola na 14 mečeva za Zvezdu tokom jesenjeg dijela prvenstva prošle sezone.


"Tu sam, odradio sam jedan trening. Moja ljubav prema Crvenoj zvezdi nikada nije sporna, na šefu Petroviću je da odluči da li za mene ima mjesta u aktuelnom timu. Potrudiću se da se izborim za novu epizodu u Zvezdi", svjestan je Subašić da će morati da zapne svim silama kako bi zaslužio minute u već formiranom timu.

Osam mjeseci od odlaska na pozajmicu u kineski Čangčun Jati, Subašić se vratio u rodni grad.

"Na početku sam se teško privikao na život u Kini koji je specifičan. Nakon perioda adaptacije sve je došlo na svoje mjesto. Uspio sam sa Jatijom da osvojim drugo mjesto u šampionatu koji je veoma kvalitetan, sa dobrim, prije svega stranim igračima. Ipak, odlučio sam se za povratak u Evropu".

Kao igrač Crvene zvezde pod ugovorom, sa druge strane planete pokušavao je da prati promjene u klubu, a bilo ih je od januara do novembra 2009.



"Malo je bilo teško zbog daljine, ali sam uspio da ispratim što je više moguće igre ovog novog tima Crvene zvezde. Momci su sjajno odradili posao u dosadašnjem dijelu sezone. Vidi se neka nova energija u ekipi. Ako Zvezda nastavi tako da igra mogla bi i do oba trofeja", ocijenio je Subašić poslije prvog treninga sa timom.

Subašić je rođen 7. aprila 1982. godine u Beogradu i karijeru je počeo u Železniku, a poslije toga igrao je redom za Sremčicu, Ostende (Belgija), Bove (Francuska), Odesu (Ukrajina), Amkar Perm (Rusija), Nefči Baku (Azerbejdžan), odakle je stigao u Zvezdu.

U prijestonici Azerbejdžana najduže se zadržao, igrao je za Nefči tri sezone, postigao 31 gol na 65 utakmica i zbog toga dobio ponudu da postane i državljanin te zemlje, kako bi zaigrao za reprezentaciju. Kada je dobio uvjeravanja da su mu šanse za proboj među reprezentativce Srbije tanke, Subašić je prihvatio ponudu i postao građanin i reprezentativac Azerbejdžana.



Za nacionalni tim zemlje iz nekadašnjeg sastava SSSR, postigao je šest golova na 26 utakmica, ali je 29. juna ove godine odlučio da prekine internacionalnu karijeru.

Iz perioda provedenog u Zvezdi, najupečatljiviji Subašićev potez je gol makazicama u revanš meču kvalifikacija za Ligu Evrope (tada Ligu UEFA) protiv Apoela, kada je kiparski tim otišao dalje, a klub redom počeli da napuštaju trener Zdenjek Zeman, sportski direktor Goran Bunjevčević, predsjednik Toplica Spasojević...

Subašić je tada nosio broj 19, a sada 99.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC