• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Lacio sve dalje od Evrope

Autor mondo.ba

Lacio remijem 1:1 u Torinu umanjio šanse da sljedeće godine igra evropska takmičenja.

Nebesko-plavi moraće da osvoje Ligu Evrope ukoliko žele sljedeće sezone da igraju evropska takmičenja, je rim stanje na tabeli Serije A ne daje mnogo nade.

Lacio je poslije 28. kola Serije A osmi na tabeli sa deset bodova manje od petoplasiranog Intera, koji ima i utakmicu manje, a remi u Torinu samo je pogoršao izglede za TOP 5.

Torino i Lacio remizirali su 1:1 u nedjeljnoj matine utakmici koja je apsolutno zadovoljila ljubitelje fudbala.

U Torinu je viđeno dosta šansi, dva gola, dva jedanaesterca, od kojih je jedan pretvoren u gol, a jedan promašen.

Počelo je pogotkom Belotija u 12. minutu koji je odlično pratio akciju svojih saigrača i poslije odbrane Marketija pospremio loptu u mrežu.

Torino je dominirao u prvom dijelu, a samo deset minuta poslije prvog gola mogao je da udvostruči prednost. Domaći su izborili jedanaesterac, međutim Ćiro Imobile nije iskoristio ovu šansu, šutirao je preko gola.

Još dve dobre prilike imao je Torinu u prvom poluvremenu. Prvo je Molinaro u 31. Minute šutirao preko prečke iz dobre prilike, a nešto kasnije neprecizan je bio Imobile, ovaj put lopta je prošla pored stative Marketijevog gola.

Srpski internacionalac Sergej Milinković-Savić ušao je u igru u prvom poluvremenu i tako se pridružio na terenu BIševci i Đorđeviću, te Luliću, a unio je dosta kreativnosti u napad Lacija.

U 67. minutu imao je priliku i da se upiše u strelce, dobro je šutirao, ali je Marketi oddbranio. Samo minut kasnije Parolo je nastavio ofanzivu Lacijala, međutim stativa je spasila Torino.

Već u 70. minutu nova prilika za Lacio, lai je Marketi posljednjim naporom skinuo pokušaj Bilje iz slobodnog udarca.

Torino je naravno kažnjen za ove promašaje. Rezervista Keita je u 78. Minute izborio jedanaesterac, a Bilja je bio precizan za izjednačenje 1:1.

Do kraja meča još nekoliko odličnih prilika. Molinaro je poslije skrivljenog jedanaesterca umalo ponovo postao tragičar, ali je lopta poslije njegove intervencije u odbrani ipak otišla iznad gola, a ne u mrežu.

Na drugoj strani vrlo raspoloženi Imobile je bio u stopostotnoj prilici, našao se pred Marketijem, koji je praktično već bio savladan, međutim, napadač Torina je lose šutirao i golma Lacija je izašao kao heroj.

Ni to nije bio kraj. Torino je imao priliku da bukvalno u posljednjim sekundama meča stigne do tri boda. Zapakosta, koji je ušao u finišu susreta dobio je od Imobile loptu kao a tacni na desetak metara od gola, ali je napravio početničku grešku – opalio je iz sve snage i ona je završila daleko iznad gola.

Ovim remijem obje ekipa produžile su svoj niz bez pobjede na tri meča, Lacio je na osmom mjestu na tabeli sa 38 bodova, a Torino je 12. sa pet bodova manje.

Serija A, 28. kolo:

Nedjelja

Torino – Lacio 1:1 (1:0)

/Beloti 12 – Bilja 78 penal/

Atalanta - Sampdorija (15.00)

Bolonja – Karpi

Frozinone- Udineze

Đenova – Empoli

Sasuolo – Milan

Inter – Palermo (20.45)

Odigrano u subotu

Verona – Sampdorija 0:3 (0:3)

/Sorijano 6, Kasano 11, Kristodulopulos 30/

Napoli – Kjevo 3:1 (2:1)

/Iguain 6, Kirikeš 38, Kaljehon 70 – Rigoni 2/

Odigrano u petak

Roma – Fiorentina 4:1 (3:1)

/El Šaravi 22, Salah 25, 58, Peroti 38 – Iličić 45+3/

Tabela: Juventus 61, Napoli (+1) 61, Roma (+1) 56, Fiorentina (+ 1) 53, Inter 48, Milan 47, Sasuolo 41, Lacio (+1) 38, Bolonja 35, Kjevo (+1) 34, Empoli 34, Torino (+1) 33, Sampdorija (+1) 31, Atalanta 30, Udineze 30, Đenova 28, Palermo 27, Frozinone 23, Karpi 21, Verona (+1) 18

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC