• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Širle "overio" plasman Volfsburga!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Volfsburga ostvarili su plasman u četvrtfinale Lige šampiona nakon što su i u drugoj utakmici bili bolji od Genta.

Umalo su "od gotovog napravili veresiju" u prvoj utakmici, ali su u drugoj, pred svojim navijačima, od početka do kraja utakmice jasno kontrolisali tempo i držali "konce" u svojim rukama i na kraju ostvarili plasman u četvrtfinale.

VOLFSBURG - GENT 1:0 (0:0), UKUPNO 4:2!

Gent je imao pretežak zadatak. Nakon što su pred svojim navijačima izgubili 3:2, bio je preveliki izazov da se na "Folksvagen areni" suprotstave jednom od najboljih nemačkih timova i da za 90 minuta postignu najmanje dva gola...

Prividno su bili ravnopravan rival u prvom poluvremenu, pre svega zbog sjajnih prodora Nigerijca Simona pored Treša, ali u drugom poluvremenu "vukovi" su "počeli da ujedaju". Šutirali su iz svih pozicija, želeli pogodak koji će im i zvanično "overiti" plasman, ali su morali da sačekaju sve do 74. minuta.

Trenutak inspiracije Julijana Drakslera po desnoj strani, koji je igrao dosta loše, kada je lagano prošao Asarea i praktično "poslužio" Andrea Širlea na sedam-osam metara, a bivši napadač Čelsija je dobro reagovao i poslao loptu u mrežu Selsa.

Sudijska ekipa na čelu sa Damirom Skominom praktično da nije imala nikakvog "posla" za 90 minuta utakmice, a to se može i opravdati time da su se obe ekipe bazirale na šuteve sa velikih udaljenosti i da su retki bili dugi i organizovani napadi.

Gent neće biti nezadovoljan svojim nastupom u Ligi šampiona, iako je ovo prva utakmica u kojoj nisu dali gol u gostima, pre svega iz finansijske perspektive, dok je Volfsburg napravio odličan uspeh i plasirao se u osam najboljih ekipa Evrope.

Jedini nezadovoljan će biti jedan navijač Genta, koji je zbog "prozivanja" Folksvagena i to na "Folksvagen areni" isteran sa stadiona, a o tome možete više pročitati ovde.

LIGA ŠAMPIONA, osmina finala:

Real Madrid - Roma 2:0 (ukupno 4:0)
Volfsburg - Gent 1:0 (ukupno 4:2)

u sredu:

Zenit - Benfika 18.00 (0:1)
Čelsi - PSŽ 20.45 (1:2)

15. mart:

Atletiko Madrid - PSV (0:0)
Mančester siti - Dinamo Kijev (3:1)

16. mart:

Bajern Minhen - Juventus (2:2)
Barselona - Arsenal (2:0)

NAJAVA MEČA:

Vreme je za revanše, a posle mečeva Real Madrid - Roma i Volfsburg - Gent saznaćemo i prve učesnike četvrtfinala Lige šampiona za tekuću sezonu.

Bez obzira na to što je na papiru ovo bio jedan od najneatraktivnijih parova, meč između Vofsburga i Genta je zapravo bio onaj sa najviše golova u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Delovalo je da je nemački predstavnik "završio posao" kada je posle sat vremena igre, uz pomoć golova Julijana Drakslera i Maksa Kruzea, vodio 3:0 u Belgiji, ali su kasni golovi Kumsa i Kulibalija ovaj duel ponovo učini neizvesnim.

Bilo je 3:2 u prvom meču!

Upravo je Gent sada ekipa koja nema šta da izgubi, pa se može očekivati da od početka meča zaigraju otvoreno i pokušaju da savladaju golmana domaće ekipe, a imaće problema da sačuvaju mrežu s obzirom na to da je Stefan Mitrović povređen.

Trener Ditmar Heking ne može da računa na Nalda, Juga, Dosta, Segvina i Benalja, dok su pod znakom pitanja Julijan Draksler i Maks Kruze, strelci na prvom meču.

VOLFSBURG: Kastels, Treš, Knohe, Dante, Rodrigez, Gustavo, Gilavogi, Širle, Arnold, Draksler i Kruze.

GENT: Sels, Rafinja, Nilsen, Geršon, Asare, Kums, Neto, Dejagere, Maton, Simon i Milićević.

MEČ UŽIVO:

90+3' - KRAJ MEČA! VOLFSBURG IDE DALJE!

90' - Čini se da se Gent predao, poslednji pokušaj preko Dejagerea!

81' - Treš za 2:0...Ništa!

Možda i najgori fudbaler Volfsburga danas prošao je po desnoj strani, ali šutirao pravo u golmana Selsa.

74' - GOL! ANDRE ŠIRLE!

Čini se da je sada sve gotovo... Fantastična akcija i pogodak Andrea Širlea. Prošao je neverovatni Julijan Draksler po desnoj strani pored Asarea i fantastično poslužio Andrea Širlea, za peti gol u Ligi šampiona ovog fudbalera.

70' - Kulibali ulazi i odmah šutira!

Strelac u prethodnom meču ova dva tima ušao je umesto najagilnijeh Simona i odmah preti. U nastavku Gilavogi se sjajno snašao i poslao loptu za Andrea Širlea, ali ni on ne uspeva da savlada Selsa.

61' - Rodrigez!

Serija pokušaja... Sada Rikardo Rodrigez "bije" sa leve strane. Jako, po zemlji, ali pored stative.

59' - Milićević!

A, rekli smo da nema šansi, sada dve za dve minute. Fantastičan prodor Simona po levoj strani i novo ispadanje Kristijana Treša, ali Milićević šutira pored gola. Morao je i mogao je mnogo bolje, koliko će boljih šansi stvoriti Gent? Širle odmah preti na drugoj strani...

56' - Gustavo!

Pokušao je Brazilac, ali pravo u golmana Genta. Rešeni su "vukovi" da postignu gol i da na vreme reše pitanje pobednika u ovom dvomeču.

53' - Bez šansi...

Sem pokušaja Julijana Drakslera vrlo siromašan početak drugog poluvremena, ali čini se da je Volfsburg "krenuo" po gol.

45' - Kraj poluvremena. Gentu potrebni golovi...

42' - Dobro prolazi Gilavogi...

Francuski fudbaler napravio je oštar prekršaj na sredini terena nad Asareom, i to dok je ovaj imao dobar put ka golu, ali Skomina ne pokazuje karton.

37' - Gent napada, ali ne pravi šanse...

Jako lepo kombinuju igrači Genta. Vezni red, kojim odlično komanduje Kums, opasan je preko oba svoja krila, ali u finišu akcija nedostaju igrači koji bi iskoristili dobre centaršuteve svojih veznjaka. Zašto Kulibali nije dobio šansu?

30' - Pao je tempo...

Gledali smo odličnu utakmicu u prvih 25. minuta, ali su sada oba tima ušla u kontra-ritam gde mnogo greše na sredini terena.

23 - Simon!

Pravu pometnju pravi Nigerijac Simon po levoj strani. Kristijan Treš ima problema da zaustavi ovog brzonogog igrača, pa je već nekoliko puta on probio po toj strani. Posle dobrog centaršuta u 18. minutu, sada i prvi šut u okvir gola Genta.

18 - Gilavogi! Najbolja šansa!

Posle nekoliko dobrih napada i prvi šut u okvir gola. Gilavogi je dobio jednu loptu na ivici kaznenog prostora, a Džošua Gilavogi je sjajno i jako šutirao, međutim golman Genta na pravom mestu. Odmah posle kornera i šansa za Širlea...

13' - KRUZE!

Prelep napad Volfsburga. Prošao je Andre Šire, najopasniji do sada, po desnoj strani i poslao čudnu loptu "kroz šumu nogu" i to po zemlji, da bi Maks Kruze prihvatio loptu, pa iz prijema šutirao. Prošlo je pored gola, ali da je ušlo, kakav bi ovo gol bio..

10' - Igra se na "mahove"

Ozbiljan pristup igri od početka ima Gent, i vidi se da žele da budu ti koji napadaju, pa su posle poteza kapitena Kumsa ušli u priliku, ali Volfsburg sve vreme preti iz kontri. Draksler i Širle samo čekaju greške...

5' - Pretnja i na drugoj strani!

Odgovaraju odmah iz Genta. Danijel Milićević je dobio dobru loptu u prostor, uspeo je da je prihvati pored Dantea, a potom šutirao iz prve, doduše dosta loše. Nije bilo opasnosti po Kastelsa, pa će Milićević morati da sačeka novu šansu.

3' - Prva pretnja!

Štoper Genta Geršon je panično reagovao i izbacio loptu u "opasno područje", pa je odličnu loptu poslao Gilavogi za Širlea, ali je upravo štoper iz Izraela odlično reagovao baš pre udarca nemačkog reprezentativca.

Nervozan početak Belgijanaca...

1' - Utakmica je počela!

- Gent je jedan od tri tima koja su u svakoj utakmici dali gol u gostima. Druga dva su Barsa i Benfika...

- Utakmicu sudi slovenačka sudijska ekipa predvođena Damirom Skominom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC