• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gaitan podigao "orlove" ka četvrtfinalu

Autor mondo.rs

Portugalci pobedili 2:1 u Sankt Peterburgu, što im je posle lisabonskih 1:0 bilo dovoljno za plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Ne pobeđuje uvek bolji!

Zenit je u sredu posle podne pružio više od Benfike, ali takmičenje nastavljaju "orlovi". Meč na stadionu Petrovski u Sankt Peterburgu završen je trijumfom gostiju 2:1 (0:0), što im je, nakon 1:0 u Lisabonu, bilo dovoljno da se nađu među osam najboljih klubova u Evropi.

Rusi su poveli preko Hulka u 69, ali je Benfika izbegla produžetke pet minuta pre kraja, posle gola Nika Gaitana. U poslednjem, petom minutu sudijske nadoknade Taliska je postavio konačan rezultat.

Ljubomir Fejsa odigrao je svih 90 minuta.

Zenit je igrao bolje većim delom sureta, ali je od brojnih prilika iskoristio samo jednu. Tragičar će ostati Artem Dzjuba, napadač ruskog kluba, koji nije uspeo da iskoristi nekoliko odličnih situacija, od kojih je jedna bila pri rezultatu 1:0.

1:0 - Hulk 69'




Kada se činilo da će Zenit da postigne i drugi pogodak i tako obezbedi plasman u četvrtfinale, usledio je pravi šok za promrzle navijače u Sankt Peterburgu.

Raul Himenez, Meksikanac koji je u igru ušao umesto Mitroglua, opalio je po lopti sa preko 30 metara, Juri Lodigin je uspeo da odbrani, ali ne i da izbaci loptu u korner. Ona se od prečke odbila pravo na glavu Gaitana, koji se poklonio i izjednačio rezultat.

1:1 - Gaitan 85'



1:2 - Taliska 90+5'



Andre Viljaš Boaš i fudbaleri domaćeg tima ostali su zatečeni. Četvrtfinale Lige šampiona činilo se da je na dohvat ruke, a onda su su, posle pogotka Argentinca, sve nade pale u vodu.

Pokušao je Zenit da se podigne i eventualnim golom vrati u igru, ali je umesto drame u finišu, Benfika postigla još jedna pogodak preko Taliske i "overila" pobedu i plasman u narednu rundu.


UŽIVO:

Real Madrid i Volfzburg su već u četvrtfinalu Lige šampiona, a ko će im se u sredu priključiti saznaćemo posle duela Zenit - Benfika i Čelsi - Pai Sen Žermen.

Rezultati prvih utakmica nisu otkrili izrazite favorite, tako da se očekuje da revanši budu daleko zanimljiviji nego dan ranije u Madridu i Volfzburgu.

Lisabonsku "orlovi" su u Rusiju doneli gol prednosti i to stečen u poslednjim trenicima prvog meča, kada je Žonas pogodio za pobedu. Andre Viljaš Boaš ima recept za zemljake i uoči revanša najavljivao je da će strpljivom igrom na stadionu Petrovski graditi put ka četvrtfinalu.

Ekipa Benfike nije doživela značajne promene u odnosu na prvi meč, ali je zanimljivo da je Ljubomir Fejsa dobio ulogu startera u Sankt Peterburgu.



ZENIT: Lodigin - Anjukov, Neto, Lomberts, Žirkov - Maurisio, Vicel - Hulk, Dani, Kokorin - Dzjuba,.

BENFIKA: Ederson - Semedo, Lindelof, Samaris, Fejsa - Eliesu, Sančez, Pici, Gaitan - Žonas, Mitroglu.

90+6 - GOOOL! Taliska za pobedu Benfike!



85' - GOOOL! Benfika je na korak od četvrtfinala Lige šampiona. Strelac je Gaitan! Neverovatno koliko jeftin gol je primio Zenit i to u jeku ofanzive i želje da pre isteka 90 stigne do gola za prolaz. Himenez i Gaitan bili su sami na polovini Rusa, Meksikanac je opalio sa preko 30 metara i stavio na muke Lodigina, koji je uspeo da odbrani, ali i da odbije loptu do Gaitana. Kapiten Benfike je samo pritrčao i glavom smestio loptu u mrežu.



81' - Dzjubu neće, pa neće. Sada je sve dobro uradio, odličan solo prodor, ali opet nije imao sreće da savlada Edersona. Bio je u najboljoj prilici od početka meča.

- Umesto Picija ušao je Slavio, a pre njega na terenu je u ekipi Benfike i Himenez, umesto Mitroglua.

73' - Lindelof je mogao da izjednači!

GOL




69' - GOOOL! Zenit vodi. Žirkov je dobio jedan duel na polovini Benfike, možda je i faulirao Semeda, silovito krenuo iskosa sa leve strane prema golu Portugalaca i kada  nije imao gde, odigrao je za Hulka, centrirao, a Brazilac glavom, sa svega nekoliko metara neometan pogodio nebranjenu mrežu - 1:0. Zenit zasluženo vodi.



62' - Ako Zenit ispadne već se zna ko će da bude tragičar - Artem Dzjuba. Napadač "plavih" je imao još jednu odličnu priliku, sada je šutirao preko gola.

60' - Smolnikov je odmah imao priliku da postigne gol posle izvanrednog centaršuta Hulka, ali je Ederson bio dobro postavljen, a fudbaler Zenita nije zahvatio najbolje loptu.

59' - Dvostruka izmena u Zenitu, Šatov umesto Kokorina i Smolnikov umesto Anjukova.

Zanimljiv podatak!



53' - Zenit je imao još jednu priliku, ponovo Dzjuba. Ovaj put nije uspeo da prihvati loptu, pokušao je da iscenira penal, ali mu to nije pošlo za rukom.

- Nema promena u sastavima na početku drugog poluvremena.


- Ni u trećoj revanš utakmici osmine finala Lige šampiona nije viđen gol u prvom poluvremenu. Benfika protiv Zenita i dalje ima prednost iz prvog meča - 1:0. Na Petrovskom je 0:0!

- Zenit na sedam utakmica ove sezone u Ligi šampiona nije postigao gol u prvom poluvremenu.

37' - Moglo je da bude opasno po Benfiku, Hulk je izveo "slobodnjak", lopta je okrznula "živi zid", promenila pravac, ali je na kraju završila u korneru - 0:0!

30' - Pola sata igre u Sankt Peterburgu, nema golova. Zenit je imao dve vrlo dobre šanse, Dzjuba ih nije iskoristio, dok je na drugoj strani Benfika dva puta ozbiljno pripretila udarcima iz daljine.

22' - Dzjuba kasni za milimetar, ispre njega interveniše Ederson i otklanja opasnost. Bila je to lepa prilika za Zenit!

20' - Renato Sančez ozbiljno preti!

13' - Gaitan je probao iz daljine, golman Zenita je bio oprezan.


7' - Velika šansa za Zenit. Artem Dzjuba je dobio loptu, našao se u odličnoj poziciji s obzirom na to da je uspešno izbegao direktne čuvare, ali mu je završnica bila loša. Gađao je dalji ugao, ali je promašio gol.

Odličan pas dobio je od Portugalca Danija.

4' - Benfika je imala prvu priliku. Žonas je izveo slobodan udarac, šutirao je pod prečku, ali po sredini, tako da je Lodigin uspeo da izbije loptu u korner.

- Temperatura vazudha je tek stepen iznad nule.

- Stadion u Sankt Peterburgu je popunjen do poslednjeg mesta, osim dela gde su smešteni navijači Benfike.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC